Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (33): Fernandel en Don Camillo

Voor antieke filmpjes over de schoonste ommegang van de wereld moeten jullie nog wachten tot vrijdag 16 mei. Aan het begin van het fiertelweekend trakteren Paul Vancopenolle en nieuwsblad.be/ronse met een Cinéma Matinée op groot doek in het Congrescentrum Glorieux. We lieten collega Stef Vancaeneghem al eens piepen in het aanbod van die avond en wat hij ervan vindt, lees u hier op zijn blog.

Als opwarmer selecteerde Paul voor vandaag een fragment van de Fiertel uit het millenniumjaar, toen de Wijnstraat open lag en Keerie een historisch ommetje moest maken. We surplassen echter aan de Sint-Hermeskerk bij de uitreiking van de medailles en de Ronsische versie van Fernandel en Don Camillo. De leute...

Reacties

Dag Paul, wel ieder jaar een fiertel erbij en kerrie zal wel nog jaren meegaan, wat verdwijnt zijn sommige mensen die de fiertel een gezicht geven, juist, de fiertelgangers, de rest is maar een politieke show zonder inhoud.de gedecoreerden verdienen alle eer zoals pierre de kannonnier, enz, het laatst in beeld is een overleden vriend van weleer, Jo Hooreman, nog veel succes toegewenst op 16 mei.
Albertine en gerard

 bufkens gerard op 27 april 2008 om 10:41

Een kleine rechtzetting, de Fiertel gaat dit jaar door op 18 mei en niet op 16 mei, kwestie van er niet te vroeg aan te beginnen.

 Annie op 28 april 2008 om 21:11

Misverstand Annie, ik wens namelijk Paul Vancoppenlle succes met de filmvoorstelling over de Fiertelommegangen uit het verleden die doorgaat wel degelijk op 16 Mei in het congrescentrum glorieux,Paul en Koen smelten een krans rond het fiertelgebeuren van weleer,een dag om van te genieten Annie, plaatsen beperkt.
nog een prettige dag.
gerard.

 bufkens gerard op 29 april 2008 om 09:13

Gerard,
Vooreerst wil ik duidelijk stellen dat het niet mijn bedoeling was om het initiatief van Paul en Koen te minimaliseren. Het is fijn dat zij iedereen willen laten genieten van vroegere beelden van de Fiertel.
Wat mij wel stoort is het feit dat de Fiertel zogezegd alleen bestaat uit fiertelgangers met daarrond een politieke, inhoudsloze show. Achter de schermen wordt er veel gedaan voor de Fiertel en dit is blijkbaar niet altijd duidelijk voor iedereen. Ik denk hierbij aan de mensen die jaarlijks de kapelletjes versieren om, op die plaatsen, op gepaste wijze, de Fiertel te verwelkomen. Denk hierbij dan ook aan de ceremonie die plaats heeft in Russignies. Aan de initiatieven die er jaarlijks worden genomen om de Fiertel buiten de stadsgrenzen bekendheid te geven, oa met affiches, het opmaken van de étalage (vorig jaar in de Peperstraat) e.d. Aan de mensen die hun medewerking verlenen om de 32 meter lange vlag aan de Sint Hermestoren te bevestigen. Aan de mensen die zorgen voor de bevlagging van de straten en niet te vergeten de 300 figuranten zonder wie de processie niet zou kunnen plaatsvinden. Zonder deze vrijwilligers zou de Fiertel niet zijn wat hij nu is.
Hiermee wil ik enkel stellen dat de Fiertel, dank zij de inzet van veel vrijwilligers, zoveel meer is dan een inhoudsloze show.
Moge Sint Hermes ons allen bijstaan.

 Annie op 1 mei 2008 om 21:01

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!