Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

KSK in 't nieuw

KsktvVoor wie nog niet in het Cruckestadion geraakt is, hebben we een video op de kop getikt. Kan u het nieuwe elftal eens van dichtbij bekijken, zonder dat u het risico loopt dat u in de kantine blijft hangen.

Welcome to Renaix

RenaixBurgemeester Luc Dupont steekt niet onder stoelen of banken dat hij nieuwe inwoners wil lokken naar onze schone stede. De nieuwkomers moeten overtuigd worden van de troeven van Ronse: de groene omgeving, de kruisbestuiving der culturen, onze meertaligheid. Ze moeten liefst ook een beetje een deftige opleiding genoten hebben. Over de manier waarop we die goudhaantjes hier moeten krijgen, durven nogal eens (politieke) meningsverschillen te bestaan. Misschien hebben we de oplossing gevonden. Waarom schakelen we geen rekruteringsbureau in? Het stadsbestuur kan zich zelfs de moeite van het zoeken naar een geschikte partner besparen, want we hebben hem al gevonden: Renaix!

Renaix is een Londens rekruteringsbureau dat gevestigd is in het hart van the City. Een beetje vreemde naam voor een bedrijf vonden wij, maar wij zijn dan ook geen experts in de materie. We we staken ons licht op.

Lees verder

1.000 terassen: na de rustdagen

Terras9Hoogtijd om na een paar rustdagen de stand van zaken op te maken. Een week voor het afsluiten van de voorronde lijken de posities gebetonneerd.

635 mensen hebben intussen hun stem uitgebracht, dat is 137 stemmen meer dan donderdagavond, toen we voor het laatst te bilan hebben opgemaakt. Aan de leiding staat nog steeds Verdi met een comfortabele 36,85 procent van de stemmen, ruim 13 procent meer dan De Klok en meer dan 25 procent boven de score van de Harmonie. De top 5 wordt vervolledigd met Café Centrum, die zijn voorsprong op Joly nog heeft vergroot. Centrum heeft nu 7,72 procent van de stemmen verzameld tegenover Joly 5,04 procent.

Het lijkt er sterk op dat dit de vijf drankgelegenheden zullen zijn die vanaf 8 augustus zullen strijden voor de titel van 'Beste centrumterras van Ronse'. Tot 7 augustus kan deze situatie echter nog steeds wijzigen. Blijven stemmen is dus de boodschap.

(foto: Rousillon, Frankrijk)

1.000 terrassen: Centrum in top 5

Terras8Man, man, man wat een sensaties! Het kleine Centrum aan de Kleine Markt verbaast hier God en klein Pierke. Gisteren waren we nog verwonderd over de voorlopige ex aequo met Hotel Amour. Liban trok er zich echter niets van aan, stak Bruno met een monkellach voorbij en reed in een vlotte beweging door naar loungebar Joly. Yves wist niet wat hem overkwam toen Liban ook hier nog eens zijn erop en erover-strategie demonsreerde. Hij speelt het daarmee wel klaar om Joly uit de top 5 te stoten en is op dit ogenblik virtueel kandidaat voor de finale. Zijn volgende doel moet de Harmonie zijn, maar die rijdt nog met een flinke voorsprong van meer dan vijf procenten voor zich uit.

(foto: Cassis, Bouches-du-Rhône, Frankrijk)

Tack legt klacht neer bij taalcommissie

EriktackErik Tack diende nu ook bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Het gaat nog steeds over de oproepingsbrieven van het FOD Binnenlandse Zaken die door het stadsbestuur worden doorgestuurd naar burgers die een nieuwe identiteitskaarten moeten komen afhalen. Soms zijn die in het Frans opgesteld, terwijl de taalwetgeving inderdaad voorschrijft dat dit in een faciliteitengemeente per definitie eerste in het Nederlands moet gebeuren.

Lees verder

Werken aan rotonde Veemarkt

Werken Op maandag 6 augustus starten grote werken aan de rotonde Veemarkt en in de Ninovestraat. De duur van de werken is begroot op twintig kalenderdagen op de rotonde en 130 werkdagen in de Ninovestraat.

Het verkeer van de N60 kan dan nog door naar de N57. Het verkeer van en naar de Grote Markt en de Priesterstraat zal geregeld worden met verkeerslichten. Eind augustus wordt de rotonde voor asfalteringswerken voor een paar dagen volledig gesloten en zal plaatselijk omgereden moeten worden.

De Ninovestraat zal onderbroken zijn vanaf het kruispunt met de O. Delghuststraat tot aan de Veemarkt.  Het verkeer wordt via de O. Delghuststraat en de Bredestraat omgelegd van de N48 naar de N57 en omgekeerd.

Het verkeer van en naar de industriezone Klein Frankrijk wordt op de N60 in Leupegem omgelegd over de N8 naar Brakel en zo naar Ronse en de N57.

Wie naar Lessen wil, vanuit Oudenaarde, kan in Ronse van de N60 naar de N425 en verder over de N36 naar de N60, richting Frasnes-lez-Anvaing, en  verder via de E429.

Het verkeer van Leuze en Doornik naar de industriezone Klein Frankrijk kan via de E429 naar Lessen om van daar over de N57 naar Ronse te komen.  Plaatselijk wordt deze richting via de Bredestraat over de O. Delghuststraat naar de industriezone geleid.

Gezien de complexiteit van de werken, zijn plaatselijke aanpassingen van de omleggingen, naargelang de werken vorderen, mogelijk.

Voor het uitzonderlijk vervoer vanuit Doornik en Leuze naar Brakel en omgekeerd, wordt een omlegging voorzien via Oudenaarde.

Leven en dood

Geboorten

Khatiri Youness

Vanderdonckt Zoë

Wygaerts Mathis

Samyn Benjamin

Bougdar El Mehdi

Huwelijken

Bart Lefevre, Waregem met Xenia D’Hondt, Ronse

Sebastien Vandekerkhove, Ronse met Sandra Vancoppenolle, Ronse

Gregory De Vos, Ronse met Aurélie Kielemoes, Ronse

Overlijdens

André Mores, weduwnaar van Monique Baert

Estelle Hantson, weduwe van José Devos

Odette Spiers, echtgenote van André Maes

Jacques Dekeyser, ongehuwd

Armand Van der Donckt, ongehuwd

Charles Versluys, ongehuwd

1.000 terrassen: Centrum vat Hotel Amour

Terras7Café Centrum op de Kleine Markt is er deze namiddag in geslaagd om vanop de zesde plaats in het algemeen klassement nummer vijf, Hotel Amour bij te benen. Of de twee echt van plan zijn de liefde te bedrijven, valt te betwijfelen. Cafébaas Liban legde het voorbije etmaal zodanig veel strijdlust aan de dag dat er wellicht weinig poer zal overschieten voor romantiek. Al zien we hem zijn conculega Bruno van het Hotel nog wel nog op achterstand rijden.

In de achterhoede zorgt Local Unique voor een bescheiden uitval. De sportkroeg van ex-atleet Wim ging deze namiddag plots een beetje voor l'Artiste uit rijden maar erg overtuigend lijkt ons dat nog niet.

Aan de kop van de wedstrijd heeft Verdi de hete adem van De Klok gevoeld. De afspanning ging even op de trappers staan en slaagde erin de voorsprong weer wat te vergroten.

Toegegeven, Verdi heeft een fijn terras om eind volgende maand een overwinningsfeestje te organiseren. Want dat is wat we gaan doen als deze wedstrijd een eindpunt heeft bereikt. Trakteren op het winnend terras! Stem ze.

(foto: Lugano in Zwitserland)

Open brief: 'Wonen in de bruine aars van Ronse'

Bruul2Na de veertiende overstroming op en rond het stedelijk moeras, na de collectorwerken van 1996, schrijft het actiecomité Glorieuxlaan-Bruul een open brief aan het stadsbestuur.

U KAN DE TEKST HIER INTEGRAAL DOWNLOADEN:
Download bruul_open_brief.doc

Enkele citaten:

'Collectoren kunnen en zullen nooit werken'

'Schuld bekennen en zijn verantwoordelijkheid nemen zouden voor die zo beschermde lobby-genieën teveel gezichtsverlies betekenen'

'Als bouwheer diende de (vorige) coalitie meer controle uit te oefenen en verantwoording te vragen bij die mega werken'

Bruul4 Bruul1_2 Bruul3 'De stad verwijst naar de provincie, de provincie naar de stad'

'Je moet eens gaan kijken bij de mensen in de huizen van het Bruulsteegje'

'Concrete actie: Hopen dat het niet te veel regent'

'Wij zouden graag zien dat er druk wordt uitgeoefend om een en ander te bespoedigen'

'Wat mij nog het meest stoort is het defaitisme van sommigen. Het stoort ons mateloos dat men overstromingen als gewoon en inherent aan deze stad beschouwt'

'De Kloef: wonen in het groene hart van Ronse!
De Bruul: wonen in de bruine aars van Ronse…'

1.000 terrassen: verfrissend nieuws

Terras6In onze krant van morgen verneemt u verfrissend nieuws over onze populaire populariteitspoll. U zal uw nieuwsgierigheid nog een beetje moeten bedwingen, vrees ik.

Om de tijd wat sneller te doen gaan, moet u eens naar de voorlopige resultaten gaan kijken. Er is allerminst sprake van een rustdag. Er spelen zich meer bepaald interessante dingen af in de subtop. Café Centrum is er op zijn kousevoeten in geslaagd om buurman Sint-Hermes bij te benen en doet nu een aanslag op de ietwat sluimerende positie van Hotel Amour. Stel u voor dat Liban straks in de top 5 terechtkomt!

Aan de kop verliest Verdi terrein op De Klok. De solovlucht van de Italiaan begint wellicht een beetje in de benen te hangen. Blijven stemmen!

(foto: Piazza Navona, Rome)

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!