Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
FOTOSPECIAL: Harlem Globetrotters in de Sleuyter Arena

Bijna 5.000 mensen waren vrijdag 2 mei getuige van de spectaculaire basketbalshow van de Harlem Globetrotters in de Sleuyter Arena. Het publiek werd verrast door een verrassingsoptreden van Natalia die in het tweede quarter meespeelde op het parket.

123_2

6

54_2

789

101211_2

Nathoog1Nathoog2Nathoog3

Hoog1Hoog2Hoog3

Hoog4Hoog5Hoog6

13Dscf009015            

 

Aftellen naar de Harlem Globetrotters (2 dagen)

Dscf0052De Harlem Globetrotters zijn terug! De spectaculairste basketbalshow ter wereld is deze week zesmaal te bewonderen in België en Nederland. De Globetrotters arriveerden maandag in Zaventem en verblijven tot zondag op hotel in Antwerpen. In afwachting van de show op vrijdag 2 mei in de Sleuyter Arena in Oostende, brengen wij vanaf vandaag dagelijks verslag vanop de eerste rij. Kwestie van de basketliefhebber in u al wat op te warmen.

-

Dag 2: het startschot in Bree

-

Dscf0016Dinsdag 29 april. De Harlem Globetrotters geven vandaag het startschot van hun zesdelige tour in België en Nederland. Showtime, Flight Time, Sweet Pea en co komen rond 17.30 uur toe in de Expodroom. Klaar voor de eerste show in Bree. Om 18 uur wordt het parket een eerste maal betreden voor een korte training. Coach en spelers overlopen nog eens de show en laten dan het terrein over aan de cheerleaders die op hun beurt hun danspasjes een laatste keer inoefenen. Ondertussen warmen de Washington Generals zich backstage op in de gang van de kleedkamers. Het is duidelijk: iedereen kent zijn plaats in de show.

Dscf0064Even voor 20.30 uur doven de lichten van de Expodroom en gaan de spotlights aan voor het basketbalspektakel. Zo’n 1.500 toeschouwers hebben ondertussen hun plaatsje in de zaal gevonden en applaudisseren enthousiast wanneer de cheerleaders en mascotte Globie op het voorplan verschijnen. Breakdanceskills en geslaagde Michael Jackson-immitaties warmen het publiek op voor de officiële ploegenvoorstelling. Het hoeft geen betoog dat het meeste applaus niet naar de Generals ging.

Dscf0033_3 Vijf minuten later gaat de wedstrijd van start. Showtime, Flight Time, Sweet Pea, Hi Rice, en Airport zijn de starters bij de Globetrotters. Bij de Generals ken ik niemand (de cheerleaders  ondertussen uiteraard wel). De nieuwe ‘Magic AS Ever’-tour bevat na 82 jaar Harlem Globetrotters nog steeds de traditionele bouwstenen: humor, spektakel en entertainment. Theater op het basketveld zeg maar. De trucs met de handtas en met emmers water, de danspasjes met een jonge deerne uit het publiek, kinderen die een bal op de vinger mogen draaien en betrokken worden bij de wedstrijd: alle bekende elementen zijn nog steeds aanwezig in de show, maar werden ook aangevuld met vernieuwde stukken. Een reuzen bokshandschoen is er één van. Dat de scheidsrechters de hele wedstrijd het slachtoffer is van de fratsen van de Globetrotters hoeft niet gezegd.

Dscf0062Aan de rust (37-39 ) en op het einde van het derde quarter (51-52) stonden de Generals nog voor en leek een eerste stunt sinds heel lang in de maak, maar uiteindelijk liepen de Globetrotters toch met de overwinning weg. Of wat had u gedacht. Na de wedstrijd namen alle spelers zoals gewoonlijk uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen aan jong en oud. Na zo’n twintig minuten t-shirts, basketballen, boekjes, enzovoort gesigneerd te hebben, keren de Globetrotters terug naar de kleedkamer. Een half uur later vertrekken de twee bussen opnieuw richting het hotel in Antwerpen voor een verdiende nachtrust. Op dag 3 worden de Globetrotters een eerste maal in Nederland verwacht. De show in Almere start om 20 uur. Benieuwd of de Generals ditmaal wel aan het langste eind trekken. Voor Oostende is het nog twee dagen geduld hebben… 

-

Dominique Jauquet (www.harlemglobetrotters.be)

Aftellen naar de Harlem Globetrotters (3 dagen)

Mugs_2De Harlem Globetrotters zijn terug in ons land! De spectaculairste basketbalshow ter wereld is deze week zesmaal te bewonderen in België en Nederland. De Globetrotters arriveerden maandag in Zaventem en verblijven tot zondag op hotel in Antwerpen. In afwachting van de show op vrijdag 2 mei in de Sleuyter Arena in Oostende, brengen wij vanaf vandaag dagelijks verslag vanop de eerste rij. Kwestie van de basketliefhebber in u al wat op te warmen.

-

Dag 1: aankomst in luchthaven en hotel

Magic_as_ever_logo-

9 uur: Promotor Kris Schoeters, begeleider Patrick Jansen en mezelf nemen plaats aan de ontbijttafel van het Ramada Plaza Hotel in Antwerpen waar we een dag eerder arriveerden. Vandaag wordt wellicht de rustigste dag van de week. De Harlem Globetrotters landen rond de middag op Zaventem. Hen oppikken, naar het hotel brengen, en het programma van deze week nog eens overlopen. Zo zou maandag 28 april 2008 ingevuld worden moest ik een dagboek bijhouden.

10 uur: We vertrekken met de wagen richting Zaventem waar twee bussen van Reizen Joye de spelers zullen opwachten. Ons hotel bevindt zich net buiten het centrum van Antwerpen. Ideaal, want vlakbij de autosnelweg, als je de eerste (belangrijke) bocht niet mist tenminste. Het voordeel van de ligging van het hotel bleek even voor niets te zijn, maar enkele correcties achter het stuur brengen ons toch opnieuw op het juiste pad.

Dscf000111 uur: Eens in Zaventem worden we meteen geconfronteerd met twee ongemakken: een parkeerplaats vinden, en een vertraging van het vliegtuig. Op Parking 2 was er amper een plaats te bespeuren. Het leek alsof Schiphol toe was, want er stonden opvallend veel Nederlandse wagens op de parking. Na wat omhoog en omlaag rijden vinden we toch een plaatsje en trekken we richting luchthaven om de spelers te ontvangen. ‘Delayed’ is het eerste wat we te lezen krijgen. Het vliegtuig blijkt een half uur vertraging te hebben.

Dscf0002_213 uur: Enkele koffies later en een half uur nadat het vliegtuig op de tarmac van Zaventem geland is komen de eerste Harlem Globetrotters de terminal binnen. Uitgedost in hun bekende blauwe training en geladen met grote zakken (schoenmaat 48 neemt nu eenmaal veel plaats in). De Globetrotters komen uit Spanje waar ze gisteren in Madrid voor een uitverkochte zaal (18.000 toeschouwers!) speelden. ‘Een ongelooflijk succes. We kijken uit naar de shows in België en Nederland’, klinkt het. De Globetrotters en de Generals worden elk naar hun bus begeleid, en vetrekken richting het hotel.

Dscf0005Dscf0006 14.30 uur: Het hele team komt toe in het Ramada Plaza Hotel. Vermoeid van de trip, maar vandaag staat enkel ‘rusten’ op het programma. De eerste show vindt morgenavond plaats in de Expodroom in Bree om 20.30 uur. Meteen het startschot van de tour in België en Nederland die nog tot zondagavond loopt. Ons Belgenland is deze week tien topbasketters rijker. In Oostende moeten we nog drie dagen wachten…

www.harlemglobetrotters.be

SPECIAL: Op stap met Harlem Globetrotter 'Wildkat'

Mugs_2Eugene ‘Wildkat’ Edgerson, één van de basketbalspelers van de Harlem Globetrotters is deze week helemaal vanuit de States naar Oostende gevlogen om er donderdag een bezoek te brengen aan de Stad aan Zee.

Wij volgden de wereldster een hele ochtend en zagen hoe de dubbele meter tijdens zijn verrassingsbezoek alle Oostendse harten veroverde.

-

Hieronder kan u de hoogtepunten van het bezoek van Wildkat aan burgemeester Jean Vandecasteele en schepen Bart Bronders op het stadhuis en aan het Sint-Andreasinstituut in de Schapenstraat bekijken in een fotospecial, en ook een interview met de wereldster lezen.

-

FOTOREEKS in BEELD:-

INTERVIEW:

-

Eugene 'Wildkat' Edgerson voldoet aan het ideale profiel om een Harlem Globetrotter te zijn: een talentvolle basketter én een persoon met het hart op het juiste plaats. De wereldster vertelt ons over Oostende, het leven als een Harlem Globetrotter, en het belang van sociale doelen voor deze basketbalspelers.Thermae Palace Hotel, 9 uur. Ik heb afgesproken met Kris Schoeters van KG Events, de organisator en promotor van de Harlem Globetrotters in de Benelux, en Wildkat Edgerson. Mijn 1,76 meter maakt er kennis met de 2,04 meter van Wildkat. Gelukkig zit ik al langer in het basketbalwereldje zodat mijn nekspieren genoeg getraind zijn om zonder hernia af en toe eens naar boven te kunnen kijken. Aan tafel - ik kan ondertussen gewoon weer voor mij kijken - vertelt Wildkat dat het de eerste maal is dat hij in België is. 'Ik speel al vijf jaar bij de Harlem Globetrotters en ben ondertussen al in dertig landen geweest. In België was ik nog nooit, dus ik kan mijn lijstje met landen aanvullen. Oostende lijkt me een prachtige stad waar de inwoners terecht fier op mogen zijn. Iedereen is hier enorm vriendelijk en ik voel me overal enorm welkom. Bovendien is het dan nog mooi weer ook. Blijkbaar heb ik de zon meegebracht uit het verre Arizona'.Hoe bent u bij de Harlem Globetrotters terecht gekomen?

Wildkat: 'De Harlem Globetrotters werken met scouts, en ik werd ontdekt toen ik in college speelde bij de Wildkats Arizona. Van deze ploeg komt mijn bijnaam trouwens. Om bij de Globetrotters te mogen spelen moet je aan drie voorwaarden voldoen: je moet talent hebben, je moet een entertainer zijn, en je moet een goed mens zijn. Voor mij is spelen bij de Globetrotters niet werken. Ik heb er altijd van gedroomd om professioneel basketspeler te worden en aan de universiteit ben ik afgestudeerd als leraar. Vandaag kan ik mijn twee passies combineren: basketbal en met kinderen werken'.

 

U reist de hele wereld rond, is het leven als Harlem Globetrotter niet zwaar?

Wildkat: 'Toch wel. Het is niet weggelegd voor iedereen. Op een jaar spelen we zo'n 220 wedstrijden, dat is bijna één match per dag. De vrije dagen brengen we bovendien meestal door op het vliegtuig of op de bus. Toch is het voor mij één van de mooiste jobs ter wereld. We zijn een rolmodel en een voorbeeld voor de jeugd. Deze tournee staat speciaal in het teken van kinderen uit kansarme gezinnen. We willen in samenwerking met de stad en het OCMW al deze kinderen de opportuniteit geven om naar onze show te komen kijken. Ik heb al enkele kinderen ontmoet, en de respons die je van hen krijgt is fenomenaal. De glimlach van kinderen, daar doen we het voor. Als je ziet dat je door te entertainen de jeugd gelukkiger maakt, dan vergeet je vlug al de verre reizen. Het is het zeker meer dan waard'.Tot slot, waar is uw afrokapsel waarvoor u bekend staat?

Wildkat: 'Mijn haar is wat moe van het verre reizen, en ik zag het niet zitten om alles uit te kammen (lacht). Ik laat mijn haar al groeien sinds 1988, en het is een kenmerk van mij geworden. Momenteel staat het niet zo wild, maar op het basketveld komt mijn afrokapsel altijd terug'.Dominique Jauquet
Het bezoek van Wildkat stond in het teken van de komst van de Harlem Globetrotters op 2 mei naar de Sleuyter Arena. Tickets kunnen besteld worden via www.harlemglobetrotters.be, maar wij geven ook tien individuele tickets weg. Winnen kan door een mail te sturen naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'wedstrijd HG' en met het antwoord op de vraag: 'hoe lang bestaan de Harlem Globetrotters al?'

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!