Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
CARTOON: Barcam over de kerstperiode

Kerstboom

VERENIGING IN DE KIJKER: Keignaerttrippers maken kerstwandeling

De Keignaerttrippers organiseerden afgelopen zondag een succesvolle wandeling langs alle bezienswaardigheden die verlicht zijn in het stadscentrum. De 2.200 ingeschreven wandelaars konden kiezen tussen drie verschillende omlopen van zes kilometer. Alle deelnemers kregen een glaasje fruitjenever aangeboden. Zo’n 30 medewerkers bezorgden de wandelaars een onvergetelijke dag.

P1010657P1010658P1010659   

WIN: 10x2 tickets voor NYE2009 in het Kursaal

Nye2009 De erehal van het Kursaal wordt op oudejaarsavond opnieuw omgetoverd tot fuifzaal om de overgang van oud naar nieuw te vieren. De traditionele 'Sylvester Night' werd in een nieuw kleedje gestoken en omgedoopt tot 'NYE2009'.

De organisatie van NYE2009 is in handen van La Nuit Events die met de oudejaarsparty een stapje verder gaat met onder meer een VIP-podium, verschillende lounge-corners, een speciale licht- en vuurwerkshow en topdj's als Di Maro (Carré), Stewie (Music Man) en de Oostendse dj B-Kay (PIMP). Tickets in voorverkoop kosten 20 euro en zijn te verkrijgen in alle Brooklyn-filialen, Billboard Oostende en Box Office Kursaal Oostende. Een VIP-package is enkel te verkrijgen aan de Box Office Kursaal Oostende en omvat 2 VIP-tickets, een fles champagne, gratis vestiaire en toiletbezoek en tal van extra's voor 99 euro (voor 2 personen).

Wij geven tien duotickets weg voor NYE2009. Wie erbij wil zijn op oudejaarsavond stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'NYE' en de reden waarom u het Kursaal uitkiest om het nieuwe jaar in te feesten.  De winnaars worden in de loop van woensdag 31 december per mail verwittigd!

Massa dagjesmensen aan de kust

Dsc00890Een stralende zon lokte afgelopen weekend een massa dagjesmensen naar de kust. Ook heel wat tweedeverblijvers zakten voor het mooie weer af naar de badsteden. Op de kerstmarkt, de zeedijk en winkelstraten was het vaak over de koppen lopen.

Gewapend met dikke sjaals, mutsen en handschoenen trokken er zaterdag duizenden dagjesmensen naar de Vlaamse kust. De temperaturen waren onder de nul gezakt, maar een stralende zon zorgde voor een prachtige winterdag. De toeristische diensten reageren tevreden. Dsc00891 In Oostende was het over de koppen lopen op de kerstmarkt, in de winkelstraten en op de zeedijk. ‘Het dagjestoerisme scoort heel goed. Dat merken we heel sterk aan de infobalie van het toerismebureau en aan de ijsschaatspiste. Het verblijfstoerisme scoort minder goed dan andere jaren’, stelt Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende. Voor de horecasector is het in de kerstvakantie vooral uitkijken naar oudejaarsavond. 'Op kerstavond was het traditioneel kalm, maar voor oudejaarsavond zijn de boekingen zo goed als volzet. Dit weekend hebben we een bezetting van vijftig procent. Er is nochtans heel wat volk aan de kust, maar dat zijn wellicht vooral dagjestoeristen', zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust.

TERUG IN DE TIJD: het Kursaal (2)

De prentkaart van het Kursaal toen inspireerde sommigen om hun eigen unieke historische foto's op te sturen...

Foto's: Yvan Broux

Kursaal_006

Kursaal_007Kursaal_004

TERUG IN DE TIJD: de Leopold II-laan en het Kursaal

De voorkant van het Kursaal, toen en nu...

003_001

Dsc_0032

Foto van de dag: trek eens een helikopter naar beneden

Foto: Yvan Broux

Mosselen_047

Foto van de dag: De Lange Nelle

Dsc00498

REAGEER: stad legt alcoholverkoop op kerstmarkt aan banden

Dsc00456_2De chalets op de kerstmarkt mogen geen sterke drank en jenever meer verkopen voor 18 uur. De lokale politie gaf gisterennamiddag hierover een burgemeesterbesluit af aan alle uitbaters. De beslissing tot het verbod op alcoholverkoop is gevallen na verschillende vormen van overlast die woensdagnamiddag werden vastgesteld door de dienst Integrale Veiligheid van de stad. Het ging onder meer om vechtpartijen, wildplassen en -braken en sluikstorten als gevolg van alcoholmisbruik van minderjarigen . Dsc00464 Een jongere werd bovendien in comateuze toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In het burgemeesterbesluit staat te lezen dat ' door verschillende standhouders herhaaldelijk sterke en geestrijke dranken werden geschonken aan minderjarigen, en aan minderjarigen die al dronken waren'. De chalethouders betwisten dit. 'Woensdagnamiddag was geen zo'n goede dag voor ons. De minderjarige jongeren kochten hun drank niet bij ons, maar gingen om een fles jenever in de winkel of de supermarkt', klonk het .
De gevolgen voor de horeca-uitbatingen waren gisteren meteen zichtbaar.
Enkele ogenblikken nadat de politie rond 16 uur het burgemeesterbesluit had afgegeven, stonden de chalets die op dat moment heel wat bezoekers hadden zo goed als leeg.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie rond het burgemeesterbesluit. Vindt u de maatregel terecht of eerder te drastisch. Laat het ons weten op deze blog…

WIN: 10x2 tickets voor 'PIMP' in het Kursaal

Pimp3La Nuit Events organiseert morgen zaterdag 20 december voor de derde keer de succesvolle PIMP-party in het Kursaal van Oostende.

PIMP is een Mash-Up party concept, van R&B tot Housy beats en Electro grooves. Headliner van de avond is de Antwerpse dj Mystique, vaste dj in de Noxx club. Les Mecs Eclectics, gekend van de Gentse Culture Club en de lokale helden B-Kay & Onda vullen de line-up aan en zorgen voor de nodige beats.

Voorverkoop tickets zijn te verkrijgen in alle Brooklyn filialen, Billboard Oostende en Box Office Kursaal Oostende aan 8 euro. Deuren gaan open om 22u. Van ieder verkocht ticket gaat een euro naar Music For Life.

Via deze blog kan je tickets winnen. Wil je kans maken op een van de 10 duotickets, mail dan naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Pimp’ en de reden waarom je erbij wil zijn. De winnaars worden in de loop van zaterdag bekend gemaakt. 

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!