Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen

Het Kursaal straalde woensdagavond opnieuw klasse uit. Tal van voetbalmonumenten en bv's waren er te gast voor de uitreiking van de Gouden Schoen. Natalie Luys nam voor ons enkele beelden op de (drukke) rode loper. U herkent onder meer: Bart Goor en Tania Prinsier, Elke Vanelderen en Regi,Frank De Bleeckere, Ellen Dufour, Virginie Bleyaert, Sergio, Veronique De Kock, Eveline Hoste, Igor De Camargo, Johan Museeuw en Patrick Orlans, Milan Jovanovic, Silvio Proto, Wendy Van Wanten, Eline De Munck en Virginie Claes, Marouane Fellaini, en Wesley Sonck. 

Bart Goor en Tanja Prinsier.Elke & RegiFrank De Bleeckere en zijn vrouw Saskia   

Gala13Gala16Gala21

Gala23Hoste eveline1Igor De Camargo en Giovanna.  

Johan Museeuw en Patrick OrlansMilan Jovanovic 1Silvio Proto  

Wendy& frans 2 

Marouane Fellaini Virginie ClaesWesley Sonck en zijn vrouw Evy         

 

FOTOSPECIAL: de verkiezing van Sven Nijs en Tia Hellebaut in het Kursaal

Het Kursaal was zondagavond het decor voor de nationale verkiezing van de Sportman- en vrouw van het jaar. Fotograaf Wim Dezutter maakte beelden van de kruim van de Belgische sportwereld en de aanwezige bv's op het Sportgala.

Foto61Foto35

Foto80Foto109

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto89Foto91Foto92

Foto93Foto97Foto100

Foto102Foto104Foto114

Foto134Foto137Foto147

Foto120_2Foto124_3Foto125_3

Foto82Foto85Foto90                

Op de foto's herkent u onder meer laureaten Sven Nijs en Tia Hellebaut, Kim Gevaert, Justine Henin, Kim Clijsters en Pieter Loridon, Logan Bailly, Patrick Lefevere, Freddy Maertens, Wilfried Meert en Merlene Ottey, Cedric Van Branteghem, Aagje Vanwalleghem, Gella Vandecaveye, Raymond Ceulemans, Ulla Werbrouck, Rutger Beke, Sebastien Godefroid, Rik Samaey, Johan Museeuw, Ozark Henry, Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sofie Lemaire, Ignace Crombez, Cynthia Reekmans, Showbizz Bart en Frank Vander Linden.

Foto's: Culinaire Kersthappening lokt massa volk

De Culinaire Kersthappening van handelaarsbond Queens of the Proms lokte afgelopen weekend een massa volk naar de Albert I-promenade. Vooral zondag was het door het mooie zachte weer op de koppen lopen. Een sfeerbeeldverslag...

Dsc00403

Dsc00360

Dsc00361Dsc00362Dsc00363

Dsc00412

Dsc00380Dsc00388Dsc00381

Dsc00379Dsc00383Dsc00393

Dsc00395Dsc00408Dsc00420         

Tentoonstelling geeft uniek beeld van 'Barcelona in Progress'

In de passagiersterminal van het station in Oostende loopt nog tot 11 januari de tentoonstelling Barcelona in Progress. De expo geeft een uniek overzicht over 30 jaar strategische stadsplanning in Barcelona. Door projecten als de Olympische Spelen, de geïntegreerde Ringwegen (de Rondas), het Forum 2004 en het Sagrera TGV station, heeft Barcelona in de voorbije decennia al model gestaan voor steden als New York, London, Parijs, Tokyo, Beijing. De tentoonstelling vertelt het bijzondere karakter van de Catalanen en hun enorme fierheid die wordt weerspiegeld in een heel aantrekkelijke wereldstad. Deze tentoonstelling werd voordien enkel getoond in Barcelona, Tokyo, New York en Belgrado. Het samenwerkingsverband tussen Barcelona en Oostende heeft ervoor gezorgd dat Oostende Werft deze tentoonstelling naar de Stad aan Zee kon halen.

BarcelonainprogressDsc00284_2Dsc00291

Barcelonainprogress_1Barcelonainprogress_2Dsc00283

Dsc00286_2Dsc00293Dsc00298   

    

Gespot: Het Nieuwsblad op de kerstmarkt!

Wie op de kerstmarkt in chalet 33 & 34 al een jenever, Gluhwein, Hasseltse koffie, cava of een Jägermaester heeft gedronken zal het al gemerkt hebben: uw natje staat er op exclusieve bierviltjes van deze blog!

De chalets worden uitgebaat door café Brazzaville uit de Langestraat en evenementenbureau Keyvents.be die er  wintertapas, een ruim assortiment warme (en koude dranken) aanbieden én een boomstam om ‘nageltje klop’ te spelen (wat soms hilarische taferelen met zich meebrengt).

Kortom, wie nieuws heeft over Oostende kan dus voortaan ook zijn ding kwijt op de kerstmarkt!

Dsc00336Dsc00339Dsc00340    

Dsc00326Dsc00332Dsc00335

Dsc00319Dsc00345_2   

Dsc00314

Dsc00321Dsc00329

Dsc00341

Beach House fuift op de kerstmarkt!

Het Thomas Cook Beach House organiseert op dinsdag 9 december een eerste party op de kerstmarkt:

Kerstmarktaffiche

Thomas Cook Beach House: nieuwkomer op de kerstmarkt

De kerstmarkt in Oostende zal tot 4 januari wekelijks een grote kindervriend ontvangen. Kabouter Plop maakt iedere woensdagnamiddag van 14 tot 18 uur zijn opwachting in het Thomas Cook Beach House waar hij alle kinderen zal entertainen.

-

Het Thomas Cook Beach House is nieuw op de kerstmarkt en het tweede horecaproject, na de Q-Beach House deze zomer, van TV Pakri van Oostendenaars Kris Schoeters en Pascal De Gryse.

-

Het interieur bestaat uit twee delen. Wie even genoeg heeft van de koude buiten kan aan de ene kant wegdromen op beelden en folders over tropische landen. De andere kant is gereserveerd voor de winter- en kerstliefhebbers met info over sneeuwbestemmingen én met zich op de ijzige schaatspiste.

-

In het Beach House pakt brouwerij Corsendonk onder meer uit met een speciale shop met
'vloeibare' eindejaarsgeschenken en organiseren de toeristische diensten van Valle D'Aoste in Italië, Curaçoa, Turkije en Griekenland speciale weekends.

Dsc00721

Foto's: Halloweenspektakel lokt duizenden bezoekers

Halloween wordt ieder jaar een steeds grotere hype, en de stad Oostende blijft een voortrekkersrol spelen. Voor het negende jaar op rij stelde Toerisme Oostende een uitgebreid Halloweenprogramma samen en dat werd opnieuw gesmaakt door het grote publiek. Duizenden bezoekers zagen in de herfstvakantie tal van griezelfiguren opduiken in de binnenstad. Het hoogtepunt van het Halloweengebeuren vond afgelopen vrijdagavond plaats. Op het Sint-Petrus en –Paulusplein vond het evenement ‘De meesters van de nacht van Conceptregie Avalon plaats. Het Halloweenspektakel bracht een mix van licht, vuuracts, muziek, pyrotechniek, luchtacrobatie en een lasershow en lokte duizenden bezoekers naar het plein.

Foto's: Natalie Luys

H2H3_2H4_2

H7H15H17

H19H27H28

H6H18H20

H22H23H24            

 

INTERVIEW: Moody Blues morgen exclusief in het Kursaal

Dsc_0003_2De Moody Blues, bekend van de wereldhit ‘Nights in white satin’, zijn na meer dan 40 jaar nog steeds hot. Dat bewees de Britse groep eerder deze maand in de Heineken Music Hall in Amsterdam, en dat zullen ze morgen op 28 oktober nog eens overdoen in het Kursaal van Oostende. Een gesprek met John Lodge, Graeme Edge en Justin Hayward over vier decennia toeren, de sleutel tot succes en de Belgische hoofdrol daarin.

Dsc_0052

De naam Moody Blues doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. Hun grootste hit Nights in white Satin daarentegen is ongetwijfeld wel gekend bij jong en oud. De Britse groep verkocht wereldwijd al meer dan 55 miljoen platen en staat na meer dan 40 jaar nog steeds op de planken. De Heineken Music Hall in Amsterdam was deze week tweemaal uitverkocht - goed voor 7.000 toeschouwers - , en ook de ticketverkoop voor het exclusief optreden in ons land in het Kursaal van Oostende loopt goed.

De Moody Blues werden in 1967 wereldberoemd met het album Days of Future Passed dat naast Nights in white satin ook Tuesday afternoon als gigantische hit opleverde. Wat velen niet weten is dat de basis van dit succes een jaar eerder in ons land werd gelegd. Meer bepaald in Moeskroen, waar de Moody Blues drie maanden woonden. ‘De typische sound van onze groep is ontstaan in België. Op vraag van een promotor zijn we in 1966 naar Moeskroen getrokken omdat hij ons daar enkele optredens kon verzekeren. Rijk waren we niet, maar het was een fantastische tijd. We sliepen in een klein huisje waar een vrouw onze was en strijk deed. Hoogtepunt was het optreden op de Knock Music Festival, die achteraf gezien eigenlijk een voorloper van de huidige festivals was. Daar leerden we heel wat muziekgenres en artiesten kennen, maar ook uit de optredens in enkele plaatselijke clubs hebben we veel geleerd. Daar konden we testen wat het publiek smaakt en wat niet. In die periode hebben we onze hit ‘Fly me High’ geschreven die later ook werd gebruikt als jingle voor BBC Radio’.

Dsc_0202_2Hebben jullie toen gedacht dat de Moody Blues 40 jaar later nog steeds in uitverkochte zalen zou spelen?    

Moody Blues: ‘Absoluut niet. We wisten in het begin niet eens of we de volgende week nog zouden optreden. Alles is plots gegroeid. In het begin was het uitkijken in welk dorp ons volgende optreden zou plaatsvinden, daarna kwamen de steden aan beurt, en voor we het beseften speelden we in het buitenland’.

Wat is de sleutel tot succes om na veertig jaar nog steeds populair te zijn? 

‘Wij hebben ons nooit vast gespind aan een bepaalde stijl of een trend die na een tijdje verdwijnt. We zijn altijd onszelf gebleven en zijn mee geëvolueerd met de tijd. The Bee Gees bijvoorbeeld staan nog steeds bekend om hun looks en stijl van toen. Was dit bij ons ook zo geweest, dan stonden we nu nog altijd met glitterpakjes en plateauzolen op het podium’.

Dsc_0256_2 Is er een verschil tussen de Moody Blues anno 1967 en anno 2008?

‘De geest en de spirit zijn nog steeds hetzelfde, maar we zijn uiteraard in de loop van de jaren geëvolueerd. Vandaag proberen wij, als artiesten, hetzelfde gevoel en dezelfde emoties op te wekken bij het publiek als veertig jaar geleden. Als we die blikken en emoties anno 2008 nog kunnen oproepen, dan geeft ons dat een magisch gevoel. De mensen verwachten onze hits te horen, en daar spelen we dan ook graag op in. Muziek maken en liedjes schrijven is ons beroep en de passie van ons alle drie, en dat is ook de reden waarom we nog steeds samen zijn. Vandaag zijn we nog altijd vooral bekend met onze hit ‘Nights in white satin’, maar wat leuk is dat ook de jongeren ons kennen. Als men via iTunes muziek downloadt is er een verwijzing naar andere liedjes die men mogelijk graag hoort, en zo komt men ook vandaag nog vaak bij de Moody Blues terecht’.

Wat brengt de toekomst nog voor de Moody Blues?

‘In 2003 hebben we nog een cd uit ‘December’ uitgebracht, en ook nu schrijven we nog liedjes. De muziekindustrie is echter veranderd, en het wordt steeds moeilijker. Gelukkig hebben we al enkele jaren een fantastische nichemarkt gevonden en zijn er ondertussen al verschillende dvd’s uitgebracht. En uiteraard treden we nog op. De concerten in Nederland zijn uitverkocht, en ook naar het optreden in Oostende kijken we uit want in België is het allemaal begonnen voor ons’. 

Tickets en info: www.kursaaloostende.be

Dsc_0059_2

 

DOMINIQUE JAUQUET 

Kursaal leidt managers op in acht uren

119806706936mba_1_dag_2Het Kursaal in Oostende brengt op 25 november opnieuw het seminarie 'MBA in één dag' naar de evenementenzaal. De Nederlandse managementtrainer Ben Tiggelaar neemt acht meter managementboeken door en brengt op acht uur tijd een overzicht van de belangrijkste ideeën van de grootste managementdenkers ooit. 

Op 25 november zijn Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, Filip Dierckx, CEO van Fortis, Stan Miller, CEO van KPN Mobile, en professor Robert Kaplan van de Harvard Business School de gastsprekers.

Het Kursaal zal volgende maand de 2.000ste manager van privé- of overheidsbedrijf ontvangen die al deelgenomen heeft aan het seminarie van Tiggelaar. Vorig jaar waren er bij de eerste editie 1.300 betalende inschrijvingen. Alle deelnemers ontvangen een iPod Nano waarop de opnames van de managementdenkers zullen kunnen gedownload worden.


Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!