Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronsenaar in... Florida

AnnemiedebleekerAnnemie De Bleeker woonde tot haar 16de in Nukerke en verhuisde dan naar Ronse. In 1992 rende ze de liefde echter achtena en die kon blijkbaar heel ver lopen: tot in New York. Daar woonde ze tot 1998, waarna ze voor een korte periode terug naar dit dal kwam. In januari 2001 keerde ze terug naar de States. Naar Florida, niet de liefde maar de zon achterna. 'And I think I’m here to stay this time!', zegt ze. Al bloggend blijft ze een beetje Ronsenaar.

Drive thru

De meesten onder ons kennen het vast wel: de drive thru van de MacDonalds of de Burger Kings.  Maar de Amerikanen kennen natuurlijk geen grenzen en leggen alles zeer praktisch aan boord (dit laatste een waarheid als een koe als je ’t mij vraagt!).

Zo heb je hier ook een drive-thru mogelijkheid bij je bank. Dat werkt dan zo: meestal aan de zijkant van de bank heb je drie of vier rijen waar je met de auto kan aanschuiven. Elke rij heeft een onbemand ‘loket’ waar je alle formulieren kan vinden die je nodig hebt: overschrijvingen, etc., je noemt het maar op. En natuurlijk alles beschermd van de weerelementen en op gepaste hoogte want je doet het allemaal vanuit je wagen: je plaatst alles in een cylinder die dan via een systeem van buizen naar de loketbeambte wordt gezogen. Via een intercom system kan je communiceren. Ik kon het niet laten en moest het natuurlijk uittesten: ik vind het allemaal maar een beetje raar en heb liever oogcontact met de persoon achter het loket; alles duurt ook wel wat langer: iedereen zit in z’n auto te wachten terwijl de beambte ons bedient (er is er maar 1 voor de 3 of 4 drive-thru lanes). Ik heb airconditioning in de wagen. Gelukkig!

Het blijft niet alleen bij de bank, ze gaan hier nog een beetje verder: er is ook een drive-thru bij de droogkuis, een drive-thru bij de apotheek en zelfs een drive-thru ice-cream parlor!!!

Je merkt het: people really love their car here!!! Of zouden ze misschien eerder geen zin hebben om de auto te parkeren en die paar stappen te doen van de auto naar de bank, de apotheek, de droogkuis? And here’s the kicker: de meeste hebben wel een home-trainer, want och ja... we bewegen zo weinig vandaag de dag!

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!