Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

BK voor het Actiecomité tegen asbeststort

Nina_027 Nina_031Het actiecomité tegen de komst van een asbeststort in Louise-Marie grijpt het BK Wielrennen aan om zijn ongenoegen nog eens duidelijk te maken. Op een huizenrij in de Zandstraat werd een gigantisch spandoek aangebracht met de slogan 'Geen asbeststort in Ronse'. Een beetje cameraman die vanuit de heli de voorsprong van een kopgroepje op het peloton in beeld wil brengen, zal de strategisch aangebrachte spandoek niet kunnen missen.

Ondertussen vergaderen de ploegbazen met de koersdirectie op het stadhuis ...

BK volgens Stef Vancaeneghem

Wkronse63 In Ronse is koers nooit gewoon 'zere rien', er komt doorgaans meer dramatiek en poëzie bij kijken. In Ronse is de winnaar steevast degene die aan de meet geklopt wordt. Lees hier hoe de Benieuwde Ronsenaar uitkijkt naar de ultieme sprint van morgen.

BK voor pollers

BklucNog één keer slapen, nog een laatste regenbui en dan gaat de zon schijnen boven dit kampioenendal. 120 lieve lezers hebben de voorbije dagen in onze poll hun mening geventileerd over de manier waarop de renners morgen de Kruisstraat zullen te lijf gaan. Omgekeerd met name: van boven naar beneden, en dat is niet naar de zin van 66,67 procent van de stemmers. Slechts 11,67 procent was het eens met de keuze van voorzitter Luc Van Den Abeele (foto). 20 procent kon het daarentegen geen bal schelen, al kruisten Tom en Peter de Kruissens van links naar rechts. Het zij zo.

(foto David Stockman)

Uw BK in beeld

Bk_015Maandag mag u in dit foto-album BK Wielrennen een impressie verwachten van het koersfeest waar Ronse Koerst op dit ogenblik aan sleutelt. Op deze pagina kan u zelf ook uw eigen beelden uploaden. Hou u vooral niet in. We kregen alvast beeldjes binnen van drie rtbf-heli's en een handvol motards die op dit ogenblik aan het repeteren zijn voor zondag. Hopelijk fotografeert u beter ...

BK voor straatververs: vervolg

Bk_002Er is nog een onverlaat aan het schilderen geslagen! Dit keer op de Leuzesesteenweg in de buurt van de aankomstzone. Het is echter niet geheel duidelijk wat de auteur zijn bedoeling is. Het opschrift bestaat uit twee dikke evenwijdige witte lijnen. Wellicht moet er nog een naam op geschilderd worden ...

Over orthopedische hypes en realiteit

De Vlaamse huisartsen en kinesisten worden zaterdag in het Congrescentrum verwacht voor een congres over de actualiteit binnen de orthopedie. ‘Er is nood aan objectieve medische informatie’, zegt dokter Olivier Fabre (op de foto met zijn collega Pascal Van Overmeire).
Ortho ‘Er komen heel vaak mensen op consultatie die eigenlijk al weten wat er aan hun lichaam schort en vaak ook al een oplossing gevonden hebben’, samen met zijn collega’s orthopedisten van het AZ Zusters van Barmhartigheid in Ronse en de Huisartsenkring Ronse vonden hij de tijd rijp om de puntjes op de ‘i’ te zetten tijdens een congres.

Lees morgen het hele verhaal in onze krant.

Sint-Martinus volgens Crépin de Beauregard

CrepinChroniqueur Crépin de Beauregard liet zopas zijn licht schijnen op de oplopende discussie over de oude Sint-Martinuskerk. U kan hier zijn omstandige analyse lezen.

BK voor straatververs: 'over naar Frasnes'

008Drie dagen voor het BK zijn de eerste straatververs gesignaleerd. Op Chapelle Planchon kalkten ze de namen van Peter Van Petegem en Tom Boonen op het asfalt en dwingen daardoor al meteen een uitzondering op het Bijzonder Nood en Interventieplan af.

'Slogans verven op de weg mag niet', weet woordvoerder Robert Hoebeke van Ronse Koerst. 'In het interventieplan dat door de hulpdiensten werd opgesteld, staat genoteerd hoe moet opgetreden worden indien de politie toch vaststelt dat de straat beklad werd. De brandweer van Ronse wordt dan verwittigd en die gaat ter plekke om de tekst te verwijderen. Het probleem is dat de ververs over de taalgrens zijn getrokken, waardoor de politie van Ronse niet meer bevoegd is. Wellicht zullen zij hun collega's van Frasnes verwittigen. Of die de tekst zullen laten verwijderen, weet ik echter niet.'

'Sint-Hermes beschermen tegen de zotheid'

De werkgroep Hermes Belevingscentrum organiseert volgende woensdag een infovergadering over de plannen die ze hebben met de oude Sint-Martinuskerk. ‘Aansluitend op de vaststelling dat er in de notulen van het College van Burgemeester en Schepenen vermeldingen staan die niet overeenstemmen met de werkelijke feiten, houden we eraan het stedelijk Fiertelcomité, de Maatschappij der dragers van het reliek van Sint-Hermes en de Sint-Hermesgilde uit te nodigen om hen de juiste versie van de feiten te geven’, aldus voorzitter Wim Vandevelde. ‘Het is de bedoeling op inhoudelijke wijze aan te tonen dat de werkgroep wel degelijk met een zeer mooi inhoudelijk en onderbouwd project naar het College is gestapt. We moeten onze patroonheilige beschermen tegen de zotheid van een toeristisch bezoekerscentrum zonder inhoud.’

Wij willen graag weten wat uw mening is. Doe hiernaast mee aan onze nieuwe poll!

Poll: Kloef moet Kloef blijven

KlompTot nog toe hebben 159 lezers hun stem uitgebracht op de Kloef-poll. Een meerderheid van 56,6 procent is tegen de plannen van burgemeester Luc Dupont om het stadsvernieuwingsproject een nieuwe naam te geven. Slechts 8,81 procent is het met hem eens dat Kloef te oubollig klinkt. 33,33 procent maakt het niets uit. Maandag moet de beslissing naar verluidt vallen.

U kan blijven stemmen op deze poll via de knop "andere polls".

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!