Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fiertelcomité misnoegd over infobrochure

Infobrochure Het Fiertelcomité is misnoegd omdat het niet geraadpleegd is bij de samenstelling van de gloednieuwe toeristische brochure, die het stadsbestuur heeft laten drukken.
‘We vinden het helemaal niet netjes dat de infobrochure, gedrukt op 25.000 exemplaren, de Fiertelommegang van Sint-Hermes niet helemaal correct belicht’, zegt voorzitter Yves Lenoir van het Fiertelcomité. ‘Het is jammer dat er een aantal grove onjuistheden in vermeld staan. Het stedelijk Fiertelcomité werd niet eens aangesproken.’ (fdv)

Let's poll

De voorstanders en de tegenstanders van het Diftarsysteem voor restafvalophaling houden elkaar netjes in evenwicht. 156 lezers namen tot nog toe deel aan onze poll. 48,72 procent daarvan kijkt uit naar de eerste keer dat ze hun container naar de voordeur mogen rollen. 51,28 procent denkt dat vooral hun geld in die container zal verdwijnen.

De komende dagen willen we weten wat de jaarlijkse Fiertel voor u betekent. Wie nog wil deelnemen aan onze Diftarpoll kan dat door in de rechterkolom op de knop "andere polls" te klikken.

Nog drie keer slapen ...

Fiertel Nog drie keer slapen en het is zover: Fiertel. Morgen vindt u in onze krant uitgebreide informatie over de Ronsische hoogdag. Vanaf zondagavond kan u hier op Ronse Interactief dan terecht voor impressies in woord en beeld. Bij deze ook een oproep aan iedereen: indien u uw eigen favoriete fiertelfoto’s wilt delen met de lezers, kan u ze aan ons speciale foto-album toevoegen via deze link. Alvast bedankt en ... een zalige Fiertel!

(foto David Stockman)

Sleutelen aan de Oxfam Wereldwinkel

Oxfamronse_2Ronse krijgt weldra zijn eigen Wereldwinkel. Het is een initiatief van enkele inwoners en organisaties bij wie eerlijke handel nauw aan het hart ligt.

Het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum (ODiCe vzw) zet mee haar schouders onder de Oxfam Wereldwinkel in Ronse. 'Diversiteit is een realiteit. We willen dan ook graag dit initiatief ondersteunen dat het samenleven in diversiteit op een positieve manier op de voorgrond plaatst én concreet vormgeeft. Hierbij kunnen we ook rekenen op de steun van de Oxfam Wereldwinkel uit Oudenaarde die als moederwinkel haar ervaring en kennis wil doorgeven', zegt.

'Ook de stad is al enige tijd op de hoogte van onze plannen', zegt safia Marzouki, regiomedewerkster bij het Oostvlaamse Diversiteitscentrum ODiCe vzw. 'De verkennende gesprekken voor een samenwerking zijn opgestart. Cruciaal is het vinden van een centraal gelegen winkelpand in het centrum van Ronse. De aanwezigheid van een Wereldwinkel in het centrum betekent een diversifiëring van het winkelaanbod en verhoogt de aantrekkingskracht van Ronse als winkelcentrum. Met de aanwezigheid van een Wereldwinkel maakt de stad ook zichtbaar dat zij werkt aan ontwikkelingssamenwerking en hier wil in investeren.'

Het coördinatieteam organiseert een informatieavond op vrijdag 1 juni om 20 uur in de ontmoetingsruimte van Horizon vzw, Vanhovestraat 43a in Ronse. Iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger mee te werken, kan komen luisteren naar het hoe, wat en waarom van een Oxfam Wereldwinkel in Ronse.

Meer info bij: Safia Marzouki:. 055 20 73 19 – safia.marzouki@odice.be    

Eerste ‘Voka Ambassadeur Vlaamse Ardennen’

Vokaovl2 Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen kiest morgen op het Jaarfeest Vlaamse Ardennen de eerste ‘Voka Ambassadeur Vlaamse Ardennen’.
De titel wordt uitgereikt aan een performant kmo-bedrijf dat 'een voorbeeldfunctie in de streek vervult op vlak van succesvol ondernemerschap'. De deelnemers aan het jaarfeest kiezen mee de laureaat uit een lijst van drie genomineerden. Die werden op basis van een reeks objectieve criteria door een team van experts geselecteerd, na een analyse door Deloitte Fiduciaire Gent.

De shortlist in avant-première:

Met dit initiatief wil Voka bijdragen tot de waardering en stimulering van ondernemerschap in de Vlaamse Ardennen.

Zoektocht vrijwillige bijzitters flopt

De zoektocht naar vrijwillige bijzitters met het oog op de verkiezingen van 10 juni aanstaande werd een flop. Wekenlang lanceerde het stadsbestuur via diverse kanalen een oproep om het nodige personeel te vinden om de kies- en telbureau's te bevolken. Uiteindelijk dienden zich slechts een tiental vrijwilligers aan. Het gevolg is dat op zondag 10 juni weer een hele reeks Chinese vrijwilligers zullen opgtrommeld worden.

Zomerkermis opent vrijdag al

KermisVoor het eerst wordt de zomerkermis niet op zaterdagnamiddag maar op vrijdagavond geopend. Om 18 uur trekken de heren burgemeester en schepenen, in aanwezigheid van de heer De Bouwer Bob en begeleid door de dixylandband van de brandweer, plechtig aan de flosj.
Op dinsdag 5 juni en donderdag 7 juni  2007 worden de Ronsische kinderen, tussen  6 en 10 jaar jong, verwend met twee gratis funmomenten. Op de laatste dag van de zomerkermis, op maandag 11 juni, rekenen alle foorreizigers opnieuw braderieprijzen aan.

Ronse in het federaal parlement (1)

Nog anderhalve week en we mogen naar de stembus. Onder meer zes Ronsenaars dingen naar uw stem: Nedia-Gmati Trabelsi (SP.A, derde opvolger Senaat), Jan Foulon (CD&V, tiende plaats Kamer), Erik Tack (Vlaams Belang, 19de plaats Kamer), Wouter Stockman (Groen! Zevende opvolger Kamer), Joost Hijsselinckx (Lijst Dedecker, 17de plaats Kamer) en Gunther Deriemaecker (SP.A, achtste plaats Kamer). We vroegen hen wat ze in het federaal halfrond voor de Hermesstad willen betekenen. Jan Foulon bijt de spits af.

Janfoulon ‘Ronse is een kleine stad die met een aantal problematieken wordt
geconfronteerd waar veelal alleen grote steden mee af te rekenen hebben: hoge werkloosheidsgraad, het bijzonder taalstatuut, het verouderd woonpatrimonium,... Spijtig genoeg beschikken wij echter maar over middelen voor een
kleinstedelijk beleid. Daarom zou ik de spreekbuis willen zijn voor mijn  stad, om zo op federaal en Vlaams niveau de nodige aandacht en de geldmiddelen te bekomen
die Ronse verdient.
Dit kan nuttig zijn in verband met kleine dossiers (zoals bijvoorbeeld het herstellen van de gewestwegen Broekestraat en Ninovestraat) maar ook in grotere projecten zoals de overstromingsbekkens van de Molenbeek en de N60. 
Ook wil ik de samenlevingsproblematiek van Ronse aankaarten op een hoger niveau en daarvoor de nodige middelen vragen. Het kan bijvoorbeeld gaan over investeringen in het onderwijs, initiatieven voor het bestrijden van de werkloosheid en de ondersteuning van het ondernemingsleven. Ik wil vermijden dat als de koek wordt verdeeld onze stad wordt gezien als de uithoek van (Oost)Vlaanderen!
Cdv_logo Tenslotte wil ik, samen met alle Ronsenaars en de Ronsese verenigingen, bijdragen tot een positief imago voor onze stad. Onze stad, Vlaamse stad, waar ik fier op ben! Ons prachtig Ronse, gelegen in de groene heuvels, waar het aangenaam is om te leven, te wonen en te werken.’

Diftar-systeem: de poll

We willen graag weten of u het een goed idee vindt dat u vanaf 1 januari 2008 per kilogram restafval zal moeten betalen. Het Diftarsyteem zogde er in onder meer Zottegem voor dat de hoeveelheid restafval per inwoner op twee jaar tijd met 200 kilogram afnam. Doe hiernaast mee met onze poll.

Dat was AXI 2007

Axi2007_2  Het foto-album van AXI 2007 is online.

Winnaar van de sportnamiddag  van JCI Ronse is het team van Assurfin - College Ronse. Ze werden op de voet gevolgd door Sanivi - Badminton Wit Wit. Buro Lauwers haalde brons. Een speciale vermelding was voor de rode lantaarn The Passefietjes.

De Kiddo’s van de stedelijke kinderkribbe gingen met de Brian Challenge aan de haal. De Fun & Sport Challenge was voor de Spoedgevallen en het team van TNT Express won de Extreme Challenge.

Wie zelf ook leuke/heroïsche/onvergetelijke/hilarische/ ... beelden heeft van het evenement van JCI Ronse kan ze via deze link ook uploaden. Veel plezier.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!