Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa

Banner4

Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren verhuist begin volgende maand naar de nieuwe locatie aan het provinciale domein in Raversijde. De nieuwe locatie wordt een van de modernste vogelopvangcentra in Europa. Het project kost 1,5 miljoen euro.

Dsc01217Dsc01218 

Op de huidige locatie in de Zinnialaan is men momenteel volop bezig de verhuis naar de nieuwe vestiging langs de Nieuwpoortsesteenweg voor te bereiden.  Het vogelopvangcentrum (VOC) verhuist normaal op 2 februari naar de nieuwbouw aan het provinciale domein in Raversijde. Dsc01204_2 ‘Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar we kijken er enorm naar uit. Het is een zware opdracht voor alle vrijwilligers, maar met het enorme enthousiasme van iedereen zal alles op zijn pootjes terecht komen. Het zal alvast een grote verandering zijn voor ons. We komen van een locatie waar we vooral onze plan moeten leren trekken naar een centrum die een van de modernste in Europa wordt’, zeggen Sophie Vanroose en Ronald Bostyn van het  Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren. Het nieuwe centrum, dat ook een bezoekerscentrum zal vormen en 600 vierkante meter groot is, kost 1,5 miljoen euro en wordt gefinancierd door Europa, de provincie West-Vlaanderen, de stad Oostende, het Vlaamse gewest en de federale overheid. Het gebouw oogt indrukwekkend en heeft alle technische snufjes om de vogels optimaal te verzorgen.

Dsc01206

Dsc01211Op de gelijkvloers bevinden zich de burelen, de toiletten, een kamer waar de dieren binnengebracht kunnen worden, en tien aparte ruimtes waar de dieren verzorgd zullen worden. Deze laatste ruimtes zijn enkel toegankelijk voor het personeel, maar vanop de eerste verdieping kan het publiek alles volgen via grote vensters die uitkijken op de behandelingskamers. Daarnaast is er op de eerste verdieping een grote ruimte voor workshops, tentoonstellingen of vergaderingen. Via een trap op het terras komt men buiten waar de zwembaden en de vogelkooien zullen opgesteld staan.

Dsc01215_3 ‘Door deze opstelling zal de bezoeker als het ware een evolutielijn kunnen volgen van de gekwetste vogel tot de herstelde vogel. De dieren zullen hier in alle rust en met de beste methodes kunnen verzorgd worden’, zeggen Sophie en Ronald. Het VOC kan vandaag op de hulp van ruim honderd vrijwilligers rekenen. Op de nieuwe locatie zullen meer helpende handen nodig zijn. ‘We kunnen alle hulp gebruiken. Verzorgers, gidsen ruitenwassers, technici: iedereen is welkom’. Wie zich geroepen voelt als vrijwilliger kan contact opnemen met het vogelopvangcentrum via voc.oostende@vogelbescherming.be.

Geen straf voor schipper die ferry in staketsel boorde

De schipper die anderhalf jaar geleden met zijn vrachtferry tegen het Westerstaketsel in Oostende botste krijgt geen straf. De rechtbank van Brugge vindt dat de man schuldig is aan het ongeval, maar verleent hem opschorting van straf. Hij moet wel een fikse schadevergoeding betalen. De botsing gebeurde in dichte mist en zorgde voor heel wat schade aan het staketsel. De beelden hieronder dienen als geheugensteuntje…

Dscf0022Dscf0006Dscf0010

Dscf0007

Dscf0013_2Dscf0016Dscf0018    

Arno brengt mini-optreden op lijnbus

Arno was deze vakantie even terug in zijn geboortestad. Aan het stedelijk zwembad bracht hij ten voordele van Music For Life (Studio Brussel) een mini-optreden op een lijnbus. Samen met Serge Feys en Mirko Banovic bracht Arno een eigen versie van 'Help me Mary'. Omdat slechts enkelen het geluk hadden dit concertje mee te pikken, dit filmpje...

Massa dagjesmensen aan de kust

Dsc00890Een stralende zon lokte afgelopen weekend een massa dagjesmensen naar de kust. Ook heel wat tweedeverblijvers zakten voor het mooie weer af naar de badsteden. Op de kerstmarkt, de zeedijk en winkelstraten was het vaak over de koppen lopen.

Gewapend met dikke sjaals, mutsen en handschoenen trokken er zaterdag duizenden dagjesmensen naar de Vlaamse kust. De temperaturen waren onder de nul gezakt, maar een stralende zon zorgde voor een prachtige winterdag. De toeristische diensten reageren tevreden. Dsc00891 In Oostende was het over de koppen lopen op de kerstmarkt, in de winkelstraten en op de zeedijk. ‘Het dagjestoerisme scoort heel goed. Dat merken we heel sterk aan de infobalie van het toerismebureau en aan de ijsschaatspiste. Het verblijfstoerisme scoort minder goed dan andere jaren’, stelt Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende. Voor de horecasector is het in de kerstvakantie vooral uitkijken naar oudejaarsavond. 'Op kerstavond was het traditioneel kalm, maar voor oudejaarsavond zijn de boekingen zo goed als volzet. Dit weekend hebben we een bezetting van vijftig procent. Er is nochtans heel wat volk aan de kust, maar dat zijn wellicht vooral dagjestoeristen', zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust.

De maan was even wat dichterbij...

Lezer Roy Verge trok in de nacht van zondag op maandag deze prachtige foto van de maan. 'De maan was die nacht dichter bij de aarde dan in de afgelopen vijftien jaar. Hij was 350.000 kilometer van ons verwijderd, wat ongeveer 35.000 kilometer dichterbij was dan de gebruikelijke 385.000 kilometer. De maan is dan 15% groter en helderder dan normaal', aldus Roy Verge. Het resultaat op beeld is alvast indrukwekkend...

Maan1

Eenzame Wouter

Op het einde van de Oostendse gemeenteraad bleef Wouter De Vriendt (GRoen!) nog alleen over op de oppositiebanken.  Jean Marie Dedecker was opgestapt en ook het Vlaams Belang hield het vroegtijdig voor bekeken.  Dat resulteerde in een solonummer van Wouter die vragen stelde over de invoering van een vragenkwartiertje, maar zijn voorstel voorlopig niet uitgevoerd ziet.Devriendtsolo

Vinci klanten betalen 11 minuten te veel

Vinci11minuten_6

Wie in de Peter Benoitstraat parkeert om lekker te shoppen in De Boulevard, let maar beter op in welk parkeerautomaat hij geld steekt. Het parkeerautomaat van Vinci Park geeft namelijk een verkeerde tijd aan, in het nadeel van de automobilist.  De parkeermeter geeft een tijd aan die 11 minuten vroeger is dan de werkelijke tijd; zo getuige de foto.

Misschien kunnen automobilisten in het klantvriendelijke kantoor van Vinci terecht om hun '11 minuten' teveel betaald parkeergeld terug te vragen. Autobestuurders die een retributiebon kregen, wacht wellicht een uitgebreidere procedure.

Laatste kans: kerstshoppen in Canterbury...

Untitled

Wie eens wil gaan shoppen in Engeland kan zich inschrijven voor een bustrip nu zaterdag 13 december naar Canterbury. De bus vertrekt om 6.45 uur aan Hotel Melinda ter hoogte van het rondpunt nabij het stadhuis van Oostende. Vanuit Oostende vertrekt de bus naar Calais waar de ferry richting Canterbury wordt genomen. De bus is terug in Oostende rond 21.15 uur. Inschrijven kan door 35 euro (x aantal personen) over te schrijven op het rekeningnummer 477-5652311-95. Info: pmfotos@telenet.be, 0475-25.76.58.

Photo_1825_20081108

Foto: freedigitalphotos.net
Oostendse carnavalisten in de prijzen

Jacky Debaets, Jean Vereecke en Kurt Vansteenkiste zijn onlangs verkozen als respectievelijk Prins, Jonkvrouw en Boer voor Centrum België, de carnavalvereniging die groepen uit het ganse land samenbrengt. De verkiezing was een triomf voor Oostende, want Kurt is voorzitter van het Hof der Prinsen in Bredene , Jean is voorzitter van De Orde van de Zeepaardjes uit Oostende en Jacky is lid van de Orde van De Charleston uit Oostende. Het zogenaamde Driegestern werd verkozen in de jaarlijkse Pronkzitting in het Hof Ter Meyghem in Oudegem. Het drietal zal straks België (en dus ook Oostende) vertegenwoordigen op verschillende binnen- en buitenlandse carnavalevenementen.

100_4471

Foto's: streepjesdag in freinetschool De Zonnebloem

Op 1 oktober was het ‘nationale streepjesdag’, en dat wisten ze ook in de stedelijke freinetschool De Zonnebloem uit de Ieperstraat. Via een oproep in het portaal van de school werd gevraagd om woensdag massaal in een streepjesoutfit naar school te komen. Dat de kinderen, de leerkrachten en zelfs de ouders van de leerlingen in hun kleerkast hebben gedoken op zoek naar de juiste outfit, bewijzen de volgende foto’s…

Streep1Streep4Streep5    

Streep2Streep3

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!