Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (30): de Pricanolls

We schrijven 1969 en er was niet meteen een historische gebeurtenis voorhanden om een feest rond te bouwen. Dus bedachten de Pricanolls dat hun caféclub tien jaar bestond. In café Biarritz van beroepsmuzikant Albert Omloo leidde dat tot een bacchanaal waar ze nu nog over spreken. En daar zijn dus beelden van.

Op vrijdag 16 mei worden jullie met zijn allen uitgenodigd door Het Nieuwsblad en de Stad Ronse om in het Congrescentrum Glorieux anderhalf uur lang een paar Ronsische filmpareltjes te komen bekijken. Twee dagen voor de Fiertel kan het niet anders of onze geliefde ommegang zal op het grote filmdoek het meeste aandacht opeisen. Voor deze avondvoorstelling van Cinéma Matinée selecteert Paul nooit vertoonde archiefbeelden. Na de voorstelling biedt Het Nieuwsblad u een receptie aan.
U hoort er de komende weken meer van.

Leven en dood

Geboorten
El Merzouki Adam
Vincent Eliane
Bakdach Rabia
Dhaou Teicir
Raman Mirsadet
Huwelijken
Driss Rebbaoui, Sidi Kacem (Marokko) met Hanane El Abdellaoui, Ronse
Jonathan Timmermans, Ronse met Yolande Parent, Ronse
Overlijdens
Rachelle Hantson, weduwe van Gérard Opsomer
Simonne Dewolf, weduwe van Robert Callebaut
Yvonne Schiettecatte, weduwe van Robert Dumont

Ronse krijgt een bloem voor bebloeming

Ronse_bloemenstadDe stad kreeg van de Vereniging Voor Openbaar Groen opnieuw 'een bloem' voor de jaarlijkse bebloeming van het stadscentrum. Bovendien kaapte de groendienst de derde prijs weg voor de plantentuin die naast het textielmuseum werd aangelegd. Een driehoekig perceeltje werd beplant met een weloverwogen plantenassortiment. Van de aangebrachte planten kunnen de bloemen, bladeren, wortels, zaden of vruchten worden gebruikt om textiel te kleuren. Sommige planten hebben daarenboven een geneeskrachtige werking.  Naamplaatjes werden aangebracht om de educatieve waarde te verhogen.  Het bloemenperkje met 23 verschillende kleurplanten, bevindt zich tussen de gebouwen van de twee musea Must-werken en Must-wonen. Het idee voor de aanplant komt van museumconservator Eric Devos. Ploegleider Christian Delbar van de groendienst zorgde voor de uitwerking.

Hadise deed COC zweten

Het lijkt wel of cameraman Zipporafan een beetje bang was van Hadise vrijdagavond. Dankzij hem kunnen de afwezigen echter toch nog een beetje postuum zweten.

Ronsenaar in... Florida

AnnemiedebleekerAnnemie De Bleeker woonde tot haar 16de in Nukerke en verhuisde dan naar Ronse. In 1992 rende ze de liefde echter achtena en die kon blijkbaar heel ver lopen: tot in New York. Daar woonde ze tot 1998, waarna ze voor een korte periode terug naar dit dal kwam. In januari 2001 keerde ze terug naar de States. Naar Florida, niet de liefde maar de zon achterna. 'And I think I’m here to stay this time!', zegt ze. Al bloggend blijft ze een beetje Ronsenaar.

Lees verder

Ronsenaar in... Eemnes

Kvdk_3Katrien Vanderkimpen verhuisde tien jaar geleden naar Nederland. Haar man Ron achterna. Ze wonen in Eemnes, in het Gooi, op ongeveer drie kilometer van Hilversum. Haar vader Robert woont nog steeds in Ronse waar hij onlangs onzacht in aanraking kwam met zijn stadsgenoten. Het verslag daarvan leest u vandaag in onze krant. Katrien schrijft hier haar boosheid van zich af.

Lees verder

Als witte donderdag op tweede Pasen valt

Witte_pasenMerci Dirk Moerman.

Ronsenaar won 100 jaar geleden Milaan-San Remo

Cyrielvanhauwaert_2Exact een eeuw geleden won Cyriel Van Hauwaert Milaan-San Remo. Cyriel werd op 16 december 1883 geboren in Moorslede en begon zijn professionele carrière als stoker en fietskoerier in een alcoholfabriek. Zijn baas kreeg al snel in de gaten dat hij snelle benen had en gaf hem een koersfiets cadeau. Wist hij veel dat hij daarmee de basis legde voor een hele generatie Flandriens. In 1907 verscheen Cyriel in Parijs voor het eerst aan de start van Parijs-Roubaix. Hij werd tweede. Twee maanden later won hij Bordeaux-Parijs, waarna hij in België als een held werd ontvangen en de naam De Leeuw van Vlaanderen kreeg.

Na zijn rennerscarrière richtte hij in Ronse 'Cycles Van Hauwaert' op. Denk er eens aan als je Tommeke Boonen morgen, na de Poggio en honderd winnaars later, San Remo ziet binnenrijden.

Leven en dood

Geboorten
De Kock Mira
El Khounchar Walid
Heylens Kylene
Ouchen Mohamed
Vervaeke Manon
Van Ongeval Timo
Claus Anaëlle
Jaouadi Meyssa
Huwelijken
Bart De Paepe, Horebeke met Mieke de Zitter, Ronse
Overlijdens
André Reynaert, echtgenoot van Nicole De Schrijver

De Klijpe doet de kruisweg

KruiswegHet is vandaag Goede Vrijdag en traditioneel organiseert de Klijpeparochie dan een kruisweg in openlucht. De tocht van om en bij de vier kilometer vertrekt om 20 uur aan de Klijpekerk. De bedevaarders trekken in de invallende duisternis doorheen het golvend landschap van de Klijpe. De boetetocht met de pastoor voorop, gevolgd door het parochiekoor en het volk, trekt van statie tot statie. Figuranten geven bij elke halte gestalte aan het lijdensverhaal van Jezus.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!