Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nieuw boek over De Stoete Ostendenoare

Raf De Boever, voormalig gemeenteraadslid en auteur van ‘The Casino Connection’, heeft een nieuw boek uit. In de spannende fictieroman komen maatschappelijke thema’s zoals kolonialisme, monarchie en persvrijheid aan bod. ‘De Hand van de Koning’ speelt zich af in Oostende en verweeft fictie met realiteit en actualiteit.

Raf De Boever : “Twee jaar geleden begon een onbekende actiegroep Koninklijke symbolen te beschadigen. Het ging van het afzagen van de hand van een beeldengroep tot het besmeuren van het beeld van Boudewijn. In de zaak werd ik ook verhoord en vonden zelf twee huiszoekingen bij mij plaats. Het bezorgde me gegevens en inspiratie om het boek af te werken.”

Inmiddels is de actiegroep niet meer actief. Raf De Boever knipoogt in  het boek naar het gerecht, verzint originele namen voor de hoofdrolspelers en de onderzoekers en verweeft in het boek ook een koninklijke liefdeshistorie. Het boek is te koop in krantenwinkels voor 17,95 euro en een aanrader voor wie van ver of nabij de acties van De Stoete Ostendenaore heeft gevolgd.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!