Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leerlinge Sint-Jozefsinstituut wint Eurocompetition

De jury van de Europese wedstrijd Eurocompetition, die georganiseerd werd naar aanleiding van het tienjarige bestaan van de euro, riep Ellen Bonduelle van klas 1B van het Sint-Jozefsinstituut uit tot Belgische eindwinnaar. Ellen gaf haar ontwerp de leuze ‘Non stop euro’ mee. In de lessen plastische opvoeding van Barbara Monfrans verwerkte ze nationale symbolen van landen van de eurozone rond een opvallende EU-ster. De jury kon de creativiteit van Ellen blijkbaar waarderen. Als beloning krijgt ze binnenkort een digitale camera toegestuurd. Ellen pronkt op de foto samen met de directie (Peter Costenoble en Ann Everaert) en leerkracht Barbara Monfrans met haar poster die ze maakte voor Eurocompetition.

DSCN1843Winnaar

Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen

DSCN1748 In het Sint-Jozefsinstituut vond eind vorige maand de prijsuitreiking van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd plaats.

 

Per graad werden drie laureaten bekend gemaakt.

 

Voor de eerste graad kaapte Ineke Doyen (midden voor) de eerste prijs weg met het gedicht ‘Alleen’. Pamela Youssefie (tweede van rechts) maakte voor de tweede graad de sterkste indruk met ‘Pijn’. In de derde graad was Shanna Knockaert eindwinnaar.

 

Elke laureaat ontving een boekenpakket aangevuld met andere geschenken.

 

 

Leerlingen De Zonnebloem worden dichters

Freinetschool ' De Zonnebloem' stond donderdag in het teken van de gedichtendag.
Allerlei soorten gedichten kwamen aan bod: van een gewone rijm, naar een naamgedicht tot een elfje en zelfs een haiku. Elke klas ging aan de slag en ontplooide zijn eigen dichterlijke talenten.
Iedereen bracht zijn gedicht naar voor tijdens de maandafsluiting.
IMG_0148

Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale

DSCN1721Ajay Singh en Ellen Bonduelle (op de foto met tekening), twee leerlingen van klas 1B van het Sint-Jozefsinstituut in Oostende, zijn onlangs uitgeroepen als twee van de drie Belgische finalisten van Eurocompetition.

Eurocompetition is een wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de euro.

Bedoeling was om een poster te ontwerpen die uitdrukt wat de euro voor de Europeanen ondertussen gebracht heeft. Onder leiding van mevrouw Monfrans maakten de leerlingen in het vak plastische opvoeding een ontwerp in Publisher. Op die manier kwam ook ICT als vakoverschrijdende eindterm aan bod.

De twee gelukkige leerlingen werden volgens welbepaalde criteria (creativiteit, originaliteit, duidelijke boodschap en kwaliteit) geselecteerd uit 169 Belgische inzendingen. Ze krijgen een certificaat van de Europese Commissie en een promotiepakket als geschenk.

Op 2 februari wordt bekend gemaakt wie de Belgische en de Europese winnaar wordt. In totaal deden 1892 Europese jongeren van 10 tot 14 jaar mee.

Voorleesweek inspireert scholen tot samenwerking

Van 22 tot 30 november 2008 is het nationale Voorleesweek, een project van Stichting Lezen dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. Scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en boekhandels in Vlaanderen kondeneen pakket promotiematerialen krijgen, maar de Voorleesweek inspireert de scholen ook om zelf initiatieven te nemen. Zo ging een werkgroep van leerkrachten uit de freinetschool ‘De Zonnebloem’ een samenwerking aan met het Vesaliusinstituut rond het thema.  De studenten van het zevende jaar kinderzorg hebben in de school verteltentjes opgesteld waarin de kleuters naar een verhaaltje kunnen gaan luisteren.

Dsc01470Dsc01480

P1010307P1010308

Dsc01493   

Kinderen leren afval beheren op school

De stedelijke freinetschool De Zonnebloem doet jaarlijks als MOS-school (Milieuzorg op School) inspanningen om de kinderen milieubewust op te voeden. Vzw Green, gespecialiseerd in milieueducatie, was onlangs te gast in De Zonnebloem en bracht verschillende workshops rond ‘Leren afval beheren op school’ voor de leerlingen van het 3de, 4de , 5de en 6de leerjaar. De kinderen werkten enthousiast mee, stelden volop vragen, en zullen nu nog beter sorteren, recycleren, hergebruiken en vooral afval voorkomen.

School_191

Leerlingen KA1 wonen zitting van het Europees parlement bij

De leerlingen van het zesde jaar van KA1 Centrum zijn onlangs op Geïntegreerde Werkperiode naar de Elzas getrokken. Het werd een week waarin cultuur, geschiedenis, economie, toerisme en sport centraal stonden. In Straatsburg woonden ze er een zitting van het Europees Parlement bij en in de omgeving werden naast Colmar en Haut-Koenigsbourg ook enkele restanten van de Ligne Maginot bezocht. Op de foto herken je de leerlingen samen met hun begeleiders.

Gwp20082009_77

Knuffeldag in freinetschool De Zonnebloem

Vrijdag 24 oktober was het de internationale knuffeldag. ‘Knuffel’ heeft eigenlijk twee betekenissen, en dat wist men ook in de stedelijke freinetschool De Zonnebloem in de Ieperstraat.

Alle kinderen namen hun lievelingsknuffel mee naar school en op het einde van de dag werd aan iedereen een dikke knuffel gegeven.  Er was ook een grote knuffelmuis op school die iedereen kon knuffelen.

Pic_3217Pic_3219   

Imag5002Imag5003_2

Duimen voor fair trade in de Freinetschool

In het kader van de ‘Week van de Fair Trade’ namen de kinderen van de stedelijke Freinetschool De Zonnebloem de uitdaging aan om het wereldrecord 'duimen voor fair trade' te breken.

Vorige week vrijdag trokken de leerlingen richting stadhuis om duimafdrukken te verzamelen.

Er werd ook een kopje soep aangeboden gemaakt van (h)eerlijke groenten. Op de foto’s herkent u onder meer de schepenen Martine Lesaffre, Vanessa Vens, Tom Germonpré en Nancy Bourgoignie.

Het resultaat van de actie wordt binnenkort bekend gemaakt.  Geïnteresseerden kunnen hun duim zetten in de stedelijke Freinetschool in de Ieperstraat 35 .

Dsc02053Dsc02065Soep   

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!