Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale

DSCN1721Ajay Singh en Ellen Bonduelle (op de foto met tekening), twee leerlingen van klas 1B van het Sint-Jozefsinstituut in Oostende, zijn onlangs uitgeroepen als twee van de drie Belgische finalisten van Eurocompetition.

Eurocompetition is een wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de euro.

Bedoeling was om een poster te ontwerpen die uitdrukt wat de euro voor de Europeanen ondertussen gebracht heeft. Onder leiding van mevrouw Monfrans maakten de leerlingen in het vak plastische opvoeding een ontwerp in Publisher. Op die manier kwam ook ICT als vakoverschrijdende eindterm aan bod.

De twee gelukkige leerlingen werden volgens welbepaalde criteria (creativiteit, originaliteit, duidelijke boodschap en kwaliteit) geselecteerd uit 169 Belgische inzendingen. Ze krijgen een certificaat van de Europese Commissie en een promotiepakket als geschenk.

Op 2 februari wordt bekend gemaakt wie de Belgische en de Europese winnaar wordt. In totaal deden 1892 Europese jongeren van 10 tot 14 jaar mee.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!