Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (13): 40 jaar FC Ronse (1948)

Een paar maanden geleden vierde SK Ronse 100 jaar Voetbal in Ronse. Het verwondert ons dus niet dat er zestig jaar geleden ook een feestje werd georganiseerd. Meer nog, daar zijn beelden van!

In 1948 vierde FC Ronse zijn veertigste verjaardag. Na de dankmis in de Sint-Hermeskerk mocht voorzitter Emile Cuvelier scoren tijdens een bloemenhulde aan de Blote Pompier, in het bijzijn van de overlevenden stichters en de sympathisanten.  Ze hadden daar beter gradins gezet want op de achterste rijen hebben ze het spektakel gegarandeerd gemist. Van daar ging het naar het oud stadhuis waar schepen Albert Demanez een groepsfoto regisseerde. Let op het interessante detail op de gevel van wat even later de Nopri zou worden. Daar zie je nog duidelijk een souvenir van de Duitse bezetter.

Eugène Soudan had voor de gelegenheid zijn goede vriend Paul Henri Spaak uitgenodigd. Maar de aandacht ging vooral naar de feestelijke outfit van de scheidsrechters en naar de jonge voetbalster Ferenc Puskasz…

.

Leven en dood

Geboorten

El-Bay Fatima

Chevalier Maëlia

Vanwingene Rune

Van Moorleghem Aiko

Weymeels Pauline

Overlijdens

Lydia Van Londerseele, echtgenote van Henri Vyverman

Cinéma Matinée (12): de koning wandelt

Morgenavond is het zover. Dan wordt in het COC het Bommelkoningpaar van 2009 gekozen. Het ideale ogenblik, vond onze filmarchivaris, om de camera te richten op Albert I. Dat was ook een koning. Bij wijze van uitzondering kreeg hij echter geen plaatsje op de Bommelmuur maar een heus borstbeeld, dat in 1962 voor het stadhuis werd ingehuldigd. Zoals dat gaat met koningen gaan ze na verloop van tijd echter vreemd. Albert verhuisde naar de obilisk en is intussen bij de Bloten Pompier in het Albertpark beland.
.

VTV sleurt je mee in een Oneindig Verhaal

HovgroepIn het begin was er Niets. En toen kwam Teater VTV op het idee om Het oneindige verhaal te maken met een paar dozijn jonkies en een regisseur. Die regisseur was niet nits, het was Jits. Van Belle. En die is intussen god geworden.

Lees verder

Belbus rijdt straks tot aan 't Rosco

DelijnDe Lijn is akkoord om een bijkomende halte van de belbus te voorzien aan de ingang van sporthal ’t Rosco. Nu bevindt de dichtste halte zich op de Leuzesesteenweg. Vanaf 8 december 2007 zullen sportievelingen dus niet meer zo ver hoeven te stappen…

Ronsenaars hebben smaak

Interculturele_smaakbelevingOp de openingsavond van de Week van de Smaak reikte Vlaams minister Bert Anciaux de Prijs voor Interculturele Smaakbeleving uit aan organisaties die tijdens de Week van de Smaak uitpakken met een intercultureel smaakproject. Zes initiatieven, een per provincie en Brussel, ontvangen een financiële aanmoediging van 2.500 euro voor hun inspanningen om mensen en verenigingen van verschillende etnisch-culturele achtergrond bij elkaar te brengen. Voor Oost-Vlaanderen ging het project ‘De zeven wonderen in het oosten’ van VIB, ODiCe en KSO Glorieux met de prijs lopen. De zeven wonderen staan voor de zeven keukens uit het Midden-Oosten (Iran, Libanon, Syrië, Irak en Pakistan) en Noord-Afrika (Marokko en Tunesië).

Lees verder

Open VLD: 'Middenstand is te weinig betrokken bij beleid'

OpenvldOpen VLD maakte de resultaten bekend van zijn middenstandsenquête. Daaruit blijkt onder meer dat 42 procent tevreden is met het beleid van het stadsbestuur, 48 procent is matig tevreden. Volgens de partij voelt de sector zich te weinig betrokken bij het beleid. De Open VLD lanceert daarom enkele opbouwende voorstellen om de relatie tussen de stad en de kleine zelfstandige te verbeteren.

Lees verder

Cinéma Matinée (11): Het WK van 1963

Paul heeft deze week een tandje bijgestoken met een video over het Wereldkampioenschap Wielrennen dat in 1963 onze stad op de wereldkaart zette. Commentaar is bij dit feest hoegenaamd niet nodig. Jullie zullen ongetwijfeld ook wel opmerken dat het haagje aan het Malanderpark nog zeer klein was... Ach, kijk gewoon zelf. Heerlijk.

.

De blog van kunstproject r.o.n.s.e.

Vladimir_tanghe Vorige week hadden we het hier al over het kunstproject van Vladimir Tanghe (foto) waarmee hij tot de ziel van de Ronsenaars poogt door te dringen. Om een en ander wat nader toe te lichten is hij met een internetblog begonnen. Op die manier wil hij het publiek op de hoogte houden van de stand van zaken van zijn project.

CD&V-vrouwen tegen intrafamiliaal geweld

Wittelintjes_2 De CD&V-Werkgroep Vrouw & Maatschappij organiseerde deze ochtend een witte lintjesactie aan het station. Ze protesteerden daarmee tegen intrafamiliaal geweld en voor de uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen.

Een op drie vrouwelijke slachtoffers van fysiek geweld kan hun partner als dader aanwijzen. Cijfers leren dat 60 tot 80 procent van de plegers geweld heeft gezien in de thuissituatie. Bovendien wensen meer dan 60 procent van de vrouwen hun partner niet te verlaten. Vrouwen die geweld ervaren binnen de partnerrelatie vertellen heel vaak dat ze ‘tegen de deur gelopen zijn’ of  ‘van de trappen gevallen’ om het probleem te maskeren.

Met de slogan ‘waarom elk jaar erg veel vrouwen tegen de deur lopen’ wil Vrouw & Maatschappij aandacht vragen voor de problematiek van geweld binnen partnerrelaties en hoe deze preventief en curatief behandelen via daderhulpverlening.

De CD&V-vrouwen roepen de bevolking op deze campagne te steunen. Geweld op vrouwen is immers niet alleen een problematiek van vrouwen en meisjes, maar een probleem van de samenleving, van man én vrouw. Mannen moeten dus betrokken worden bij de preventie van het probleem. ‘Mensen bewust maken van het feit dat geweld op vrouwen niet kán en niet mág getolereerd worden en dat opkomen voor geweldloosheid ten goede komt aan iedereen is  onze boodschap’, aldus de actievoerders.

Hier kan u de folder downloaden: Download witte_lintjes_folder_2007.pdf

(foto Fabrice Donkerwolcke)

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!