Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
VIDEOCLIP: Nic Balthazar en zijn SOS Klimaat

De internationale milieuorganisatie Friends of the Earth blikte deze zomer onder leiding van Nic Balthazar op het Klein Strand van Oostende de videoclip SOS Klimaat in. ‘The Big Ask’, waar onder meer Michaël Pas, Ann Miller, Herr Seele Flip Kowlier en Gabriël Rios en 6.000 figuranten aan meehielpen, is een videobetoging die politici wil oproepen tot meer actie, met de expliciete vraag om een klimaatwet te stemmen. In de clip vertelt een meisje over haar strijd om haar familie te waarschuwen voor het stijgende zeeniveau. De muziek in de clip is van Hooverphonic.

De videoclip wordt op 27 november om 19 uur in première vertoond in Ciné Rialto. Die dag ondertekent de regering van het Verenigd Koninkrijk als eerste land in de wereld een ‘Climate Bill’ (een nationale klimaatwet). De film is het speerpunt van de internationale ‘The Big Ask’-klimaatcampagne, die momenteel door Friends of the Earth in zeventien verschillende Europese landen gevoerd wordt. De clip wordt ook bij de VN-onderhandelingen rond klimaat in Poznan als vreedzaam wapen ingezet, en in de winter wordt de film gelanceerd in minstens tien Europese landen.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!