Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Martine De Deken fietst in Ronse (4)

Martinededeken2Vandaag wil ik eens borduren over borduren. Met borduur bedoel ik de stoeprand, de trottoirband, de overstap van straat naar voetpad of van straat naar fietspad. Ze bestaan in alle maten en gewichten: hoge, gladde, scheve, schuin
glooiend... De schuin glooiende vind ik heerlijk: je komt aangereden en met een sierlijke duw kom je zo het bergje op en beland je mooi weer op het doorlopende fietspad. In de Viermaartlaan zijn er zo 2 aan het kruispunt met de Vandewielelaan. Moet je dit eens proberen op het fietspad in de Glorieuxlaan, vooral  aan het einde van het fietspad van St-Sebastien naar de rotonde. Echte hoekige betonnen drempels zijn het die niet alleen je banden maar ook je velgen
beschadigen als je er gewoon op- en afrijdt. Springborduren zijn het: afstappen, huppelen en hinken, je kandans breken is de noodzaak. Maar de voorkeur geef ik aan de Peperstraat. Wie vanuit het  Rooseveltplein de Peperstraat wil inrijden, mag niet beducht zijn voor een slippertje. Wie me niet gelooft moet maar eens proberen zonder uitwijken de borduur schuin te nemen. Laatst was er zo iemand die gehaast wilde afdraaien. Hoewel het een ervaren fietser was, gleed hij uit. Zijn neus was gebroken. 'Zal het stadsbestuur wachten tot er een dode valt vóór ze hier verbetering in brengen', vroeg iemand uit het publiek. Maar ja, de Peperstraat is net nieuw aangelegd met mooie kinderkopjes. En waarom moest er daar eigenlijk een borduur zijn?

Logo_fietspadEn als toemaatje: volgende tekst kreeg ik opgestuurd  van een volwassene die zich zo graag aan de verkeersregels zou willen houden als voorbeeld voor alle opgroeiende kinderen.

'Deze morgen kozen we op weg naar school  met de fiets een alternatieve route om het heikel verkeerspunt aan het  Rooseveltplein te vermijden. We reden de rustige Fabrieksstaat in en negeerden het verbodsteken (alleen
voor plaatselijk verkeer) in het tweede deel van de straat, dat parallel loopt met de al te drukke Wijnstraat. Door het éénrichtingsverkeer in de St Cornelisstraat botsten we meteen op een missing link van een kleine 100 meter tot de Wijnstraat. Via het Schipstraatje bereikten we de Kleine Markt.  De verkeersborden duidden aan dat we terug omhoog moesten langs de St Martensstraat, maar wijselijk hebben we ons tussen de bloembakken van de Kleine Markt gewurmd.
Eigenlijk is het mijn  bedoeling om mijn zoon fietsend de verkeersreglementen te leren volgen, maar spijtig genoeg is het soms veiliger om de éénrichtingsverkeersborden te negeren.'

Groetjes,
Martine

Doe ondertussen ook mee aan de poll: Vindt u Ronse een veilige fietsstad?

Lees hier meer over het Fietspadenrapport van Het Nieuwsblad.

(foto David Stockman)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!