Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Oostendenaars in het buitenland (5)

Opnieuw nieuws van een Oostendenaar die in het buitenland vertoeft. Kenneth Eggesbø woont sinds twee jaar in Oslo, Noorwegen, waar hij een eigen kledingzaak heeft. Hij vertelt ons over zijn  familie, zijn Oostends verleden, zijn studiegenoot Prins William, en zijn werk in Noorwegen.

Kenneth_eggesbo___oslo_noorwegen_3

‘Ik woon al 2 jaar in Noorwegen in het Hoge Noorden. Ik zou graag zeggen het koude Noorden, maar dat is spijtig genoeg niet het geval dit jaar. Ook hier merken we de gevolgen van global warming’.

-

‘Ik ben eind februari 2005 naar Oslo verhuisd omdat ik eens wou meemaken hoe het is om er te wonen. Mijn vader is Noor, mijn moeder is Belgische, en ik wou vaststellen hoe het leven is in het land waar mijn vader opgroeide. Ik ben geboren in Gent in 1978 en verhuisde als 6-jarige naar Oostende. Daar woonde ik tot mijn 18de en verhuisde toen helemaal alleen de grote wereld in. Namelijk naar Oxford om een ‘Internationaal Baacalaureat’ te studeren. Na mijn twee jaren in St. Clare's College in Oxford en met mijn I.B. in de hand, besloot ik om de Schotten eens te bezoeken en studeerde 4 jaar aan de University of St. Andrews in St. Andrews, Schotland. Een leuk detail is dat de Britse Prins William in mijn laatste jaar (2002) een studiegenoot werd’.

-

‘Na mijn studies in Schotland (2002), waar ik een Master of Arts in Management behaalde (met onderscheiding) verhuisde ik terug naar Oostende. De kust trok me terug aan, de gezonde zeelucht, vrienden en familie... en ik kon niet langer van thuis wegblijven. Ik vond spijtig genoeg geen job in die periode en werkte als kelner in Taverne James in de James Ensor-gaanderij’.

-

‘Na 3 jaar terug van de zeelucht te kunnen genieten, besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik verhuisde naar Oslo en opende hier vorig jaar in augustus een eigen zaak. Ik ben nu de trotse eigenaar van een hemdenwinkel, waar ik hemden op maat verkoop. Dat was echt een gat in de markt hier in Oslo. Ik kocht de franchiserechten voor heel Noorwegen van de grootste hemdenketen ter wereld, namelijk Artesanos Camiseros in Spanje, en ik was vertrokken! Artesanos Camiseros heeft wereldwijd 230 winkels in maar liefst 20 landen. In  België vind je twee winkels, één in Brugge en één in Brussel. In Europa heten de winkels La Chemiserie Traditionnelle’.

-

‘De zaak gaat goed, en ik ben heel tevreden met mijn keuze. Ik kom nog heel vaak naar Oostende en bezoek dan natuurlijk vrienden en mijn moeder en broer die nog steeds in Oostende wonen. Ik hoop dat mijn moeder, broer en vrienden dit op de website zullen kunnen lezen’

Oostendenaars in het buitenland (4)

Nieuws van de drie Oostendse Aussies Ruben Caen (23), Lee Devinck (21), Sam Christiaens (21).

De Oostendenaars vertoeven momeneel in Adelaide, maar hun zebra-koe-busje (Koebra genaamd) blijkt zijn laatste dagen geteld te hebben. Hoe ze het zullen oplossen horen we wellicht later wel.

,,Proberen Australië rond te rijden met een busje die om de vijf voeten de garage binnen moet, is ergens fun, en ergens ook weer niet. We zijn deze morgen in Adelaide binnengerold, en hebben een 'Belgian beer-café' gevonden, die een paar Belgische bieren van meerdere gisting serveert zoals Duvel, Leffe blond en bruin, en La Guilottine..  Resultaat van een bar die 'Oostende' noemt : drie halfzatte Belgen die vanavond afgesproken hebben met de drie vrouwelijke serveuses. Feest!''

De drie trekken duidelijk hun plan... en hebben weliswaar een café in Australië gevonden met de naam Oostende. De wereld is kleiner dan we denken.

File95923060

File95923062_2 

Al loopt het ook niet altijd van een leien dakje:

,,Op een avond zijn we erin geslaagd van ons in de namiddag geparkeerd busje niet meer terug te vinden, omdat we de straatnaam niet meer wisten. We hebben dan na vier uur doelloos rondlopen gewoon uit pure moeheid een hostel gezocht en er gaan maffen''.

Goe bezig... ;-)

Oostendenaars in het buitenland (3)

Drie Oostendse jongeren vertoeven momenteel aan de zuidkust van Australië:

Dsc00192
Even voorstellen :
- Ruben Caen (23), uit Mariakerke
- Lee Devinck (21), uit Bredene
- Sam Christiaens (21) uit Oostende
Drie avonturiers die met een zebra-koe-busje (zoals ze het zelf zo mooi noemen) doorheen Australië reizen.
File95847187
File95847188
Het reisverslag van de drie Oostendenaars is te lezen op:
-
,,We zijn bijna drie weken geleden geland in Sydney, en we reizen door tot in augustus.  Momenteel rijden we de hele zuidkust af van Sydney, via melbourne naar Perth, en vandaar zien we wel weer. Dit gaat natuurlijk niet compleet vlekkeloos.. Maar het lukt wel :-)''.
Wij zullen de opvallende trip van de jongeren alvast van nabij blijven volgen. Succes!
Oostendenaars in het buitenland (2)

Het eerste Oostends antwoord uit het buitenland is binnengekomen.

Ondergetekende verschoot zich deze morgen een bult toen hij plots de naam Kenneth Broux las tussen zijn mails. Kenneth speelde tien jaar geleden in mijn basketbalploeg bij Koekelare. Reden genoeg om eens in het basketarchief te zoeken, met dit als resultaat (sorry Kenneth!):

Dscf0244_5

Kenneth trok eind jaren negentig om professionele redenen naar Londen, maar hij bezoekt zijn familie en vrienden in België nog maandelijks. Hij blijft op de hoogte van het reilen en zeilen in de regio via deze website. De rest vertelt Kenneth zelf:

-

,,Ik werk als economist bij de Britse bank Lloyds TSB. Ik analyseer en geef commentaar op de economische actualiteit in de G10 (de Euro-zone, US, UK en andere economische grootheden), inclusief over de wisselkoersen, de rentevoeten en, de beurzen. Ik doe hier ook regelmatig interviews op business TV-kanalen Cnbc en Bloomberg. Om 6u50 Belgische tijd kan je me bijvoorbeeld zien op Cnbc. Meer referenties naar vorige commentaren vind je op http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=kenneth+broux&meta=''.

Een Belgische economische bv op de Londense televisie, zo lijkt het. Hou ons op de hoogte!

Oostendenaars in het buitenland (1)

Oostendenaars die in het buitenland vertoeven laten hun stad/land nooit helemaal los. Ongetwijfeld zullen heel wat van hen dagelijks surfen naar de website van Het Nieuwsblad om het reilen en zeilen in hun vaderland te volgen.

Wij doen een warme oproep naar deze mensen, want ook wij zijn op onze beurt sterk geïnteresseerd in wat Oostendenaars zoal doen in andere landen.

Studeert of werkt u momenteel in het buitenland? Of geniet u gewoon van een buitenlands avontuur? Laat het ons weten! Alle leuke foto's en verhalen zijn welkom op djauquet@yahoo.com.  Misschien kunnen vrienden, familie, en alle Nieuwsbladlezers straks jullie avonturen volgen via Oostende Interactief!!

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!