Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Sint-Hermes beschermen tegen de zotheid'

De werkgroep Hermes Belevingscentrum organiseert volgende woensdag een infovergadering over de plannen die ze hebben met de oude Sint-Martinuskerk. ‘Aansluitend op de vaststelling dat er in de notulen van het College van Burgemeester en Schepenen vermeldingen staan die niet overeenstemmen met de werkelijke feiten, houden we eraan het stedelijk Fiertelcomité, de Maatschappij der dragers van het reliek van Sint-Hermes en de Sint-Hermesgilde uit te nodigen om hen de juiste versie van de feiten te geven’, aldus voorzitter Wim Vandevelde. ‘Het is de bedoeling op inhoudelijke wijze aan te tonen dat de werkgroep wel degelijk met een zeer mooi inhoudelijk en onderbouwd project naar het College is gestapt. We moeten onze patroonheilige beschermen tegen de zotheid van een toeristisch bezoekerscentrum zonder inhoud.’

Wij willen graag weten wat uw mening is. Doe hiernaast mee aan onze nieuwe poll!

Reacties

Ik weet niet wat hier allemaal achter zit, maar als Ronsenaar ben ik WEL akkoord om van het 'oude' centrum dé toeristische trekpleister te maken.
En de 'oude' Sint-Martinuskerk is reeds jaren geen kerk meer-> cinema geweest (de 'oude' Familia' - garage geweest- het is m.a.w. in mijn ogen een kompleet profaan gebouw, waar we toeristisch iets kunnen mee doen!!! en liefst iets echt pluralistisch Ronsisch!

Een oude Ronsenaar.

Boontjes op 28 juni 2007 om 23:01

En laat Sint-Hermes maar in zijn Crypte, want die mythe slikt toch niemand meer in 2007?!

Boontjes op 28 juni 2007 om 23:03

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!