Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: werken op de Gistelsesteenweg zullen 1,5 jaar duren

Punt1Punt2  

Punt3Punt4

Eén van de drukke invalswegen wordt voor anderhalf jaar afgesloten. Het laatste stuk van de Gistelsesteenweg – van de Stuiverstraat tot de Elisabethlaan - wordt vanaf 20 voor 3,2 miljoen euro heraangelegd. Er komt een gescheiden fietspad, een rijweg van zes meter, voldoende parkeerplaats langs één zijde van de straat en een voetpad dat ter hoogte van alle huizen minstens 1,5 meter breed is. De werken worden opgedeeld in 4 grote fases : er wordt gestart met het kruispunt met de Stuiverstraat (afgesloten tot eind juli), daarna volgen de zones tot de Rietmusstraat (augustus -december 2009), tot de Zilverlaan ( januari -april 2010) en tot de Elisabtehlaan (mei -september 2010).

Wie wens te reageren op deze aangrijpende werken voor Oostende, kan hier zijn mening kwijt...

 

 

 

Reacties

Het wordt op de tanden bijten voor de bewoners, maar de werken zijn noodzakelijk. En het zal mogen gezien worden wellicht... Hopelijk verloopt het verkeer om Oostende binnen te rijden vlot. Want met het alternatief van de Gistelsesteenweg dat wegvalt zou het wel eens kunnen stroppen in de Torhoutsesteenweg.

 TC op 11 februari 2009 om 11:27

Het spijt me maar deze werken komen te.... vroeg. Ik verklaar mij nader : De wijk Konterdam is nog helemaal niet afgewerkt en is hoofdzakelijk te bereiken via de Gistelsesteenweg. Alle verkeer voor deze wijk zal moeten verlopen via de Zandvoordestraat en wie daar dagelijks passeert weet dat deze verkeersader reeds volledig vast zit, zelfs buiten de spits. Ook de Torhoutsesteenweg zal in de brokken delen. Er is helemaal geen coordinatie voor de werken en ik vrees dat het voor de Gistelsesteenweg niet anders zal zijn. De huidige werken op de Konterdam gaan tergend traag en de werken zorgen voor heel veel overlast en vuile wegen, tot honderden meters van de werken zelf. Logisch want de bulldozers rijden af en aan zonder zich om iets te bekommeren. Eén ieder die er woont kan er van meepraten. Maar ons bestuur schittert door afwezigheid. Benieuwd of het ook zo lang zou duren in hun straat.... Laat het maar vlug verkiezingen zijn... Waarom wordt trouwens nu plots ook de Zandvoordeschorredijkstraat opgelapt? (vervangen van beton vakken zonder planning : hier en daar een vak uitslijpen en volgieten met beton) Ik wens de bewoners van de Gistelsesteenweg het allerbeste tijdens de werken. Ik van mijn zijde ga zo vlug mogelijk verhuizen.

 RRR op 11 februari 2009 om 14:20

Ik woon al 33 jaar op het gistel's kassietje..woon vlakbij apotheek..ik hoop dat de werken maar anderhalf jaar duren ... besef mar al tegoed dat het hoog tijd was dat ze er aan beginnen. Denk wel dat ik mijn klein brommertje opnieuw zal uithalen om zoveel mogelijk tijd te winnen . Succes aan de werkers en ook aan mijn buurt bewoners...

 john op 11 februari 2009 om 21:50

Ik gok dat de werken min. 2 jaar gaan duren. Er zullen problemen zijn met de ondergrond.
Ook zal de weg niet breed genoeg zijn, om 2 bussen te laten passeren ;-)

Bartje op 12 februari 2009 om 13:06

het gedeelte stuiverstraat, langs de kinderboerderij en mr V, tot aan de Zilverlaan, is ook ellendig. allemaal putten en heel slecht voor de auto's. wanneer zal er daar iets aan gedaan worden?
succes met de werken...

 els op 15 maart 2009 om 16:26

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!