Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Lijn zeven minuten eerder in Heynsdaele

CindyfranssenOp aansturen van Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen wordt de dienstregeling van de lijnbus van lijn 68, Kluisbergen-Ronse, vanaf 1 september 2008 aangepast voor het Provinciaal Instituut Heynsdaele. Door deze beslissing kunnen de leerlingen en het personeel van het Instituut nu zonder lange wachttijden hun treinaansluiting in Ronse halen.

Lijn 68, Kluisbergen-Ronse, wordt vier maal per dag bediend in beide richtingen. De laatste busdienst op het traject komt op weekdagen aan om 17.12 uur aan het station van Ronse. Op datzelfde ogenblik vertrekt de trein van Ronse naar Gent-Sint-Pieters. Busreizigers hebben tot nog toe bijgevolg geen tijd om over te stappen op de trein.

Om aan dit probleem tegemoet te komen stopte de belbus op weg naar Ronse gewoonlijk om 16.40 uur aan de halte van het Provinciaal Instituut Heynsdaele alsof het een gewone lijnbus was om de leerlingen en personeel hun treinaansluiting te verzekeren. De Lijn besliste enige tijd geleden evenwel om de belbus niet meer te laten stoppen aan het Instituut omdat de lijnbus van lijn 68 even later, om 17.01 uur, aan deze halte ook stopt.

Cindy Franssen kaartte het probleem bij de minister aan. Na onderzoek en een beperkte enquête ter plaatse door De Lijn Oost-Vlaanderen is beslist om de betrokken rit met vertrek om 17.01 uur aan het Provinciaal Instituut Heynsdaele vanaf het nieuwe schooljaar, 1 september 2008, met zeven minuten te vervroegen. Hierdoor zal de aansluiting met de trein van Ronse naar Gent-Sint-Pieters verzekerd worden.

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!