Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Meerderheid werkt oppositie buiten

047Eenderde van de Ronsenaars was vanavond niet vertegenwoordigd tijdens de gemeenteraad. De  fracties van het Vlaams Belang en Open VLD verlieten de vergadering uit protest omdat ze vonden dat de meerderheidspartijen CD&V en SP.A een 'kinderachtig' en 'ondemocratisch' spel speelden.

Wat zich aankondigde als een rustige gemeenteraad die wat zachte golfjes kon maken als er moest gestemd worden over het onteigeningsplan voor de Kloef, kreeg uiteindelijk een bijzonder vreemde wending bij de behandeling van punt 13. De verkozenen werden verondersteld om zes kandidaten aan te duiden die de komende zes jaar zullen zetelen in de algemene vergadering van de paragemeentelijke vzw 'Stedelijk jeugdcentrum Ronse'. Daartoe moesten in zes stemrondes stemformulieren worden ingevuld. Een belachelijke procedure aangezien na een ronde meteen al duidelijk werd dat de meerderheidspartijen voor de voorgedragen kandidaten van een bevriende kleur stemden. Alsof dat ooit anders is geweest. VB-fractieleider Erik Tack vond dit echter ondemocratisch en maande zijn partijgenoten aan om niet meer mee te stemmen. 'Het zou getuigen van politieke correctheid mochten jullie ervoor zorgen dat de minderheid ook vertegenwoordigd zou zijn in die vergadering', zo klonk het. 'Het VB vertegenwoordigt eenderde van de Ronsenaars. Daar zijn ook jonge mensen bij die iets over het jeugdbeleid willen vertellen. De CD&V moet dringend zijn naam veranderen. Dat ze niet meer Christelijk of Vlaams zijn, wisten we al langer en nu bewijzen ze ook nog eens dat ze de 'd' van democratisch niet verdienen.'
Patrick Dedobbeleer (Open VLD) sprong hem bij. 'Het nut van een adviesraad waarin alleen de meerderheid vertegenwoordigd is, is onbestaand', zei hij. En toen schepen Nedia-Gmati Trabelsi verduidelijkte dat het hier niet om een adviesraad maar om een algemene vergadering ging, maakte dat volgens Dedobbeleer niets uit. 'Het is het principe.'

Lees verder

Fotografeer het mooiste plekje van Ronse en WIN

WIN TICKETS VOOR SEA LIFE IN BLANKENBERGE

Fiertel20083jpgVorige zomer gingen we op Ronse Blogt op zoek naar het beste terras van Ronse. Dit jaar zijn we ambitieuzer! Tegen halfweg augustus willen we uitsluitsel over welk plekje van onze geliefde stad nu het allermooiste is. Ik weet het, het is een lastige opdracht. We gaan harten moeten breken en als we niet opletten vermoorden we hier ook nog een paar geliefden, maar het is voor de goede zaak. We proberen de Hermesstad altijd streng maar rechtvaardig te bejegenen en zijn niet van plan om daar een uitzondering op te maken omdat het nu per abuis grote vakantie is.

Door deel te nemen aan ons belangrijke onderzoek maak je bovendien kans op gratis tickets voor Sea Life in Blankenberge, de enige plek in België waar je onder water kan lopen zonder nat te worden. Ondertussen sta je oog in oog met alles wat in de oceanen leeft.

Lees verder

Monstertrucks testen Kloefparking

Inderdaad het was zaterdag aan beetje moeilijk parkeren op de Kloef-parking. Sommige auto's hadden daar echter minder moeite mee, zo blijkt uit volgende video. Wel een beetje jammer dat de cameraman en de geluidsman blijkbaar ook onder zo een monstertruck zijn beland vooraleer ze hun beeldfragment publiceerden. Maar ach, het is dan ook een bericht from hell...

De Lijn zeven minuten eerder in Heynsdaele

CindyfranssenOp aansturen van Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen wordt de dienstregeling van de lijnbus van lijn 68, Kluisbergen-Ronse, vanaf 1 september 2008 aangepast voor het Provinciaal Instituut Heynsdaele. Door deze beslissing kunnen de leerlingen en het personeel van het Instituut nu zonder lange wachttijden hun treinaansluiting in Ronse halen.

Lijn 68, Kluisbergen-Ronse, wordt vier maal per dag bediend in beide richtingen. De laatste busdienst op het traject komt op weekdagen aan om 17.12 uur aan het station van Ronse. Op datzelfde ogenblik vertrekt de trein van Ronse naar Gent-Sint-Pieters. Busreizigers hebben tot nog toe bijgevolg geen tijd om over te stappen op de trein.

Lees verder

Respect voor de voetballers op 't Pleintje

Gisteren werd het project Respect voor Scheldekouter gelanceerd met een namiddag vol sport en spel op 't Pleintje. Het project wil zowel jongeren als volwassen bewoners van de wijk respect en verdraagzaamheid bijbrengen (zie ons krantenartikel van woensdag). Een van de grote ergernissen van de omwonenden van het speelpleintje zijn de (voet)ballen die al eens op de wijze van FC De Kampioenen door een ruit durven geschopt te worden of over een omheining. Maar er wordt daar ook getoverd met ballen, zo blijkt uit deze clip, gemonteerd door N. Steph Digital. Heel schoon.

Leven en dood

Geboorten
El-Batouli Rawi
Laemont Ambre
Vandergeynst Mauro
Depuydt Louise
Hammoumi Bilal
Moeyaert Matteo
Huwelijken                   
Dewilde Dieter, Ronse met Opsomer Siegfried, Ronse
Overlijdens
Van de Maele Marie, weduwe van Van Damme Philemon
Deweer Dina, weduwe van Coquereelmont Hyppolite
Vanmeerhaeghe Rosette, echtgenote van Goeffers Willy

Dienst Toerisme laat u wandelend Ronse ontdekken

Stmartinus_2Tijdens de zomermaanden organiseert de Dienst voor Toerisme van Ronse opnieuw geleide avondwandelingen. Bij twee wandelingen word je deze keer ook culinair in de watten gelegd. Deze wandelingen gebeuren onder leiding van een stadsgids. Vooraf inschrijven is verplicht.

Lees verder

Nog één gemeenteraad en dan de riem eraf

Vooraleer onze gemeenteraadsleden naar de Costa del Sol vertrekken leggen ze er tijdens de gemeenteraad van maandag nog eens de pees op. Op de agenda staat onder meer de toetreding tot het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor ruimtelijke ordening en socio-economische expansie Solva, de goedkeuring van het horecaconvenant en de goedkeuring van het onteigeningsplan Kloef.

De rest leest u hier.

Veiligheidscijfers van de maand april

April was volgens het politieverslag dat het stadsbestuur maandelijks verspreidt een eerder rustige maand. Er werden 1 auto, 2 bromfietsen en 5 fietsen gestolen. De politie noteerde 4 winkeldiefstallen, 3 diefstallen in onbewoonde gebouwen en 10 uit een voertuig. Er werden 11 valdalenstreken op roerende en 4 op onroerende goederen aangegeven. De politie moest 17 keer tussenkomen voor slagen.

Goed om weten is ook dat de politie 197 adreswijzigingen heeft moeten checken, de deurwaarder gedurende meer dan 30 uren heeft moeten assisteren en gedurende 9 uur het verkeer heeft geregeld. Er zijn die maand 130 bewijzen van goed zedelijk gedrag afgeleverd en er werden 2,6 gram cannabis in beslag genomen.

Kids veroveren de Grote Markt op Buitenspeeldag

Buitenspeeldag_004Deze namiddag ging bij Nickelodeon het beeld op zwart en werd het klein grut vriendelijk verzocht om buiten te gaan spelen. Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux vroeg de lokale besturen om creatieve spel- en sportactiviteiten te organiseren op de eerste Buitenspeeldag . Maar liefst 106 Vlaamse gemeenten - dat is meer dan één op drie – gingen op deze vraag in en trakteerden hun jongste inwoners op allerlei fijne activiteiten. In Ronse werd rendez-vous gegeven op de Grote Markt en de respons was indrukwekkend. Een ideale generale repetitie voor Bruul for Kids van volgende week vrijdag.

Lees verder

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!