Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa

Banner4

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren verhuist begin volgende maand naar de nieuwe locatie aan het provinciale domein in Raversijde. De nieuwe locatie wordt een van de modernste vogelopvangcentra in Europa. Het project kost 1,5 miljoen euro.

Dsc01217Dsc01218 

Op de huidige locatie in de Zinnialaan is men momenteel volop bezig de verhuis naar de nieuwe vestiging langs de Nieuwpoortsesteenweg voor te bereiden.  Het vogelopvangcentrum (VOC) verhuist normaal op 2 februari naar de nieuwbouw aan het provinciale domein in Raversijde. Dsc01204_2 ‘Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar we kijken er enorm naar uit. Het is een zware opdracht voor alle vrijwilligers, maar met het enorme enthousiasme van iedereen zal alles op zijn pootjes terecht komen. Het zal alvast een grote verandering zijn voor ons. We komen van een locatie waar we vooral onze plan moeten leren trekken naar een centrum die een van de modernste in Europa wordt’, zeggen Sophie Vanroose en Ronald Bostyn van het  Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren. Het nieuwe centrum, dat ook een bezoekerscentrum zal vormen en 600 vierkante meter groot is, kost 1,5 miljoen euro en wordt gefinancierd door Europa, de provincie West-Vlaanderen, de stad Oostende, het Vlaamse gewest en de federale overheid. Het gebouw oogt indrukwekkend en heeft alle technische snufjes om de vogels optimaal te verzorgen.

Dsc01206

Dsc01211Op de gelijkvloers bevinden zich de burelen, de toiletten, een kamer waar de dieren binnengebracht kunnen worden, en tien aparte ruimtes waar de dieren verzorgd zullen worden. Deze laatste ruimtes zijn enkel toegankelijk voor het personeel, maar vanop de eerste verdieping kan het publiek alles volgen via grote vensters die uitkijken op de behandelingskamers. Daarnaast is er op de eerste verdieping een grote ruimte voor workshops, tentoonstellingen of vergaderingen. Via een trap op het terras komt men buiten waar de zwembaden en de vogelkooien zullen opgesteld staan.

Dsc01215_3 ‘Door deze opstelling zal de bezoeker als het ware een evolutielijn kunnen volgen van de gekwetste vogel tot de herstelde vogel. De dieren zullen hier in alle rust en met de beste methodes kunnen verzorgd worden’, zeggen Sophie en Ronald. Het VOC kan vandaag op de hulp van ruim honderd vrijwilligers rekenen. Op de nieuwe locatie zullen meer helpende handen nodig zijn. ‘We kunnen alle hulp gebruiken. Verzorgers, gidsen ruitenwassers, technici: iedereen is welkom’. Wie zich geroepen voelt als vrijwilliger kan contact opnemen met het vogelopvangcentrum via voc.oostende@vogelbescherming.be.

Reacties

Man springt uit appartement.

Dit is een foute titel en het artikel is niet correct. Betrokkene viel toen hij bezig was aan zijn appartement. Zijn echtgenote is bij ons werkzaam. De politiediensten melden dat het om een betreurenswaardig ongeval gaat en NIET OM EEN ZELFDODING.
We vragen dan ook een rechtzetting

gr,
Walter

 Van reempts Walter op 2 december 2009 om 09:25

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!