Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voorlopige ontwerpen De Kloef gepresenteerd

Bokx1Circa 50 geïnteresseerden kwamen gisteravond af op het door Bokx wonen georganiseerde Ontwerpatelier Ronse. Centraal deze avond stonden de voorlopige ontwerpen van de circa 227 woningen en appartementen van de Kloef. Na een gedetailleerde uitleg over de totstandkoming van het plan en de invulling van het park, presenteerden de architecten Stijn Peeters en Piet Pepermans (Crepain & Binst Architecture) hun ontwerpen.

Bokx2Opvallend in de plannen is dat er in totaal circa 15 verschillende woontypologieën zijn bedacht. Vrijstaande woningen, geschakelde woningen, rijwoningen, splitlevelwoningen, appartementen, studio’s: de keuze is groot. De meeste ontwerpen laten zich het best beschrijven als modern, strak en licht. Ook is rekening gehouden met de naastgelegen bestaande bebouwing: daar worden de woningen donkerder van kleur en klassieker van vorm.

Bokx3 Na de presentatie was het de beurt aan de bezoekers. In de expositieruimte van de Cultuurfabriek konden zij de tekeningen nader bestuderen en becommentariëren. Met de uitkomsten van deze ‘volksraadpleging’ gaan beide architectenbureaus de ontwerpen verder uitwerken. Definitieve ontwerpen zullen naar verwachting na de zomer op tafel liggen. Volgens planning van Bokx wonen kan de verkoop begin 2009 starten en zullen de palen van de eerste woningen volgend jaar zomer de grond in gaan.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!