Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vereniging in de kijker: Theater Studio James Ensor

FlyerNadien Teater Studio James Ensor komt in de tweede helft van maart met zijn tweede productie van het lopende theaterseizoen naar buiten: de voorstelling ‘Nadien’, in een regie van Christine Pire.

 

Op een bank in een Brussels park ontmoeten twee vrouwen elkaar voor het eerst. Jo komt van de begrafenis van haar beste vriendin en is op zoek naar het station en de trein terug naar Oostende. Ze voelt zich onveilig.

Jeanne is al jaren thuisloos en scharrelt elke dag haar bestaan bijeen uit de vuilbakken.

Ze raken aan de praat. Over hun mannen, over bedrog, over de Grote Liefde, over honger en eten, over hun verschillende werelden.Maar al snel blijkt ook de overeenkomst: nu iedereen om hen heen gestorven is, zijn ze beiden op zoek naar een houvast.

 

‘Nadien’, een oorspronkelijk werk van Bert Edelenbos en Gerardjan Rijnders, is een indringend portret van twee vrouwenlevens en staat in het teken van de hoop, met liefde als kern van het stuk. Jeanne en Jo zijn grappig en zielig, maar ook slachtoffer en held tegelijk. Regisseur Christine Pire is er in geslaagd om van ‘Nadien’ een poëtische voorstelling te maken die tegelijk doet lachen én ontroert. Ze heeft in Ariane Verhulst een waardige tegenspeelster gevonden. Beide vrouwen acteren sterk, gedreven, maar gedoseerd waar nodig.

Een goed uitgedacht lichtplan en sfeervolle muziek maken deze voorstelling tot iets moois om naar te kijken en iets moois om naar te luisteren.

 

Teater Studio James Ensor speelt ‘Nadien’ in zaal Malpertuis, Jules Peurquatstraat 27 in Oostende, op vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15, donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2009, telkens om 20.30u.

Kaarten zijn te verkrijgen via nadien.studio@hotmail.com of  via het nummer 0485-50.16.90 (ook sms).

 

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!