Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Werken gedomme!

Werken_3Het einde van de werken in de Ninovestraat is voorzien voor woensdag 7 mei 2008. Op donderdag 8 mei beginnen de werken aan in de Savooistraat, tussen het kruispunt met de Ninovestraat en het kruispunt met de Beekstraat.
De Savooistraat is  dan enkel bereikbaar voor het plaatselijk verkeer. De voltooiing van de werken is voorzien  eind juni 2008.

KA-IPB speelt Franse creatie tegen racisme en seksisme

TerresarabesEen Artscène toneelproductie in het Frans voor Nederlandstalige leerlingen is in het KA-IPB Ronse een traditie geworden. Dit jaar creëerden zeven enthousiaste leerlingen 'Terres arables' naar een werk van de hedendaagse Franse auteur Luc Tartar. De productie wordt begeleid door acteur Xavier Mémeteau.
U kan de sprankelende vertoning van Lotte Van den Bossche, Margaux  Vallez, Jochen Moerman, Laurie Bardare, Louise Kympers, Manon Moulin en Bob Devos bijwonen op donderdag 8 mei om 20 uur de Stedelijke Academie voor Artistieke vorming, Zuidstraat 19 in Ronse.

Tickets van € 5  bestellen op het nummer 055/23.06.60 of via 
KA.IPB.Ronse@rago.be met de vermelding van het aantal kaarten en uw naam.

Infovergadering over Kloefproject

Kloefvoor1Op donderdagavond 15 mei organiseert de Nederlandse projectontwikkelaar Bokx Wonen een informatieve bijeenkomst voor inwoners van Ronse en omgeving die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingsplannen voor De Kloef.
Bokx wil informeren over de voortgang van de plannen en gemaakte keuzes toelichten. Vervolgens zullen de architecten Luc Binst en Stijn Peeters hun ontwerpen toelichten en vragen beantwoorden.   

De bijeenkomst start om 19.45 uur in De Cultuurfabriek, Braambos 15, 9600 Ronse.

SCR naar Tweede Nationale

Scrkampioen_2 Na zeven seizoenen derde divisie, is de eerste ploeg van Squash Club Ronse erin geslaagd de titel te veroveren. Volgend seizoen maken de spelers hun opwachting in tweede nationale. Nooit eerder speelde een team van SCR in deze reeks.
Nu al worden speculaties gemaakt over het volgende seizoen: wordt het een ééndagsuitstap of bijten de spelers zich vast in de hogere competitie? Feit is dat ze extra gemotiveerd zijn nu ze op één speeldag van het competitie-einde maar liefst zeven punten voorsprong hebben.
De kampioenentitel werd al stevig gevierd, maar er wordt ongetwijfeld nog een staartje aan gebreid op 31 mei. Dan hebben de clubkampioenschappen plaats en worden zowel deze heren als de jeugdspelers - die eveneens de titel haalden in de jeugd-interclubwedstrijd - nog eens in de bloemetjes gezet.

Ronse skeet voortaan in stijl

Fiere_skaters_2Zondag werd op de sportzone aan 't Rosco onder ruime belangsteling het skatepark geopend. De burgemeester hield het bij het doorknippen van het lint en liet de stunts op wielen liever aan andere over. Dat lijkt ons ook beter zo.

Skatersburg

Leven en dood

Geboorten
Van Hoorebeke Nio
Petit Kayleigh-Anna
Achahbar Mohamed
Wandels Jolan
Van Glabeke Henri
Fagnart-Depotte Thomas      
Overlijdens
Yolande Bodequin, weduwe van Jean-Paul De Croppe
Flore Boxoen, weduwe van Casimir Nowatzik
Magdalena Decraene, weduwe van Marcel Degroote
Ferdinand Cousaert, weduwnaar van Yvonne Vervaert
Gilbert Truyen, echtgenoot van Yvonne De Wambersie
Elisa Geenens, weduwe van Robert Vanovertveldt

Cinéma Matinée (33): Fernandel en Don Camillo

Voor antieke filmpjes over de schoonste ommegang van de wereld moeten jullie nog wachten tot vrijdag 16 mei. Aan het begin van het fiertelweekend trakteren Paul Vancopenolle en nieuwsblad.be/ronse met een Cinéma Matinée op groot doek in het Congrescentrum Glorieux. We lieten collega Stef Vancaeneghem al eens piepen in het aanbod van die avond en wat hij ervan vindt, lees u hier op zijn blog.

Als opwarmer selecteerde Paul voor vandaag een fragment van de Fiertel uit het millenniumjaar, toen de Wijnstraat open lag en Keerie een historisch ommetje moest maken. We surplassen echter aan de Sint-Hermeskerk bij de uitreiking van de medailles en de Ronsische versie van Fernandel en Don Camillo. De leute...

Ook Squash Club Ronse op zucht van kampioenstitel

3diva_herenWe kunnen er niet meer naast kijken: de racketsporten doen het goed in Ronse. Na de titel van badmintonclub Wit-Wit is het waarschijnlijk dat de eerste ploeg van Squash Club Ronse de titel binnenhaalt in de derde Divisie Heren A van de VLaamse Squash Federatie.

Als 'The Loft-Van Cauwenberg' vanavond in Aalst een gelijkspel weet te versieren, is het mathematisch zeker van de titel en promoveert het voor het eerst in zijn bestaan naar tweede Divisie. Supporters kunnen dus in de loop van de dag best hun keel sparen en lichte maaltijden gebruiken om vanavond helemaal klaar te zijn voor de spannende wedstrijden.

Wouter Vandenabeele, Gregory Detandt, Bart Sadaune en Pascal Vandenhole kunnen alvast rekenen op hun trainer Arnaud Dedecker, die - zelf speler van De Schreef - de kant kiest voor zijn Ronsese pupillen.

Schepencollege wil meer gsm-antennes boven kliniek

GsmmastHet schepencollege heeft de aanvraag van Mobistar om boven op de kliniek op Hogerlucht drie bijkomende gsm-antennes te plaatsen gunstig geadviseerd. Het bezwaarschrift dat door negentig mensen, waardonder CD&V-gemeenteraadslid Brigitte Vanhoutte, werd ondertekend werd ontvankelijk verklaard. Een van de argumenten, namelijk dat in het dossier geen door het BIPT goedgekeurd technisch dossier aanwezig is, met gegevens over de stralingssterkte, wordt zelfs aanvaard. De omwonenden kunnen daardoor niet beoordelen of de mast binnen de huidige normen valt. De stad laat het gunstig advies dan ook afhangen van het gunstig advies van het BIPT. Wat ons nogal logisch lijkt.

Hoogfeest van de Blauwe Kouskes

Je moet niet altijd vijftig jaar te wachten ennaar Brussel te rijden om schoon vuurwerk te zien. Ons eigen Muziekbos speelt momenteel van vuurwerk in samenwerking met de Blauwe Kouskes. En Stef nam er een foto van.

Cocblauwkous

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!