Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Massa dagjesmensen aan de kust

Dsc00890Een stralende zon lokte afgelopen weekend een massa dagjesmensen naar de kust. Ook heel wat tweedeverblijvers zakten voor het mooie weer af naar de badsteden. Op de kerstmarkt, de zeedijk en winkelstraten was het vaak over de koppen lopen.

Gewapend met dikke sjaals, mutsen en handschoenen trokken er zaterdag duizenden dagjesmensen naar de Vlaamse kust. De temperaturen waren onder de nul gezakt, maar een stralende zon zorgde voor een prachtige winterdag. De toeristische diensten reageren tevreden. Dsc00891 In Oostende was het over de koppen lopen op de kerstmarkt, in de winkelstraten en op de zeedijk. ‘Het dagjestoerisme scoort heel goed. Dat merken we heel sterk aan de infobalie van het toerismebureau en aan de ijsschaatspiste. Het verblijfstoerisme scoort minder goed dan andere jaren’, stelt Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende. Voor de horecasector is het in de kerstvakantie vooral uitkijken naar oudejaarsavond. 'Op kerstavond was het traditioneel kalm, maar voor oudejaarsavond zijn de boekingen zo goed als volzet. Dit weekend hebben we een bezetting van vijftig procent. Er is nochtans heel wat volk aan de kust, maar dat zijn wellicht vooral dagjestoeristen', zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust.

Reacties

Zo zie je maar als de zon daar is is er volk zowel in de winter als in de zomer!

 broux op 29 december 2008 om 21:04

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!