Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: De slechte start van BCO...

Regiobutton_gr_opinie

0 op 6 in de Belgische competitie. Uitgeschakeld in de Eurocup. Dat zijn de heel magere cijfers die Base Oostende half november kan voorleggen. Zucht.

-

Het basketbal in Oostende zit in een dip, een serieuze dip. Al moeten we toegeven, de laatste jaren zijn we verwend geweest. Een nieuwe basketbalarena – de Sleuyter Arena is wellicht de mooiste basketbalzaal in het land, twee landstitels en een bekeroverwinning. Maar hoe gaat dat met verwende kinderen? Inderdaad, ze willen steeds meer… Dus zitten alle Oostendse basketbalsupporters vandaag op hun honger.

-

Waar is het fout gelopen? Daar lopen de meningen uiteen. Sommigen spreken over ‘de zwakste spelersgroep in jaren’, anderen wijzen naar het bestuur ‘dat haar huiswerk niet heeft gemaakt’. Wat het ook mogen zijn, de trieste feiten zijn er: de slechte resultaten, en al twee spelers en een coach werden vervangen…

-

BcoostendeEven leek coach Sharon Drucker na de Europese overwinning op het terrein van Le Havre opnieuw de tovenaar van dienst te zijn, maar drie nederlagen op een rij later staat iedereen opnieuw met zijn voeten op de grond.

-

Is dit dan toch de zwakste spelersgroep in jaren? Het is nog te vroeg om dit luidkeels te roepen, maar de 0 op 6 voorspelt niet veel goeds.

-

‘Te weinig body onder de korf’ - met Fazekas, Harryas en Bauer zouden drie gelijkaardige spelers aangetrokken zijn -, en ‘te weinig shotkracht’ zijn twee kritieken die je vaak te horen krijgt in de tribune. Nochtans, met Kris Sergeant heeft Oostende een van de beste Belgische scherpschutters van het moment zitten. Weliswaar op de bank…

-

Ook spelverdeler Rashid Atkins wordt vanuit verschillende hoeken met de vinger gewezen. ‘Zelfzuchtig en geen motor van de ploeg’, klinkt het. Atkins blies tot nu toe inderdaad warm en (vooral) koud), al is vroege kritiek niet altijd terecht. Want werd Rasheed Wright twee jaar terug ook niet uitgejouwd rond deze tijd van het jaar?  De Amerikaan werd later op het jaar topscoorder in de play-offs en een van dé publiekslievelingen in Oostende…

-

Over publiekslievelingen gesproken. Deze ploeg mist spelers met uistraling. Spelers waarvoor supporters naar buiten komen én uit hun dak gaan. Bij de ploegvoorstelling krijg je vandaag enkel nog bij de Servische krijger Veselin Petrovic luide supporterskreten te horen. Spelers met een groot strijdershart zoals ook Barry Mitchell en Ralph Biggs er waren: dat mist BCO anno 2008-2009.

-

Neem daarbij de ziekte waar alle Belgische basketbalploegen vandaag aan lijden – te weinig Belgen op het terrein - , en we kunnen het gemor van het publiek beter plaatsen. Oostende mist de flair van Jean Marc-Jaumin en Sam Van Rossom op het veld, en in dat opzicht is het jammer dat vrije spelers als Christophe Beghin (woont in Bredene!) en Roel Moors deze zomer over het hoofd werden gezien…

-

Soit, de 0 op 6 staat er. Nu moet opnieuw vooruit gekeken worden. Het seizoen is nog lang, dus op naar betere tijden. Laat ons hopen woensdag al, thuis tegen Antwerpen.

Dscf0009_3

Hoe lang zal het duren vooraleer we deze taferelen opnieuw zullen zien in de Sleuyter Arena?

Reacties

Een ploeg met Moors, Beghin, Sergeant (op het terrein dan), Matthias Desaever (ook nog vrij en eveneens wonende te Bredene!) zou zeker niet mis staan.

Waarom ook niet eens kijken om Doum Lauwers terug te halen (liever een dure Belg dan een dure buitenlander). En Gerrit Major, Piet De Bel (doen het zeker niet slecht als invallers en een pak goedkoper)? Samen met een drietal GOEDE Amerikanen en je hebt een leuk ploegje samen, zoals de goede oude tijd (Belgen met twee topbuitenlanders).

 TC op 18 november 2008 om 10:40

De ploeg dit jaar is idd wellicht een van de zwakste in jaren. Met Atkins zullen geen prijzen gepakt worden: weinig bezieling, meer bezig met zichzelf dan met de ploeg, en vertraagt het spel. Bovendien is er onder de borden heel weinig power en creativiteit. We missen een type zoals Erick Hicks als center.

Bart  op 18 november 2008 om 14:02

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!