Home  Regio  oostende  oostende blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Oostende?
Laat het weten aan:
Dominique Jauquet
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
WIN: unieke publicatie met luchtfoto’s van Vlaanderen

Vvdl_cover‘Flanders from the Air’, een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan 200 luchtfoto’s, is sinds kort te koop in de boekhandel. Het boek is een realisatie van ‘Vlaanderen vanuit de Lucht’ in samenwerking met Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.

'Flanders from the Air' brengt de mooiste luchtfoto’s die de afgelopen jaren werden genomen boven Vlaanderen. Het boek is ingedeeld in tien thema’s waardoor alle aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens, toeristische toppers, enzovoort.

Ook Oostende komt aan bod in het boek, en daarom schenken Het Nieuwsblad en Vlaanderen in de Lucht één exemplaar weg. Om mee te doen aan de wedstrijd volstaat het om voor 15 januari het antwoord te mailen naar Elke.Dreesen@nieuwsblad.be op de vraag: als u de luchtfoto’s van uw gemeente oproept via ‘Vlaanderen vanuit de Lucht’ , wat is dan de eerste luchtfoto die u te zien krijgt?

Oostende0442230508

8400_oostende49980108078400_oostende_thornton8264060508

8400_oostende4968010807_2

Thorntonbank7332091008Thorntonbank7342091008G9wl4963010807 

 

WIN: 10x2 tickets voor NYE2009 in het Kursaal

Nye2009 De erehal van het Kursaal wordt op oudejaarsavond opnieuw omgetoverd tot fuifzaal om de overgang van oud naar nieuw te vieren. De traditionele 'Sylvester Night' werd in een nieuw kleedje gestoken en omgedoopt tot 'NYE2009'.

De organisatie van NYE2009 is in handen van La Nuit Events die met de oudejaarsparty een stapje verder gaat met onder meer een VIP-podium, verschillende lounge-corners, een speciale licht- en vuurwerkshow en topdj's als Di Maro (Carré), Stewie (Music Man) en de Oostendse dj B-Kay (PIMP). Tickets in voorverkoop kosten 20 euro en zijn te verkrijgen in alle Brooklyn-filialen, Billboard Oostende en Box Office Kursaal Oostende. Een VIP-package is enkel te verkrijgen aan de Box Office Kursaal Oostende en omvat 2 VIP-tickets, een fles champagne, gratis vestiaire en toiletbezoek en tal van extra's voor 99 euro (voor 2 personen).

Wij geven tien duotickets weg voor NYE2009. Wie erbij wil zijn op oudejaarsavond stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'NYE' en de reden waarom u het Kursaal uitkiest om het nieuwe jaar in te feesten.  De winnaars worden in de loop van woensdag 31 december per mail verwittigd!

WIN: 10x2 tickets voor 'PIMP' in het Kursaal

Pimp3La Nuit Events organiseert morgen zaterdag 20 december voor de derde keer de succesvolle PIMP-party in het Kursaal van Oostende.

PIMP is een Mash-Up party concept, van R&B tot Housy beats en Electro grooves. Headliner van de avond is de Antwerpse dj Mystique, vaste dj in de Noxx club. Les Mecs Eclectics, gekend van de Gentse Culture Club en de lokale helden B-Kay & Onda vullen de line-up aan en zorgen voor de nodige beats.

Voorverkoop tickets zijn te verkrijgen in alle Brooklyn filialen, Billboard Oostende en Box Office Kursaal Oostende aan 8 euro. Deuren gaan open om 22u. Van ieder verkocht ticket gaat een euro naar Music For Life.

Via deze blog kan je tickets winnen. Wil je kans maken op een van de 10 duotickets, mail dan naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Pimp’ en de reden waarom je erbij wil zijn. De winnaars worden in de loop van zaterdag bekend gemaakt. 

WIN: 10x2 tickets voor DISCOLUX in het Kursaal

DiscoluxposterHet Kursaal in Oostende wordt op zaterdag 29 november voor het eerst omgetoverd tot een echte discotempel. La Nuit Events, bekend van tal van parties en evenementen in Oostende, lanceert dan een nieuw concept: DISCOLUX (www.discolux.be). Back to the roots van de Disco muziek in een uniek decor!

De organisatie wil in de toekomst het evenement laten uitgroeien tot een jaarlijkse klassieker.

Dresscode is niet verplicht, maar de afro kapsels en kleurrijke kledij kunnen niet ontbreken in het met discobollen gevulde Kursaal!

DJ Phill, vaste DJ van de Antwerpse NOXX, is zaterdag - naast Filip (ex-Le Dôme) en Stewie (Music Man) - de topdj van dienst.

Tickets kosten 10 euro in voorverkoop (Brooklyn, Bilboard Oostende, Box Office Kursaal). Aan de deur betaalt men 15 euro.

Wij geven 10 duotickets weg voor Discolux. Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘disco’ en de reden waarom je tickets wil winnen. De winnaars worden per mail verwittigd.

WIN: 5x2 tickets voor Raf Coppens in de Lounge Bar

RafcDe tweede editie van Comedy @ The Lounge bracht de afgelopen maanden opnieuw het kruim van de Vlaamse stand-up comedians samen in de gezellige clubsfeer van de Lounge Bar in het Kursaal van Oostende.

Na vijf succesvolle shows mag Raf Coppens op vrijdag 28 november de reeks in stijl afsluiten met zijn nieuwe voorstelling.

Wij geven vijf duotickets weg voor de hekkensluiter van Comedy @ The Lounge. Wil je Raf Coppens aan het werk zien? Stuur dan een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Coppens’ en de reden waarom je erbij wil zijn. De winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

Tickets zijn ook nog te verkrijgen in de In&Uit-winkel op het Monacoplein.

Kies Nieuwsblad.be tot site van het jaar

NaamloosHet befaamde Clickx magazine gaat ook dit jaar op zoek naar de beste website van het land. Er zijn verschillende categorieën waarin een website een eerste plaats kan veroveren, en Nieuwsblad.be werd genomineerd in de categorie 'Nieuws & Duiding'.

Ook een vermelding waard: de website van de stad Oostende, de Blogletter , is genomineerd als beste stadsblog!

Stemmen voor de beste website van het land kan hier!

WIN: 5x2 tickets voor 'Otango' in het Kursaal

OtangoHet Kursaal van Oostende zal op zaterdag 22 november opnieuw op zijn grondvesten daveren met een wervelende dansshow.

Otango ontsluiert, in twee bedrijven en zestig originele kostuums, de schoonheid van deze (bijna) gelijknamige dans in al zijn erotische en mythische vormen.

Na een ware triomf in Latijns-Amerika komt dit gezelschap van 17 verbluffende Argentijnse kunstenaars voor de tweede maal naar Europa om iedereen mee te slepen in de sensuele en betoverende wereld van de Argentijnse Tango.

Wij geven vijf duotickets weg voor het spektakel op 22 november in het Kursaal. Wie er bij wil zijn stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp 'Tango' en de reden waarom u wil winnen.

TICKETACTIE voor NBA-trip naar Parijs (3+1 gratis)

Logo2

KG Events legt nu donderdag 9 oktober een bus in naar Parijs waar de Miami Heat en de New Jersey Nets, twee ploegen uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, tegen elkaar spelen in het kader van de Europese toer van de NBA. De bus vertrekt om 7.30 uur aan de Mister V Arena. Wie donderdag de Amerikaanse supersterren Dwayne Wade en Vince Carter aan het werk wil zien moet zich haasten, want er zijn slechts enkele plaatsen meer vrij. Tickets kosten 185 euro. Daarin zijn inbegrepen: het busvervoer, croissants, fruitsap, champagne, een informatiebrochure, een exclusieve polo én eersterangsplaatsen in de basketbalarena.

Momenteel loopt een SPECIALE ACTIE: 3 tickets + 1 gratis!!

Info en inschrijvingen: www.nba.be, kris@kgevents.be.

Logo_clubs1

Win: 5x2 tickets voor Sangre Flamenca in het Kursaal

Sangreflamenca_siteOp 2 en 3 april stond Sangre Flamenca voor het eerst op de planken in Kursaal Oostende, goed voor tweemaal een staande ovatie van het publiek.

Reden genoeg om het gezelschap een tweede keer uit te nodigen, moet het Kursaal gedacht hebben.

Op 13 en 14 juni zijn Angel Rojas en Carlos Rodríguez, twee enfants terribles van de Spaanse dans, opnieuw te gast in het Kursaal met hun flamencovoorstelling.

Wij geven vijf duotickets weg voor de show op vrijdag 13 juni. Wie er bij wil zijn, stuurt een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘Wedstrijd flamenco’ en de reden waarom u de show wil bijwonen.

De winnaars worden donderdagavond per mail op de hoogte gebracht. Succes!

WIN: 5x2 tickets voor Mint en Gorki @ Rocksaal

Rocksaal_bg6De Rocksaal in het Kursaal opent dit weekend de deuren voor twee nieuwe concerten.

Vrijdagavond 9 mei staat er met Mint en The Fire een dubbelconcert op het programma.

Mint is bekend van hun doorbraakplaat 'Magnetism' met daarop de hitsingles 'Your shopping lists are poetry' en 'The magnetism of pure gold'. De groep is dit jaar terug met het nieuwe album ‘Hinterland'. The Fire wordt bij ons wel eens vergeleken met de Foo Fighters. In Italië gingen er in 1 week tijd 2000 exemplaren van hun debuutalbum 'Loverdrive' over de toonbank.

Zaterdagavond 10 mei treed Gorki op in de Rocksaal. De groep rond zanger Luc De Vos is bekend van de hit ‘Mia’ en hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden.

Wij geven zowel voor vrijdag- als zaterdagavond vijf duotickets weg. Stuur een mail naar oostende@nieuwsblad.be met als onderwerp ‘wedstrijd’ en overtuig ons waarom u erbij wil zijn (duidelijk vermelden welk optreden u wil bijwonen).

-

Oudere berichten:
> Dichters uit Sint-Jozefsinstituut in de prijzen
> Foto van de dag: het Thermae Palace Hotel
> REAGEER: Veiligheidsrapport Brice De Ruyver vraagt om meer politie
> VIDEO: brand in nieuwbouwproject Icon in wijk Hazegras
> Foto van de dag: 'en bij het ochtendgloren'...
> Foto's van de dag: sneeuw(pret) op de zeedijk
> REAGEER: meeuwen voederen kan tot 250 euro kosten
> Leerlingen De Zonnebloem worden dichters
> Win tickets voor ‘Trash’ in vernieuwde Hangaar I
> Foto's van de dag: ijzig koud... (3)
> Wandelen op Valentijn in Oostende en Bredene
> Foto van de dag: zonnestralen versus regenwolken
> Leerlingen Sint-Jozefsinstituut naar Europese finale
> Gespot: ook de Gouden Schoen eet pita... (UPDATE)
> Foto's: schoon volk op De Gouden Schoen
> Foto van de dag: uitwaaien aan zee
> Foto van de dag: het ruiterstandbeeld van Leopold II
> VERENIGING IN DE KIJKER: de Unie Oud-Leerlingen Hotelschool Oostende
> Nieuw vogelopvangcentrum wordt modernste in Europa
> Foto van de dag: de skyline van Oostende

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007

Oostende blogt

  • Dominique Jauquet blogt over Oostende.

    Dominique Jauquet, sinds oktober 2005 journalist bij Het Nieuwsblad. Gaat door het leven met de zee in het vizier, muziek in de oren, en een basketbal in de hand.

Zoeken

Nieuws uit oostende

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!