Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
TAZ geeft tickets weg voor Het Zesde Metaal

Hzm_hoesTAZ (Theater Aan Zee) stelt donderdagavond om 20.30 uur het debuutalbum van Het Zesde Metaal voor in Club Terminus in de linkervleugel van het stationsgebouw. Wannes Cappelle, de fromtman van Het Zesde Metaal, won in 2005 de TAZ Jong Muziekprijs. Wannes kreeg toen van TAZ een tournee door Vlaanderen aangeboden en een budget om te investeren in zijn werk. Vandaag is TAZ dan ook tevreden dat de jonge muzikant geen eendagsvlieg is.

De muzikanten van Het Zesde Metaal zijn: Wannes Cappelle (zang, piano, gitaar), Joris Caluwaerts (rhodes, piano), Liesa Van der Aa (viool, backing vocals), Yannick Peeters (contrabas) en Bert Huysentruyt (drums, trompet).

De plaat werd geproduced door Peter Vermeersch (Flat Earth Society, dEUS, ...) en zal verkrijgbaar zijn vanaf 11 april (en na het concert).

Wij geven 5 duotickets weg voor de voorstelling van de debuutalbum van Het Zesde Metaal. Mailen naar oostende@nieuwsblad.be

WIN: 10x2 tickets voor 'Two Years La Nuit'

2yearsa2_2 La Nuit Events viert zaterdag 16 februari de tweede verjaardag van La Nuit. Het partyconcept is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de housewereld en de uitgaanscultuur aan de kust, en in West- en Oost-Vlaanderen.

DJ's Ya’Mo (La Nuit, Decadance), Jensen (What's Cooking, Decadance), en de Soulspinnas (jong Oostends talent) nemen plaats achter de draaitafels. Special guest is de Amerikaanse DJ Karizma (Objektivity, SoulHeaven).

Tickets kosten 10 euro en zijn enkel aan de deur te verkrijgen.

-

Wij geven vooraf 10 duotickets weg. Wilt u er zaterdag bij zijn, stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be. 

WebWeb5 

© Ya’Mo

WINNAARS: tickets voor Milow @ Rocksaal

Rocksaal_bg6_7De volgende mensen kunnen zondag genieten van het optreden van Milow in de Rocksaal van het Kursaal:

-

Tina Gerets, Nele Vanstechelman, Maurice Jonckheere, Céline Goekint, Kurt Dewulf, Tamara Ostach, Rik Provost, Marc Cuffez, Els Haesaert, Martine Devos

-

Milow won niet toevallig drie Mia’s. Hier speelt hij een Engelstalige versie van de gelijknamige song van Gorki op Rock Werchter 2007

WIN: 10x2 tickets voor Milow @ de Rocksaal

Rocksaal_bg6_2Milow, de Leuvenaar die vorige week nog drie Music Industry Awards (Mia's) won voor beste song, beste videoclip en beste doorbraak, treedt op zondag 10 februari op in de Rocksaal van het Kursaal.

Wij geven 10x2 tickets weg voor het optreden. Stuur een mail naar oostende@nieuwsblad.be en overtuig ons waarom u er zondag bij wil zijn!

Milow aan het werk op Rock Werchter 2007

Wedstrijd: win tickets voor STASH in de Rocksaal

Rocksaal_bg6

-

De Rocksaal opent zaterdag 26 januari voor de derde keer de deuren. Op het programma staat de Belgische groep Stash, bekend van de hits 'sadness' en 'all that's left by'. In het voorprogramma treedt Lapaz op.

Wij geven 10x2 tickets weg voor het concert. Wie frontman Gunther Verspecht live aan het werk wil zien, stuurt een mailtje naar oostende@nieuwsblad.be

Arno, hij komt!

De langverwachte datum van het optreden van Arno in de nieuwe Rocksaal van het Kursaal is een feit. De voormalige frontman van TC Matic zakt op donderdag 10 april af naar het Oostendse Kursaal. Het optreden wordt dubbel speciaal, want Arno ligt aan de basis van de oprichting van het nieuwe concept om pop- en rockconcerten te organiseren in de erehal. Vorig jaar kreeg het Kursaal te horen dat Arno enkel optreedt voor een staand publiek, en dat was tot op vandaag niet mogelijk.

-

Deze foto werd ons opgestuurd door lezer Roy Verge. Het beeld werd genomen tijdens een optreden in Zomer 2007 op één.

Arno_2007oostende_3

Wedstrijd: extra winnaars voor openingsweekend Rocksaal

Rocksaal_bg6

Alle deelnemers die een persoonlijke mail ontvingen hebben een duoticket gewonnen voor het optreden van The Human League (14 december) of Delavega (15 december). Dus ook de mensen die vorige week niet op deze lijst stonden. Proficiat!

The Human League – don’t you want me

Winnaars tickets The Human League & Delavega

Rocksaal_bg6The Human League en Delavega openen respectievelijk op 14 en 15 december de nieuwe Rocksaal in het Kursaal van Oostende. Wij gaven in de krant tien duotickets weg voor beide optredens.

Dit zijn de winnaars:

Hlheader2The Human League - Philippe Van Daele, Frank Verdonck, Stefaan Jonckheere, Carmen Debo, Bertin Sanders, Filip Bohyn, Vincent Danneel, Ghislain Soete, Tom Vanliefde, Agnes Popelier

Delavega - Greta Passchyn, Lieve Coffyn, Simonne Driessens, Pascal Morsa, Jeffry Kyndt, Pol Dejonghe, Linda Declerck, Frank De Buyst, Marc Torreele, Noel Remmerie

Delavega neemt videoclip op in het Kursaal

De Belgische rockgroep Delavega heeft de videoclip van haar hit 'One Time' grotendeels opgenomen in het Kursaal. Een mooi voorbeeld hoe het heden en de tijdloze architectuur van Stijnen elkaar ontmoeten. Delavega gaf enkele weken terug al een verrassingsoptreden op het plein voor het Kursaal bij de lancering van de Rocksaal. Delavega treedt op 15 december op in de Rocksaal @ Kursaal Oostende.

Bekijk hier de videoclip.

Optreden Delavega kondigt nieuwe Rocksaal aan

Dscf0062 Op het plein voor het Kursaal vond woensdagavond een verrassingsoptreden plaats. De Belgische groep Delavega speelde er enkele nummers van hun nieuwe plaat The Day After.

Het optreden stond in het teken van de Rocksaal, het nieuwe concept van het Kursaal waarbij in de erehal rock- en popconcerten georganiseerd zullen worden.

Delavega (15 december) is één van de zes namen die al bekend zijn voor het eerste programmatiejaar, naast The Human League (openingsavond 14 december), Stash (26 januari), Milow (10 februari), Mint (9 mei) en Gorki (10 mei). Aan dat lijstje worden straks nog vier namen toegevoegd, waaronder Arno.

Met de Rocksaal wil men een nieuw publiek aanspreken die anders de weg naar het Kursaal niet vinden.

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!