Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Akkoord bij Utexbel

Na een hele namiddag van pendeldiplomatie tussen bonden en directie, via de verzoener van de beroepsfederatie Fedustria, werd zo net een akkoord bereikt. Vanaf maandag wordt het werk in de stukververij hervat.

Utexbelakkoord

Erik Tack spelt burgemeester Dupont de les

EriktackHet Vlaams Belang heeft zich bezonnen over de studie van de UCL, zoals die een paar weken geleden in Knack is verschenen. Ronse werd daarin als ‘onleefbaar’ bestempeld omdat het op de parameters ‘socio-economisch’, ‘huisvesting’, ‘leefmilieu’ en ‘diensten’ zeer slecht scoorde. Daardoor bengelde het in de ranglijst van de Vlaamse gemeenten helemaal achteraan.

Fractieleider Erik Tack is het eens met de analyse. Hij verwijt burgemeester Luc Dupont dat hij te weinig assertief reageert om te vermijden dat een volgende studie het imago van de stad opnieuw zou beschadigen. Dupont heeft zich in onze krant immers beperkt tot de reactie: ‘ze hebben weer oude cijfers gebruikt’. Tack maakte een lijstje met wat hij wel had moeten doen. De afschaffing van de taalfaciliteiten en de invoering van een migratiestop bepleiten voorop.

Lees verder

Fliek in de bieb

TijsmansU moet vanavond om 18.30 uur in de bibliotheek zijn voor het afsluitingsfeest van de Jeugdboekenweek en de Kinder-en Jeugdjury. Behalve de laureaten van de tekenwedstrijd, de winnende klassen van het memoryspel, de kinder-en jeugdjuryleden zal ook Flikken-acteur Mark Tijsmans op de afspraak zijn. Behalve steracteur-sterartiest is hij immers ook jeugdauteur.

Het verhaal van een stad in de stad

Vrijheid2Vrijheid_001_2Vanavond opent in de Hoge Mote de expo 'Leve de vrijheid!' Geen organisatie van ex-gedetineerden maar van het stadsbestuur. Met de Vrijheid wordt immers de stad in de stad bedoeld in het Ronse van de 10de tot ver in de 18de eeuw.

De Vrijheid was de buurt in de wijde omgeving van de Sint-Hermes- en de oude Sint-Martinuskerk, waar de kanunniken het voor het zeggen hadden.

Het stadsbestuur is van plan om de Vrijheid weer zichtbaar te maken in het stadsbeeld en er een nieuwe toeristische bestemming aan te geven.

De tentoonstelling is te bezoeken van 31 mei tot 29 juni. Iedere dag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur. Info: 055 - 23.28.12

Leven en dood

Geboorten
Cauterman Aline
Straszewski Mateusz
Ayadi Adam
Overlijdens
Caroline Torcque, ongehuwd
Adrienne Delepée, weduwe van Julien Lacouf
Jacqueline Tronquo, echtgenote van Jean-Marie Nivesse
Robert Buidin, echtgenoot van Rogette Geenens
Marie-Jeanne Aelvoet, weduwe van Roger Pauwels
Alexis Baert
Guillaume Gevaert, echtgenoot van Jeannette Lambert

Fedustria wil sociaal overleg Utexbel op de rails krijgen

Utexbel2Een gerechtsdeurwaarder heeft een eenzijdig verzoekschrift laten betekenen waardoor de vakbonden, op last van de rechtbank, de blokkage van Utexbel aan de Cesar Snoecklaan moesten opgeven. Vrachtwagens kunnen het bedrijf en de weverij nu wel binnen en buiten maar de werknemers van de ververij blijven staken.

Deze morgen kwam het tussen de bonden en Fedustria-afgevaardigde Ronny Arryn aan de poort tot een bijna-akkoord om in de loop van de dag rond de tafel te gaan zitten met de directie van Utexbel. Beide partijen stellen als voorwaarde dat 'er wel iets moet zijn om over te praten'. Fedustria (de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie) is van oordeel dat onderhandelen geen zin heeft als de eis tot een onvoorwaardelijke verplaatsing van het bewuste hydrosulfietstation blijft bestaan. De bonden vinden het niet kunnen dat de directie hen door het eenzijdig verzoekschrift vleugellam probeert te maken.

(foto David Stockman)

Geen toenadering bij Utexbel

Zowel de directie als de vakbonden blijven op hun standpunt in het geschil over de hydrosulfietinstallatie. De een verwacht van de ander een positief signaal, maar geen van beide partijen lijken daartoe bereid. Dat blijkt ook uit de mededelingen van directie en ACV die vandaag werden verspreid.

Utexbel_001

Lees verder

Vrachtwagenchauffeur / performer / cameraman op de N60

Wat doen vrachtwagenbestuurders zoal achter het stuur van hun vrachtwagen? Na de ongevallen op de E17 vorige week, bleek dat geconcentreerd op de weg letten daar niet altijd deel van uitmaakt. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid start in september met een pilootproject om in Oost- en West-Vlaanderen zware ongevallen met vrachtwagens te onderzoeken. Het instituut wil vermijden dat er teveel naar de oorzaken gegist wordt.

Over de activiteiten van de chauffeur uit volgend filmpje kan alvast geen onduidelijkheid bestaan. Hij heeft zijn activiteiten zelf op YouTube gezet. Hij rijdt op de N60 tussen Oudenaarde en Ronse. Behalve chauffeur is hij tegelijk ook performer en cameraman.

Staking bij Utexbel gaat verder

StakingutexbelDe staking in de stukververij van Utexbel duurt ook vandaag verder. Vakbonden en directie hebben nog steeds geen afspraak om te onderhandelen. De directie heeft ermee gedreigd dat, indien het werk morgen nog niet hervat is, werknemers in de andere afdelingen in Ronse en Kluisbergen economisch werkloos zouden worden. De vakbonden eisen dat de directie deze 'chantage' zou intrekken.

(foto David Stockman)

Wieties geven Kardjazz, wijn en tapas

Wietiesjazz

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!