Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende

Schild3_2Het jaar 2008 was voor de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende geen onbewogen jaar met de ‘Koninklijke’ erkenning naar aanleiding van het 50-jarig bestaan. De Oostendse vereniging is vooral bekend voor de jaarlijkse culinaire wedstrijd: ‘Beste Junior Kok der Belgische Hotelscholen’. De 39ste editie vindt dit jaar plaats op vrijdag 20 maart in de Oostendse Hotelschool, het HoTech-Instituut. Het thema is ‘varkenshaasje met certus-label’. Het 39ste Kapittelbanket met proclamatie grijpt plaats dezelfde dag om 19 uur in het Casino van Middelkerke.

Dsc_0056_4Hoewel de formule vaak werd gekopieerd, is en blijft onze nationale wedstrijd zonder twijfel één van de meest prestigieuze culinaire manifestaties waarin jonge, beloftevolle koks het tegen elkaar opnemen’, zegt voorzitter Eddy Robaey.

Op de wedstrijddag zelf krijgen de geselecteerde kandidaten precies 2,5 uur de tijd om in de keukens van de Oostendse Hotelschool hun eigen creatie te bereiden. Naast de creatie van een eigen origineel recept moeten de kandidaten die dag zelf ook hun basiskennis bewijzen via een opgelegd klassiek recept dat door niemand op voorhand is gekend en de dag zelf door een onschuldige hand getrokken word.

Bestuur_2008_2Een externe keuken- en proefjury van vakmensen uit de horecasector slaat de werkzaamheden in de keuken gade. Op die manier krijgen ze inzicht in de vakkennis en vaardigheid  van iedere kandidaat. Na afloop worden de bereidingen  uitgebreid geëvalueerd en gedegusteerd op originaliteit, presentatie en smaak.

De winnende deelnemer ontvangt een erelint en een diploma en mag gedurende één jaar de titel dragen van ‘Beste Junior Kok der Belgische Hotelscholen 2009’.

De wedstrijd is voorbehouden aan jonge koks onder de 25 jaar en gediplomeerd aan een erkende Belgische Hotelschool. Wie wil deelnemen, stuurt vóór 15 februari 2009 anoniem (gegevens moeten bedekt zijn) zijn nieuw recept naar het wedstrijdsecretariaat.

Een leescomité beoordeelt alle inzendingen en haalt er de 6 beste kandidaten uit. Pas dan verwijdert de secretaris de kleefstroken waaronder de gegevens van de kandidaten schuilgaan.

Info: 059-32.39.72, eddy.robaey@skynet.be,www.olbhotelschooloostende.be.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!