Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (30): de Pricanolls

We schrijven 1969 en er was niet meteen een historische gebeurtenis voorhanden om een feest rond te bouwen. Dus bedachten de Pricanolls dat hun caféclub tien jaar bestond. In café Biarritz van beroepsmuzikant Albert Omloo leidde dat tot een bacchanaal waar ze nu nog over spreken. En daar zijn dus beelden van.

Op vrijdag 16 mei worden jullie met zijn allen uitgenodigd door Het Nieuwsblad en de Stad Ronse om in het Congrescentrum Glorieux anderhalf uur lang een paar Ronsische filmpareltjes te komen bekijken. Twee dagen voor de Fiertel kan het niet anders of onze geliefde ommegang zal op het grote filmdoek het meeste aandacht opeisen. Voor deze avondvoorstelling van Cinéma Matinée selecteert Paul nooit vertoonde archiefbeelden. Na de voorstelling biedt Het Nieuwsblad u een receptie aan.
U hoort er de komende weken meer van.

Reacties

Dag Paul, wel die tijd toen in 1969 heb ik ook mede beleefd niet als middenstander maar als buitenstaander en ook een beetje als slachtoffer van die tijd, de teloorgang van het textiel. de meesten van die pricanoll's hun ouders hadden een à faconfabriekje gehad dat verdween of verdwenen was, gezichten van toen,veel,namen? toch een paar:Mijn oude vriend marco Cambier+ en Francoise,Robert Delbeuq+ en zijn schooljuffrouw,Mady denk ik,J.L.Vanobost en Michelin Bouquet+,dochter en schoonzoon Chaussures d' Iseghem enz.we waren toen beland in de schemerzone die het volledig verval van het textiel zou voorbereiden vandaar club picanoll's met heimwee naar de picanols, u weet wel! ( Museum) alles verdwijnt zelfs den Biarritz waar we destijds zwoele dansavonden hebben beleefd met vedetten als Ray Franky,enz nog een prettig weekeinde toegewenst, de groeten van ons beiden.
Albertine en gerard.

 gerard bufkens op 29 maart 2008 om 11:09

Hello Paul,
Another film with familiar faces in it. What a pleasure to be able to reminiscent the "younger
years". Thanks again for the wonderful job.
Françoise Streeter.

 Françoise Streeter op 29 maart 2008 om 23:21

Beste Heer Bufkens
Omdat ik daar aanwezig was, kan ik de namen van de mannen geven dat ik herken:Jean Hantson, Christian Geenens,Pierre Denauw(+)Yvan Derudder Philippe meunier(+)Antoine Wijgaerts, Marco Cambier(+)Pierrot Van Obost(+),Edgard Neckebroek.
en... mijzelf.
Beste groeten
Oscar Lesenne

 Oscar Lesenne op 31 maart 2008 om 18:18

Cher Monsieur,

Désolé de vous écrire en français, j'espère que celane vous posera pas de problème. Je suis le filleul de Ghislaine JOURQUIN et mon parrain était Albert OMLOO que je viens d'avoir l'occasion de revoir avec beaucoup d'émotions sur votre vidéo. Ma marraine est décédée en janvier 2007 et elle me parlait avec nostalgie du Biaritz... C'est dommage qu'elle n'ait pas pu voir ce petit reportage! Si vous avez l'occasion de rencontrer des anciens de Pricanolls, cela me ferait plaisir si dans leurs souvenirs, ils ont encore des images de mon parrain et marraine!Je suis vraiment désolé que rien ne subsiste de sa musique et il n'estmême pas repris dans le livre sur les musiciens de jazz en Belgique! Je vous laisse mon adresse email et nous pourrons nous contacter si vous me laissez un numéro de téléphone. Encore merci pour ces moments d'émotions et de souvenirs; je vois le nom de Lesenne dans les réactions,ilest certainement le frère de Michel, mon ancien professeur de français... Que de souvenirs!!!
Bien à vous, Jacques Thermolle,ils m'appelaient Jacquy... Au plaisir de vous lire...

 Thermolle Jacques op 29 april 2008 om 01:05

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!