Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

1.000 terrassen: het vat is af

049 Verdi won onze terrassenwedstrijd en dat hebben we gisteravond gevierd met een bescheiden feestje. Wie er niet bij was, had ongelijk maar hoeft niet te wanhopen. We hebben zo een vaag vermoeden dat we in de toekomst nog wel eens zullen trakteren. We moeten alleen nog even een aanleiding vinden. Hou ons vooral in de gaten en geniet in afwachting van enkele sfeerbeelden.

Lees verder

Heden Blogday!

Blog Day 2007

Twee dingen: de wereld is een dorp en iedereen heeft wel iets te vertellen. Daarom is het Internet uitgevonden alsook de escapeknop. Voor wie daar nog niet van overtuigd is, is er sinds een paar jaar op 31 augustus Blog Day, waarop individuele ontboezemingen wereldwijd onder de aandacht worden gebracht. Een ideale gelegenheid om vandaag eens te linken met een paar Ronsisiche bloggers en voor schietschijf te staan omdat ik er ongetwijfeld twaalf dozijn anderen niet ken. Wat belet u echter om mij daar attent op te maken?

Shoot, maar vergeet ook niet te klikken op volgende links:

Aller Retour of het geheime leven van Geert Desmijtere.

Stef Vancaeneghem over alles wat los en vast zit aan Ronse en bij uitbreiding aan de rest van de (literaire) wereld.

De dolende dodo over boeken en lezen en Ronse en politiek en het thrillergehalte van dit alles.

Kirsten wereldberoemd in spe.

Handiklap Chantal Thijsman over leven met een heel bijzondere kleuter.

1 september: terug naar...

RoslogoZaterdag wordt Ronse ondergedompeld in muziek en daar is Ronse Opscène voor verantwoordelijk. Van 10 tot 1 uur worden op de as Wijnstraat - station, Kleine Markt, Guissetplein en Grote Markt gratis optredens aangeboden. Vanaf 18 uur moet een en ander uitmonden in een groots volksfeest op de Grote Markt.De hoofdaffiche dit jaar bevat naast Jinx’ Curse, ook de Ronsese band Electric Ananas, de bekende jazz-zangeres Nathalie Delattre, de veelbelovende rockband Larsson. Na dit gevarieerd programma met rock, Frans chanson en hartverwarmende zomerse muziek, is het de beurt aan MONZA en Stijn Meuris om de Kreuners van vorig jaar te doen vergeten.

Het volledige programma kan u hier raadplegen. En het volgende filmpje is om u goesting te doen krijgen...

Ronsenaar in... Adelaide (Australië)

TomhildeTom Deliveyne groeide op in de Marijve. Tijdens een rugzakreis met zijn vrouw Hilde, elf jaar geleden, werd het koppel verliefd op Australië. Negen jaar later groeide tijdens een huizenruil met een gezin in Queensland het idee om down under te gaan wonen. Met hun twee kinderen verhuisden Tom en Hilde begin 2007 van Gent naar Adelaide, South Australia, waar Hilde intussen werkt als ergotherapeute en Tom als freelance vertaler.

Tom zal ons voortaan geregeld berichten sturen van aan de andere kant van de aardkloot. We beginnen met een videoboodschap die dateert van november vorig jaar, toen hun plannen om te emigreren vaste vorm kregen.

Leven en dood

Geboorten

Minga Destinée

Aleya Fatima

Aleya Maryam

Brouwers Sayle

De Wals Océane

Afia Anes

Huwelijken

Yahya Moussaoui, Oujda (Marokko) met Mounira Kriouan, Ronse

Xavier Van Meerhaeghe, Ronse met Gwen Van Eeckhoven, Ronse

Stefaan Delepée, Ronse met Marie-Laure Lefebvre, Ronse

Overlijdens

Armand De Mullier, weduwnaar van Adrienne Van Nieuwenhuyze

Gerard Dejonghe, echtgenoot van Marie Devriese

Voor alle waterratten: Vrije Zwemmers Ronse

De Vrije Zwemmers Ronse hebben een filmpje gemaakt waarvan het water je in de mond komt. De zwemclub verwelkomt waterratten van klein tot groot.

Ook zin?

Hier vind je beslist meer info en als dat niet lukt, is bellen naar 055-21.25.38 altijd een zeer verstandig alternatief om toch te blijven drijven. Zwem ze!

De pot op met het weer, we trakteren

001Fanny Aelvoet en Het Nieuwsblad.be verwachten de trouwe lezers van Ronse Blogt morgen tussen 17.30 en 19 uur voor de happy hour in de Verdi. Het Nieuwsblad trakteert om de winnaar te vieren van de eerste editie van 1.000 terrassen in Ronse, de online-wedstrijd waarbij we de voorbije zomer op zoek gingen naar het 'beste' centrumterras van Ronse. Het weer kan de pot op, we zetten de Nieuwsbladpet op en gaan gewoon op het terras staan. Tot tuus!

Poes spint weldra op zijgevel van de bieb

Picturalegevel

Vanaf 23 september staat Ronse weer in het teken van het jeugdboek en meer in het bijzonder van de jeugdboekillustraties. Tijdens Picturale 2007 zal in cc De Brouwerij het werk van meer dan veertig illustratoren van jeugdboeken te zien zijn.

In de rand wordt bovendien een nieuwe gevelillustratie onthuld op de zijmuur van de bibliotheek.  Na de creatie van Klaas Verplancke, die de rotonde aan de Veemarkt sinds twee jaar opfleurt, wordt het deze keer een creatie uit het werk van Kristien Aertssen. De poes hangt er nog niet maar Ronse Blogt toont u alvast hoe ze volgende maand zal spinnen.

U verneemt de komende weken op deze plek beslist meer over Picturale 2007.

Onze fotograaf David Stockman exposeert

David3_2Onze zeer gewaardeerde Nieuwsbladfotograaf David Stockman (foto links - u mag allemaal raden wiens oog dit is) neemt deel aan het kunstevenement ‘Belle op aarde’ in Schellebelle. Onder de titel 'Somnia Somniantia', wat 'dromende dromen' betekent, tonen de deelnemende exposanten werk uit een waaier aan disciplines: mozaïek, sculptuur, aquarel, batik, vilt, kunstjuwelen, schilderijen en keramiek.

Carol2_2 Ook Carol Verstraete (foto rechts), Davids collega uit de aangrenzende editie Dender, toont daar haar werk. Of beter: werk dat de lezers van onze kranten niet meteen van hen gewoon zijn.

'Belle op aarde' is nog elk weekend te bezoeken tot en met 23 september. De foto's van Carol en David vind je bij Déwé in de Stationstraat in Schellebelle.

Eindelijk nieuwe eigenaars voor kasteeltje Portois

003Het kasteeltje Portois op het Malanderplein is eindelijk verkocht. Herhaaldelijk deed de voorbije maanden het gerucht de ronde dat er nieuwe eigenaars waren, maar dat bleken telkens losse flodders.

‘Een keer was er een serieuze kandidaat maar als puntje bij paaltje kwam, kon hij niet met geld over de brug komen’, zegt Philippe Clarysse. De zaakvoerder van drankenhandel Clarysse uit Oudenaarde zette maandag wel zijn handtekening onder de eigendomsakte.

‘Wij waren al lang geïnteresseerd’, vertelt hij. ‘Tenslotte huurden wij al lang het café en de snookerzaal met het studiootje erboven. Het probleem was dat de vraagprijs van de vorige eigenaar Bond Moyson nogal hoog was, terwijl er toch nog aanpassingen moesten gebeuren aan de nutsleidingen. Die problemen zijn de voorbije maanden opgelost.’

Lees verder

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!