Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cinéma Matinée (35): het Jubelende Volk

Terwijl Keerie volgende week zondag in Rozenaken het lof zingt van zijn duizenden volgelingen en voorgangers, zal de sportzaal van het KSO weer vollopen met vrijwilligers die zich klaarmaken voor de Fiertelprocessie. Het laatste filmpje dat Paul voor het kleine scherm klaarstoomde is een hommage aan het Jubelende Volk dat zich elk jaar weer uitdost ter lering en vermaak van de Ronsenaars en ter ere van onze stadspatroon, die vervolgens weer twaalf maanden in zijn nis verdwijnt. Een nis die onmiddellijk na de Ommegang van dit jaar trouwens een grondige restauratie zal ondergaan.
Het Fiertelcomité laat intussen weten dat ze nog op zoek zijn naar figuranten. Wie geïnteresseerd is, komt op 18 mei vanaf 15 uur naar de sportzaal van het voormalige TID. Een vergoeding van 5 euro zal zijn deel zijn.

Zo, waarde stadsgenoten, dit is de laatste Cinéma Matinée in deze vorm. Volgende week vrijdag blijft het kleine schermpje leeg en verwachten we jullie om 20 uur in het Congrescentrum Glorieux voor een hommage aan de Fiertel op groot scherm. Ik hoop jullie daar te mogen ontmoeten. Tot dan!

Cinmamatine

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!