Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Unieke DVD toont Oostende in de periode 1937-1949

Dvd_box_oostende3749_lowres2_2Oostendenaar Werner Rotsaert heeft in samenwerking met vastgoedmakelaar Myriam Vyvey een dvd samengesteld met beeldmateriaal van Oostende uit de periode 1937 - 1949. De dvd neemt je mee naar Oostende net voor en net na de Tweede Wereldoorlog met aandacht voor grote gebeurtenissen én het leven van elke dag.

Onder meer de oorlogsjaren - er zijn beelden van Oostende dat gebombardeerd is, de bevrijding en de repressie -, de markten, de begrafenis van James Ensor, de Oostendse roots van acteur Frank Aendenboom, en opmerkelijke sportprestaties - de 87- jarige Yvonne Vandekerkhove vertelt over de wereldrecords die zij in 1938 en 1939 zwom in ‘t Bosje - komen aan bod. Het gaat om nooit eerder vertoonde amateurbeelden. Samen met de getuigenissen van mensen die alles van heel nabij hebben meegemaakt en muziek uit de jaren dertig van mijn de grootvader van Rotsaert, is de dvd een uniek document geworden over Oostende.

De dvd duurt 65 minuten, kost 16 euro en zal vanaf 7 december verkrijgbaar zijn in verschillende Oostendse handelszaken. Onder impuls van vastgoedmakelaar Myriam Vyvey, zaakvoerder van Immobiliën Vyva, wordt de dvd ook tweemaal vertoond in de Kinepolis. De vertoning om 10.15 uur is volzet, om 11.40 uur zijn nog 190 plaatsen vrij. Voor inschrijvingen kan je terecht bij Immo Vyva (Alfons Pieterslaan 47).

In afwachting: een voorsmaakje…

Reacties

Een dikke proficiat aan Myriam en Werner voor het mooie resultaat dat ze bereikt hebben met hun harde werk.

Interessant om je stad te leren kennen in een vroegere periode!

 Tom op 22 november 2008 om 13:47

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!