Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Bedrijf in de kijker: FAG is Vlaamse 'KMO voor Kyoto'

Vlaams minister-president Kris Peeters reikte donderdagavond in Mol de titel ‘KMO voor Kyoto’ uit aan FAG Creative Foods. Het Oostendse bedrijf wordt gelauwerd voor de maatregelen die de onderneming neemt tegen de opwarming van de aarde.

5644_002_Dann Alle deelnemende bedrijven uit Vlaanderen moesten een dossier opstellen op basis van een gestandaardiseerde vragenlijst. Op basis daarvan werden zes kandidaturen geselecteerd, waaruit vervolgens drie genomineerden door een externe jury werden geselecteerd. Donderdagavond maakte Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in mol de uiteindelijke winnaar bekend. Het Oostendse bedrijf FAG Creative Foods mag zich voortaan ‘KMO voor Kyoto-ambassadeur’ noemen.

De wedstrijd is een initiatief van Unizo die de Vlaamse KMO’s wou monopoliseren om maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. FAG werd genomineerd omwille van de systematische inspanningen op het vlak van energiebesparingen voor alle facetten binnen het bedrijf zoals productieproces, verlichting, koeling en de opvolging van het energieverbruik.

FAG Creative Foods, gelegen in de Plantijnstraat  in Oostende, vervaardigt creatieve producten zoals patés, mousses en terrines. De onderneming is een familiebedrijf dat in 1975 werd opgericht op het industrieterrein door Ferdinand Ghesquière. De bedrijfsoppervlakte werd in de laatste jaren verdubbeld en het personeelsbestand verhoogd van 15 tot 30 personen. Recent werd geïnvesteerd in nieuwe productiehallen, machinepark en gesofistikeerde koel- en controleapparatuur met de bedoeling klaar te zijn voor de nieuwe uitdagingen van deze eeuw. Voor Fag is het de tweede belangrijke prijs in enkele maanden tijd. Eind vorig jaar werd het gelauwerd als beste exportbedrijf naar het Verenigd Koninkrijk met de Golden Bridge Export Award.

(Foto: Jos en Johan Ghesquière zetten met succes en creativiteit een vleestraditie voort)

 

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!