Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zilveren Celien en Arno

CelienarnoCelien en Arno behaalden met 3 overwinningen uit zes wedstrijden op de Special Olympics de tweede plaats en werden een zilveren medaille omgehangen (foto). Hiermee stranden Celien en Arno op een terechte plaats.

'Maar uiteraard was dit slechts bijzaak', zegt Joris Vandenhoucke van Wit-Wit. 'Wie de glimlach van Celien en alle deelnemers zag, weet dat deze ervaring ze nog lang zal bijblijven. Arno kreeg nadien van de organisatie nog complimentjes voor zijn sportiviteit en de geest waarin hij dit tornooi gespeeld had. Waarschijnlijk is hij een van de weinigen die reeds titels of medailles behaalde op 'gewone' Belgische kampioenschappen en Special Olympics. Celien werd door Arno bijgestaan door Arno in de discipline dubbel gemengd unifight, andersvalide met een valide persoon.'

'Het waren voor sommige misschien drie drukke dagen maar dat gevoel had nadien niemand. De Special Olympics hebben de verwachtingen zeker ingelost. Het moet gezegd dat deze Special Olympics ondertussen alle aanwezigen verbaasd hadden door het enthousiasme die alle deelnemers uitstralen, de manier waarop deze enorme organisatie op wieltjes loopt, de vele aspecten die maken dat er voor iedereen iets te beleven valt... De moeite om mee te maken.'

'Als club, vooral competitieclub, zijn we zeker fier dat we aan dit evenement hebben deelgenomen. Het project in samenwerking met de Ronde Tafel Ronse om andersvalide kinderen te integreren in onze club heeft samen met Celien een hoogdag bereikt. Wij zullen zeker alles in het werk stellen om dit in de komende jaren te blijven realiseren ook met de andere kinderen. En misschien wordt er ooit eens een speler van Wit-Wit geselecteerd voor de World-Games.'

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!