Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Foto: storm aan zee (3)

Dit beeld van Robert Vermeulen over het springtij van enkele weken terug kon niet ontbreken in het rijtje. Zoek het staketsel...


Foto027

Foto van de dag: (eindelijk) genieten van het zonnetje

Het was afgelopen weekend (eindelijk) genieten van het zonnetje. Roy Verge nam daarvan volgende foto aan het Kursaal. Ook voor komend weekend wordt mooi weer voorspeld! Duimen maar...

CGG5Voorj

Video: de winnende driepunter van Ivan Paunic

Voor wie de 88-90 overwinning (in de laatste seconde) van BCO in Antwerpen gemist heeft, geniet met ons mee...

Foto's van de dag: de jachthaven (2)

De foto's van de jachthaven werkten inspirerend. Yvan Broux stuurde ons volgende beelden als aanvulling...

23 feb00923 feb 01023 feb 011   

23feb 006 

23feb00723feb00824feb 004

Foto van de dag: de jachthaven

Foto Natalie Luys

View8

Het zit Myriam Azzou niet mee

Op de gemeenteraad vrijdagavond maakten gemeenteraadsleden Niko Geldof (sp.a) en Bart Plasschaert (cd&v) van de tijdelijke afwezigheid van Myriam Azzou gebruik om een praatje te slaan. Beiden zijn bewoners van 't Hazegras en zullen het ongetwijfeld over de wijk gehad hebben. Myriam Azzou kon even niet op haar plaats, maar maakte daar duidelijk geen probleem van.  Het zit Myriam Azzou overigens niet mee want haar eigen partij (CD&V) plaatste haar op een lijst van raadsleden van allochtone afkomst. "Ik ben gewoon van hier" zei de bekende kinderdokter in een eerste reactie.Geldofplasschaert

Vereniging in de kijker: Theater Studio James Ensor

FlyerNadien Teater Studio James Ensor komt in de tweede helft van maart met zijn tweede productie van het lopende theaterseizoen naar buiten: de voorstelling ‘Nadien’, in een regie van Christine Pire.

 

Op een bank in een Brussels park ontmoeten twee vrouwen elkaar voor het eerst. Jo komt van de begrafenis van haar beste vriendin en is op zoek naar het station en de trein terug naar Oostende. Ze voelt zich onveilig.

Jeanne is al jaren thuisloos en scharrelt elke dag haar bestaan bijeen uit de vuilbakken.

Ze raken aan de praat. Over hun mannen, over bedrog, over de Grote Liefde, over honger en eten, over hun verschillende werelden.Maar al snel blijkt ook de overeenkomst: nu iedereen om hen heen gestorven is, zijn ze beiden op zoek naar een houvast.

 

‘Nadien’, een oorspronkelijk werk van Bert Edelenbos en Gerardjan Rijnders, is een indringend portret van twee vrouwenlevens en staat in het teken van de hoop, met liefde als kern van het stuk. Jeanne en Jo zijn grappig en zielig, maar ook slachtoffer en held tegelijk. Regisseur Christine Pire is er in geslaagd om van ‘Nadien’ een poëtische voorstelling te maken die tegelijk doet lachen én ontroert. Ze heeft in Ariane Verhulst een waardige tegenspeelster gevonden. Beide vrouwen acteren sterk, gedreven, maar gedoseerd waar nodig.

Een goed uitgedacht lichtplan en sfeervolle muziek maken deze voorstelling tot iets moois om naar te kijken en iets moois om naar te luisteren.

 

Teater Studio James Ensor speelt ‘Nadien’ in zaal Malpertuis, Jules Peurquatstraat 27 in Oostende, op vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15, donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2009, telkens om 20.30u.

Kaarten zijn te verkrijgen via nadien.studio@hotmail.com of  via het nummer 0485-50.16.90 (ook sms).

 

 

Leerlingen Freinetschool masseren hun ouders

Voor de peuters en de kleuters van de eerste klas van de stedelijke freinetschool 'De Zonnebloem' was het donderdag nog altijd Valentijn. De kinderen verwenden er hun ouders, oma's en opa's op een massage op school.  De volwassenen genoten met volle teugen van de rustgevende relaxatietechnieken die de kinderen aangeleerd hadden. Met verschillende materialen masseerden de kinderen alle  'stress' weg bij hun (groot-)ouders.

IMG_0217  

WIN: 10x2 tickets voor '3 Years La Nuit'

WWPMG0822 La Nuit Events viert zaterdag de derde verjaardag van ‘La Nuit’ in het Kursaal. Het partyconcept is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste housefeest aan de kust en in de regio.

Kevin Beirens en Jan ‘Ya’mo’ Mortelmans van La Nuit Events  zetten gisteren hun succesconcept ‘La Nuit’ letterlijk en figuurlijk in de etalage.  La Nuit Events, bekend van diverse parties als La Nuit, Pimp, Discolux, Defected in the House en NYE, viert zaterdag de derde verjaardag van hun allereerste project. WWPMG0821 ‘La Nuit is een houseconcept dat ontstond in 2006 en zo'n drie keer per jaar wordt georganiseerd in het Kursaal van Oostende’, zeggen Kevin en Jan.

Met Dimitri From Paris (FR), Karizma (USA), DJ Gregory (FR), Mr. V (USA), Simon Dunmore (UK), Copyright(UK), JT Donaldson (USA) en Dennis Ferrer (USA) mocht La Nuit Events al verschillende internationale dj’s ontvangen. Zaterdag is dat niet anders. ‘DJ Spen is de centrale gast op het verjaardagsfeest. Hij staat bekend om met zijn soulvolle house energie mee te geven die de hele zaal doet ontploffen. Verder zullen ookYa’mo, Benji, Soulspinnas en Jensen aan de draaitafels staan’, aldus nog Kevin en Jan. Tickets kosten 10 euro en zijn enkel aan de deur te verkrijgen. Wie voor 75 euro kleren koop in de Brooklyn krijgt een gratis toegangskaart.

 

Wij geven op deze blog 10 duotickets weg voor '3 Years La Nuit'! Wie erbij wil zijn stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'La Nuit' en de reden waarom u erbij wil zijn. De winnaars worden ten laatste zaterdagnamiddag verwittigd per mail.

 

Om in de krant te komen moet men soms iets over hebben. Getuige daarvan dit filmpje...

 

Overrompeling op wijkraad

Op de jongste wijkraad Stene was er heel wat belangstelling. De zaal in ontmoetingscentrum  De Blomme zat nokvol.  De meeste inwoners waren gekomen om meer te weten over de belangrijke openbare werken die binnenort starten op de Gistelsesteenweg. Wijkraadstene

Smakelijk !

Een handelaar op de Zeedijk in Oostende heeft duidelijk nog wat werk aan  het bord dat op de dijk klanten moet lokken.  Men kan er volgens zijn aankondigingen niet enkel lekkere 'pannenkoken' eten, maar blijkbaar ook 'brodjes'.

Taalfouten

Foto's: storm aan zee! (2)

Stilte na de storm, maar de beelden verdwijnen niet...

Foto's Gerda Van De Pontseele

GAUW WEGWEZEN...OVERSTROOMD ZONNETERRAS OP HET KLEIN STRANDVEEL STORMTOERISTEN EN WAAKZAME POLITIE   

DIT WATERGEWELD BEHOEFT GEEN COMMENTAAR 

DOOR STORM LOSGESLAGEN SLUISDEUREN MERCATORDOKSPRINGTIJ TER HOOGTE VAN VISTRAP OOSTENDEWAAR IS HET KLEIN STRAND VAN OOSTENDE...

Foto's van de dag: Genieten op het strand...

Foto's Natalie Luys, dji.

Valentine1 

DSC01367

Overrompeling voor Vinkenoog

Op zondag 15 februari werd de Droge Coo overrompeld voor een love sit-in en het optreden van Spinvis en Simon Vinkenoog.  Tijdens het optreden van de 80-jarige Vinkenoog en Erik de Jong (Spinvis) was er een gezellige sfeer en werden hapjes geserveerd.  Het was de tweede keer dat Vinkenoog naar Oostende kwam; in 2008 was hij te gast op een Beat-festival in de hippodroom.Drogecoovinkenoog (1) Drogecoovinkenoog

Bedrijf in de kijker: FAG is Vlaamse 'KMO voor Kyoto'

Vlaams minister-president Kris Peeters reikte donderdagavond in Mol de titel ‘KMO voor Kyoto’ uit aan FAG Creative Foods. Het Oostendse bedrijf wordt gelauwerd voor de maatregelen die de onderneming neemt tegen de opwarming van de aarde.

5644_002_Dann Alle deelnemende bedrijven uit Vlaanderen moesten een dossier opstellen op basis van een gestandaardiseerde vragenlijst. Op basis daarvan werden zes kandidaturen geselecteerd, waaruit vervolgens drie genomineerden door een externe jury werden geselecteerd. Donderdagavond maakte Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in mol de uiteindelijke winnaar bekend. Het Oostendse bedrijf FAG Creative Foods mag zich voortaan ‘KMO voor Kyoto-ambassadeur’ noemen.

De wedstrijd is een initiatief van Unizo die de Vlaamse KMO’s wou monopoliseren om maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. FAG werd genomineerd omwille van de systematische inspanningen op het vlak van energiebesparingen voor alle facetten binnen het bedrijf zoals productieproces, verlichting, koeling en de opvolging van het energieverbruik.

FAG Creative Foods, gelegen in de Plantijnstraat  in Oostende, vervaardigt creatieve producten zoals patés, mousses en terrines. De onderneming is een familiebedrijf dat in 1975 werd opgericht op het industrieterrein door Ferdinand Ghesquière. De bedrijfsoppervlakte werd in de laatste jaren verdubbeld en het personeelsbestand verhoogd van 15 tot 30 personen. Recent werd geïnvesteerd in nieuwe productiehallen, machinepark en gesofistikeerde koel- en controleapparatuur met de bedoeling klaar te zijn voor de nieuwe uitdagingen van deze eeuw. Voor Fag is het de tweede belangrijke prijs in enkele maanden tijd. Eind vorig jaar werd het gelauwerd als beste exportbedrijf naar het Verenigd Koninkrijk met de Golden Bridge Export Award.

(Foto: Jos en Johan Ghesquière zetten met succes en creativiteit een vleestraditie voort)

 

 

Fotospecial: Storm aan zee!

DSC01457DSC01458   

DSC01463DSC01464  

DSC01467 

DSC01483DSC01501DSC01510 

DSC01496DSC01504DSC01508 

DSC01503 

DSC01572DSC01575   

DSC01565DSC01566DSC01568   

DSC01517 

DSC01531DSC01533DSC01535

Reageer: werken op de Gistelsesteenweg zullen 1,5 jaar duren

Punt1Punt2  

Punt3Punt4

Eén van de drukke invalswegen wordt voor anderhalf jaar afgesloten. Het laatste stuk van de Gistelsesteenweg – van de Stuiverstraat tot de Elisabethlaan - wordt vanaf 20 voor 3,2 miljoen euro heraangelegd. Er komt een gescheiden fietspad, een rijweg van zes meter, voldoende parkeerplaats langs één zijde van de straat en een voetpad dat ter hoogte van alle huizen minstens 1,5 meter breed is. De werken worden opgedeeld in 4 grote fases : er wordt gestart met het kruispunt met de Stuiverstraat (afgesloten tot eind juli), daarna volgen de zones tot de Rietmusstraat (augustus -december 2009), tot de Zilverlaan ( januari -april 2010) en tot de Elisabtehlaan (mei -september 2010).

Wie wens te reageren op deze aangrijpende werken voor Oostende, kan hier zijn mening kwijt...

 

 

 

CARTOON: Barcam over het onveiligheidsgevoel in Oostende

Bang

Leerlinge Sint-Jozefsinstituut wint Eurocompetition

De jury van de Europese wedstrijd Eurocompetition, die georganiseerd werd naar aanleiding van het tienjarige bestaan van de euro, riep Ellen Bonduelle van klas 1B van het Sint-Jozefsinstituut uit tot Belgische eindwinnaar. Ellen gaf haar ontwerp de leuze ‘Non stop euro’ mee. In de lessen plastische opvoeding van Barbara Monfrans verwerkte ze nationale symbolen van landen van de eurozone rond een opvallende EU-ster. De jury kon de creativiteit van Ellen blijkbaar waarderen. Als beloning krijgt ze binnenkort een digitale camera toegestuurd. Ellen pronkt op de foto samen met de directie (Peter Costenoble en Ann Everaert) en leerkracht Barbara Monfrans met haar poster die ze maakte voor Eurocompetition.

DSCN1843Winnaar

Foto van de dag: zicht op Oostende...

Oostende, gezien vanuit de duinen in De Haan. We herkennen onder meer het Europacentrum, de Lange Nelle en de Mast in de verre mist...

DSC01384

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!