Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten

Oostende Haven 046 

Vrijdag 18 april 2008 005 Het stadsbestuur van Oostende neemt opnieuw maatregelen om de meeuwenplaag in te dijken. Ditmaal wil men de mensen die de meeuwen voederen aanpakken.

 

Op toeristische plaatsen als de Visserskaai zijn de vogels massaal aanwezig door het afval van viskraampjes en frietkoten en zorgen ze voor overlast.

 

Om het gedrag van de mensen die de vogels voederen bij te sturen hangt de stad nu op tien plaatsen in de stad grote affiches in vier talen. Het is de bedoeling om aanvankelijk enkel sensibiliserend te werken, maar tegen de zomer zal harder opgetreden worden.  

Ambtenaren of agenten zullen overtredingen vaststellen en kunnen boetes tot 250 euro uitschrijven.

 

(Foto's 1,3,4: dji/ Foto2: Yvan Broux).

DSC_0094Oostende Haven 044   

Wat vindt u van de hoge boetes voor het voederen van meeuwen. Vindt u de maatregel terecht? Of eerder overdreven? Laat hier uw mening achter...

Leerlingen De Zonnebloem worden dichters

Freinetschool ' De Zonnebloem' stond donderdag in het teken van de gedichtendag.
Allerlei soorten gedichten kwamen aan bod: van een gewone rijm, naar een naamgedicht tot een elfje en zelfs een haiku. Elke klas ging aan de slag en ontplooide zijn eigen dichterlijke talenten.
Iedereen bracht zijn gedicht naar voor tijdens de maandafsluiting.
IMG_0148

Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I

Trash Evenementenorganisatie La Nuit Events en de Oostendse jeugddienst slaan op zaterdag 31 januari de handen in elkaar voor de organisatie van het nieuwe elektroconcept Trash. La Nuit Events verlaat voor de gelegenheid haar vaste stek in het Kursaal en organiseert Trash in de vernieuwde Hangaar 1.

De zaal heeft een heuse opknapbeurt gekregen en is opnieuw beschikbaar voor Oostendse verenigingen. De uitbating van de fuifzaal is sinds januari 2009 in handen van de jeugddienst.

De dj’s van dienst zijn Starski & Tonic (Studio Brussel, The Subs), John & Jack, the F***ing Vitses en een verrassende set van dj Yomo Electro.

Tickets in voorverkoop kosten acht euro en zijn te verkrijgen in Brooklyn & Billboard Oostende. Wie tickets wil winnen stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Trash’ en de reden waarom u erbij wil zijn. De winnaars worden per mail verwittigd

Foto's van de dag: ijzig koud... (3)

Wie deze morgen vroeg op was zal het gemerkt hebben: de temperatuur was opnieuw gezakt onder de nul graden. De vriestemperaturen deden ons denken aan de ijzige koude van enkele weken terug en aan de foto's die Gerda Van De Pontseele ons opstuurde.

100_3471100_3490100_3551  

100_3456100_3482100_3601  

100_3580100_3586100_3597 

Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene

WWPMG0504[1]


De Oostendse schepen van Cultuur Nancy Bourgoignie en haar Bredense collega Jacques Deroo promoten op St.Valentijnszaterdag  (voor de vergeetachtigen: 14 februari!!) twee wandelingen voor de verliefden.

De eerstewandeling gaat door in Bredene-dorp met start om 17 uur aan de kerk. Er zijn romantische stopplaatsen voorzien waar zang, poëzie en muziek aan bod komen met als afsluiter een nocturne in de watertoren.

 

In Oostende begint men om 17.30 uur aan de vuurtoren met een aperitiefconcert met visstandjes en drank, gevolgd door een wandeling om 19 uur start de wandeling via de schepen, slipway en de vismijn.                                                                                                       Foto Peter Maenhoudt

Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
Foto: Roy Verge
Speciale-luchten
 
Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale

DSCN1721Ajay Singh en Ellen Bonduelle (op de foto met tekening), twee leerlingen van klas 1B van het Sint-Jozefsinstituut in Oostende, zijn onlangs uitgeroepen als twee van de drie Belgische finalisten van Eurocompetition.

Eurocompetition is een wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de euro.

Bedoeling was om een poster te ontwerpen die uitdrukt wat de euro voor de Europeanen ondertussen gebracht heeft. Onder leiding van mevrouw Monfrans maakten de leerlingen in het vak plastische opvoeding een ontwerp in Publisher. Op die manier kwam ook ICT als vakoverschrijdende eindterm aan bod.

De twee gelukkige leerlingen werden volgens welbepaalde criteria (creativiteit, originaliteit, duidelijke boodschap en kwaliteit) geselecteerd uit 169 Belgische inzendingen. Ze krijgen een certificaat van de Europese Commissie en een promotiepakket als geschenk.

Op 2 februari wordt bekend gemaakt wie de Belgische en de Europese winnaar wordt. In totaal deden 1892 Europese jongeren van 10 tot 14 jaar mee.

Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)

  Kersvers Gouden Schoen Axel Witsel werd woensdagnacht na de uitreiking en het galafeest in het Kursaal gespot in Pita Mama in de Langestraat. Gemeenteraadslid en voorzitter van de vzw Wijkwerking Hazegras Niko Geldhof was een van de vele pita- én voetbalfans die de Standardspeler herkende. Niet moeilijk, want Witsel had gewoon zijn Gouden Schoen nog bij...

DSC06096 

En mits enige bewerking wordt dat...

Axel_witsel_gouden_schoen

Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen

Het Kursaal straalde woensdagavond opnieuw klasse uit. Tal van voetbalmonumenten en bv's waren er te gast voor de uitreiking van de Gouden Schoen. Natalie Luys nam voor ons enkele beelden op de (drukke) rode loper. U herkent onder meer: Bart Goor en Tania Prinsier, Elke Vanelderen en Regi,Frank De Bleeckere, Ellen Dufour, Virginie Bleyaert, Sergio, Veronique De Kock, Eveline Hoste, Igor De Camargo, Johan Museeuw en Patrick Orlans, Milan Jovanovic, Silvio Proto, Wendy Van Wanten, Eline De Munck en Virginie Claes, Marouane Fellaini, en Wesley Sonck. 

Bart Goor en Tanja Prinsier.Elke & RegiFrank De Bleeckere en zijn vrouw Saskia   

Gala13Gala16Gala21

Gala23Hoste eveline1Igor De Camargo en Giovanna.  

Johan Museeuw en Patrick OrlansMilan Jovanovic 1Silvio Proto  

Wendy& frans 2 

Marouane Fellaini Virginie ClaesWesley Sonck en zijn vrouw Evy         

 

Foto van de dag: uitwaaien aan zee

DSC_0069b

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!