Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dikke merci en een sprankelend 2008!

ZottenmuurDeze week was het precies een jaar geleden dat Het Nieuwsblad met Ronse Blogt van start is gegaan. Ronse was één van de 25 gemeenten waar de interactieve site werd uitgetest. Jullie hebben met zijn allen zo positief gereageerd dat het proefproject intussen is uitgegroeid tot een succesverhaal. Halfweg oktober bereikte Ronse Blogt gemiddeld 470 unieke bezoekers per dag. De gemeentesite nieuwsblad/ronse werd dagelijks gemiddeld door 1.160 mensen bezocht. Velen onder hen komen meermaals per dag piepen of er iets nieuws te beleven valt. Ondertussen hebben meer dan vijftig andere gemeenten in Vlaanderen (en Brussel) het voorbeeld van de bloggende pioniers overgenomen. U moet in de rechterkolom van deze pagina maar eens virtueel op verkenning gaan.

Op deze laatste dag van 2007 wil ik iedereen danken die op een of andere manier heeft bijgedragen tot dit succes. Alle Ronsenaars of uitgeweken Ronsenaars die hier geregeld hun licht komen opsteken, meedoen aan de polls of reageren op de berichten, foto's doorsturen of tips geven. Heel speciaal een dikke merci voor Paul Vancoppenolle die zijn filmarchief ter beschikking heeft gesteld voor Ronse Blogt en die hier wekelijks wat voorbij is weer een beetje levend maakt. We hopen ook in 2008 beroep te kunnen doen op jullie enthousiasme.

Voor elk van u een feestelijk jaareinde toegewenst en een sprankelend 2008!

BK Wielrennen is hét moment van 2007

PollmomentMeer dan de helft van de stemmers heeft het BK Wielrennen op 1 juli uitgeroepen tot hét Ronsisch moment van het voorbije jaar en dat lijkt ons een zeer terechte keuze. Het team van voorzitter Luc Van Den Abbeele van de vzw Ronse Koerst heeft van het sportief evenement een echt feest gemaakt, waar iemand die zelfs nog nooit van het woord 'bewegen' gehoord had van heeft genoten. Dat smaakt naar meer.

'De gewapende overvallen' die de jongste weken en dagen onze stad teisteren zijn helaas als treurige tweede gekatapulteerd. Deze dualiteit zegt heel veel over Ronse: veel troeven, die echter constant bedreigd worden. Als stadsbestuur hier prioritair (proberen) iets aan (te) doen zou een fantastisch goed voornemen voor 2008 kunnen zijn.

Filip & Mathilde halen brons in onze poll. Hun bezoek had in het voorjaar iets weg van een sprookje en daar zat het zomerweer voor heel veel tussen. Dat de Fiertel niet op de derde plaats is geëindigd is wellicht een vergissing die op zondag 18 mei beslist wordt goedgemaakt.

Van badmintonnen krijgen beren honger

Je komt wat tegen in 't Rosco. Deze week werden twee beren gespot die boterhammen smeerden. Wellicht om zich voor te bereiden op de twintigste verjaardag van badmintonclub Wit-Wit volgend jaar.

Cinéma Matinée (17): Bommelen omstreeks 1955

Oudejaar en Nieuwjaar zijn dit jaar echt maar een onbetekende hindernis naar de Bommels en dat heeft onze man die bewegende archiefbeelden ademt heel goed begrepen. Samen met een goede fles Petrus haalde hij uit zijn toverkelder ook deze montage over de Bommelsfeesten van 'rond de jaren '55' boven.

Het was de tijd van de 'Bonmoss' van Ephrem, van de plaatselijke fanfares en van de drie plaatselijke groepen: de Duivels van stichter glazenier Richard Huysmans uit de Kruisstraat, de Turken en de Spoken van het Feestpaleis. Café Harmonie was toen ook al the place to be, met onder andere tzigeunersorkest en iemand die een masker met het gezicht van de jonge Claire Vandenhole had opgezet... tenzij het de echte was natuurlijk. Vive le roi...

De integrale beleidsplannen van Ronse

Mocht u zin hebben om de beleidsplannen die vorige week zijn goedgekeurd door te nemen, dan kan u ze hieronder downloaden. Het is lectuur die niet bepaald van die aard is dat u er een nieuwjaarsdiner mee kan opvrolijken. Uitprinten en een overhellende kerstboom mee ondersteunen, is dan weer wel een optie. U ziet maar.

Sociaal beleidsplan: Download sociaalbeleidsplan.pdf
Jeugdbeleidsplan:
Download Jeugdbeleidsplan.pdf
Cultuurbeleidsplan:
Download cultuurbeleidsplan.pdf
Sportbeleidsplan:
Download Sportbeleidsplan.pdf 

Leven en dood

Geboorten
Karoui Syrine
Van Mol Adriano   
Overlijdens
Yvonne Carlier, weduwe van Etienne D’hondt

Poll: hét Ronsisch moment van 2007

Pol Op www.nieuwsblad.be/ronse loopt nog steeds een poll over het moment dat de geschiedenis zal ingaan als hét Ronsisch moment van 2007. Maandagnamiddag bekijken we het resultaat.

De vorige poll over Jozef Dauwe die voorzitter werd van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen is niet zo vriendelijk voor de gedeputeerde. Van de 138 respondenten vindt 80,43 procent dat een ondraaglijke gedachte. 8,70 procent is akkoord met de beslissing en 10,87 procent heeft geen mening.

Tussen oud en nieuw

CochermesStef Van Maelsaeke van Fotoclub COC heeft de Sint-Hermeskerk tussen oud en nieuw geperst. Een symbolisch beeld voor een stad die zich aan het vernieuwen is.

Warme kerstdagen

Kerststal_008Mag ik u voor de rest zeer vredevolle en warme kerstdagen toewensen aan de hand van onze, door politiecamera's bewaakte, levende kerststal? Jazeker dat mag. We zijn er weerom aan de andere kant van de middernachtmis.

Bin Sparta van start geknald

Bin_sparta_kerst_2Het buurtinformatienetwerk Sparta werd zondag officieel op gang eh... geschoten tijdens een gezellig samenwezen in B&B Muziekloo. De vijfde Bin van de stad kwam er nadat de buurt af te rekenen kreeg met verschillende inbraken. 105 huisgezinnen maken al deel uit van het project dat een veiligere buurt beoogt. Het bin Sparta omvat de Savooistraat, Borrekens, Beekstraat, Drieborrebeek, Populierstraat, Muziekbosstraat, Ten Berge, Wijngaardstraat en Winkelveldeke.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!