Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Thomas Cook Beach House: nieuwkomer op de kerstmarkt

De kerstmarkt in Oostende zal tot 4 januari wekelijks een grote kindervriend ontvangen. Kabouter Plop maakt iedere woensdagnamiddag van 14 tot 18 uur zijn opwachting in het Thomas Cook Beach House waar hij alle kinderen zal entertainen.

-

Het Thomas Cook Beach House is nieuw op de kerstmarkt en het tweede horecaproject, na de Q-Beach House deze zomer, van TV Pakri van Oostendenaars Kris Schoeters en Pascal De Gryse.

-

Het interieur bestaat uit twee delen. Wie even genoeg heeft van de koude buiten kan aan de ene kant wegdromen op beelden en folders over tropische landen. De andere kant is gereserveerd voor de winter- en kerstliefhebbers met info over sneeuwbestemmingen én met zich op de ijzige schaatspiste.

-

In het Beach House pakt brouwerij Corsendonk onder meer uit met een speciale shop met
'vloeibare' eindejaarsgeschenken en organiseren de toeristische diensten van Valle D'Aoste in Italië, Curaçoa, Turkije en Griekenland speciale weekends.

Dsc00721

WIN: 10x2 tickets voor DISCOLUX in het Kursaal

DiscoluxposterHet Kursaal in Oostende wordt op zaterdag 29 november voor het eerst omgetoverd tot een echte discotempel. La Nuit Events, bekend van tal van parties en evenementen in Oostende, lanceert dan een nieuw concept: DISCOLUX (www.discolux.be). Back to the roots van de Disco muziek in een uniek decor!

De organisatie wil in de toekomst het evenement laten uitgroeien tot een jaarlijkse klassieker.

Dresscode is niet verplicht, maar de afro kapsels en kleurrijke kledij kunnen niet ontbreken in het met discobollen gevulde Kursaal!

DJ Phill, vaste DJ van de Antwerpse NOXX, is zaterdag - naast Filip (ex-Le Dôme) en Stewie (Music Man) - de topdj van dienst.

Tickets kosten 10 euro in voorverkoop (Brooklyn, Bilboard Oostende, Box Office Kursaal). Aan de deur betaalt men 15 euro.

Wij geven 10 duotickets weg voor Discolux. Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘disco’ en de reden waarom je tickets wil winnen. De winnaars worden per mail verwittigd.

VIDEOCLIP: Nic Balthazar en zijn SOS Klimaat

De internationale milieuorganisatie Friends of the Earth blikte deze zomer onder leiding van Nic Balthazar op het Klein Strand van Oostende de videoclip SOS Klimaat in. ‘The Big Ask’, waar onder meer Michaël Pas, Ann Miller, Herr Seele Flip Kowlier en Gabriël Rios en 6.000 figuranten aan meehielpen, is een videobetoging die politici wil oproepen tot meer actie, met de expliciete vraag om een klimaatwet te stemmen. In de clip vertelt een meisje over haar strijd om haar familie te waarschuwen voor het stijgende zeeniveau. De muziek in de clip is van Hooverphonic.

De videoclip wordt op 27 november om 19 uur in première vertoond in Ciné Rialto. Die dag ondertekent de regering van het Verenigd Koninkrijk als eerste land in de wereld een ‘Climate Bill’ (een nationale klimaatwet). De film is het speerpunt van de internationale ‘The Big Ask’-klimaatcampagne, die momenteel door Friends of the Earth in zeventien verschillende Europese landen gevoerd wordt. De clip wordt ook bij de VN-onderhandelingen rond klimaat in Poznan als vreedzaam wapen ingezet, en in de winter wordt de film gelanceerd in minstens tien Europese landen.

Voorleesweek inspireert scholen tot samenwerking

Van 22 tot 30 november 2008 is het nationale Voorleesweek, een project van Stichting Lezen dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. Scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en boekhandels in Vlaanderen kondeneen pakket promotiematerialen krijgen, maar de Voorleesweek inspireert de scholen ook om zelf initiatieven te nemen. Zo ging een werkgroep van leerkrachten uit de freinetschool ‘De Zonnebloem’ een samenwerking aan met het Vesaliusinstituut rond het thema.  De studenten van het zevende jaar kinderzorg hebben in de school verteltentjes opgesteld waarin de kleuters naar een verhaaltje kunnen gaan luisteren.

Dsc01470Dsc01480

P1010307P1010308

Dsc01493   

WIN: 5x2 tickets voor Raf Coppens in de Lounge Bar

RafcDe tweede editie van Comedy @ The Lounge bracht de afgelopen maanden opnieuw het kruim van de Vlaamse stand-up comedians samen in de gezellige clubsfeer van de Lounge Bar in het Kursaal van Oostende.

Na vijf succesvolle shows mag Raf Coppens op vrijdag 28 november de reeks in stijl afsluiten met zijn nieuwe voorstelling.

Wij geven vijf duotickets weg voor de hekkensluiter van Comedy @ The Lounge. Wil je Raf Coppens aan het werk zien? Stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Coppens’ en de reden waarom je erbij wil zijn. De winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

Tickets zijn ook nog te verkrijgen in de In&Uit-winkel op het Monacoplein.

Oostendse rope skippers naar Belgisch kampioenschap

Inneke Delperdange en Vjenn Dewever van Rope Skipping Oostende  vertegenwoordigen zondag de West-Vlaamse eer op het individueel Belgisch kampioenschap rope skipping in Oudenaarde. Na zes selectiewedstrijden met 183 deelnemers is de eindrangschikking voor het BK bekend. Ineke en Vjenn – 29ste en 33ste in de ranking - behaalden als enige West-Vlaamse skippers een plaats op het individueel Belgisch kampioenschap. Het wordt een kampioenschap met het kruim van de Belgische rope skipping, waaraan ook een aantal (ex-)Europese kampioenen en Wereldmedaillewinnaars
deelnemen.

<

Kies Nieuwsblad.be tot site van het jaar

NaamloosHet befaamde Clickx magazine gaat ook dit jaar op zoek naar de beste website van het land. Er zijn verschillende categorieën waarin een website een eerste plaats kan veroveren, en Nieuwsblad.be werd genomineerd in de categorie 'Nieuws & Duiding'.

Ook een vermelding waard: de website van de stad Oostende, de Blogletter , is genomineerd als beste stadsblog!

Stemmen voor de beste website van het land kan hier!

Foto van de dag: hoe woelig de zee kan zijn (3)

Dscf0023 

Kinderen leren afval beheren op school

De stedelijke freinetschool De Zonnebloem doet jaarlijks als MOS-school (Milieuzorg op School) inspanningen om de kinderen milieubewust op te voeden. Vzw Green, gespecialiseerd in milieueducatie, was onlangs te gast in De Zonnebloem en bracht verschillende workshops rond ‘Leren afval beheren op school’ voor de leerlingen van het 3de, 4de , 5de en 6de leerjaar. De kinderen werkten enthousiast mee, stelden volop vragen, en zullen nu nog beter sorteren, recycleren, hergebruiken en vooral afval voorkomen.

School_191

Unieke DVD toont Oostende in de periode 1937-1949

Dvd_box_oostende3749_lowres2_2Oostendenaar Werner Rotsaert heeft in samenwerking met vastgoedmakelaar Myriam Vyvey een dvd samengesteld met beeldmateriaal van Oostende uit de periode 1937 - 1949. De dvd neemt je mee naar Oostende net voor en net na de Tweede Wereldoorlog met aandacht voor grote gebeurtenissen én het leven van elke dag.

Onder meer de oorlogsjaren - er zijn beelden van Oostende dat gebombardeerd is, de bevrijding en de repressie -, de markten, de begrafenis van James Ensor, de Oostendse roots van acteur Frank Aendenboom, en opmerkelijke sportprestaties - de 87- jarige Yvonne Vandekerkhove vertelt over de wereldrecords die zij in 1938 en 1939 zwom in ‘t Bosje - komen aan bod. Het gaat om nooit eerder vertoonde amateurbeelden. Samen met de getuigenissen van mensen die alles van heel nabij hebben meegemaakt en muziek uit de jaren dertig van mijn de grootvader van Rotsaert, is de dvd een uniek document geworden over Oostende.

De dvd duurt 65 minuten, kost 16 euro en zal vanaf 7 december verkrijgbaar zijn in verschillende Oostendse handelszaken. Onder impuls van vastgoedmakelaar Myriam Vyvey, zaakvoerder van Immobiliën Vyva, wordt de dvd ook tweemaal vertoond in de Kinepolis. De vertoning om 10.15 uur is volzet, om 11.40 uur zijn nog 190 plaatsen vrij. Voor inschrijvingen kan je terecht bij Immo Vyva (Alfons Pieterslaan 47).

In afwachting: een voorsmaakje…

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!