Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (32): Aftellen naar de Fiertel

CinmamatineNog vier weken en het is zover: Fiertel. Om u op te warmen voor de Ronsische hoogdag tonen we de komende weken fragmenten van de ommegang van de voorbije jaren. Het reeksje leidt naar een climax op vrijdag 16 mei, want dan organiseert Het Nieuwsblad.be in samenwerking met de Stad Ronse en de vzw Werken Glorieux een Cinéma Matinée in het congrescentrum Glorieux. Meer dan anderhalf uur lang zal u dan op groot scherm unieke Fiertelbeelden te zien krijgen die Paul Vancoppenolle selecteerde. Napraten kan bij een glas dat u aangeboden wordt door de krant. De inkom is gratis en luidop commentaar leveren bij de figuren en gebeurtenissen die de revue passeren is dan toegestaan.
Vandaag krijgt u het tweede deel van de Fiertel van 1995 te zien. Omdat de video toen al was uitgevonden, hóórt u nu zelfs de bellen! Veel plezier en tot 16 mei.

Reacties

Eindelijk zijn er beelden te zien van Jakhals.

 Sammy op 18 april 2008 om 09:51

Dag Paul,1995 schijnt 13jaren geleden maar een jaar schijnt toch zolang niet te duren tenminste als we j. p. Sartre mogen geloven die zei in een van zijn verzen ( la vie et qu'ne passage dans l'inertite) Fiertel en zijn verleden een myhte met mensen en tradities, met verleden en hopelijk toekomst. De meesten van de herkenbare mensen zijn er heden ten dage nog bij, anderen hebben ons verlaten, onder dezen Raymond lepez mijn neef, Roland Clement. Verder herken ik de dragers de melkboer van ellezelles, Vanwijnen a en zijn zus,Maes A, cambier belleman,verder de bazuinenblazers, Bellinck j, Spileers a, clement J. Ook l Ameels te paard en Cautermans dochter en de vele mandatarissen omgord met zoveel meter belgies lint,en dan de echte fiertelgangers helemaal achteraan, ere wie ere toekomt of is het andersom? Dat was het Paul, veel groetjes van ons twee. Albertine en gerard

 gerard bufkens op 19 april 2008 om 13:10

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!