Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nog twee kasseistroken te gaan

Savooistraat_002De Savooistraat is weer open voor alle verkeer. De kasseistenen hebben plaats gemaakt voor een propere laag asfalt. Alleen vreemd dat van de heraanleg geen gebruik werd gemaakt om de versmalling aan de brug over de Molenbeek weg te werken. Benieuwd hoelang de frisse gele kegels rechtop zullen blijven staan.

Tenzij we er eentje uit het oog verliezen telt Ronse nu nog twee kasseiwegen: de Molendam en de Oudestraat.

Reacties

Die kegels staan daar terug omdat er in het verleden enkele frisse autobestuurders de mogelijkheid zagen om tegen de brug te rijden, op een recht stuk weg !!!
En de propere laag asfalt gaat terug opengebroken moeten worden als men de brug gaat herstellen. Kwestie van efficient te werken.

 Stef Vanmaelsaeke op 25 juni 2008 om 16:06

Wellicht (en hopelijk) hebben ze ook een verkeersremmend effect, want met die asfalt lijkt de Savooistraat meer op een autostrade.

 Pendelaar op 25 juni 2008 om 16:40

Jammer dat er niet wat meer met groen gewerkt werd.Dit geeft altijd sfeer, zeker ondat we in het hart van de vlaamse ardennen zitten...

 Kevin op 25 juni 2008 om 20:15

Ja Koen je bent er zeker al eentje vergeten de Noordstraat. Nu er gedeelten van de Ninovestraat en de Savooistraat vernieuwd zijn mogen ze eens de wegen vernieuwen waar de omleidingen op waren voor de herstellingswerken. Zoals de Ommegangstraat en de Schorissesteenweg, deze mogen nu ook eens HEEL DRINGEND hersteld worden. Maar ja meld je dit aan de stad is het van deze zijn onze bevoegdheid niet en meld je het dan aan bruggen en wegen dan ist van ja maar de stad moet dit melden, zo blijf je bezig he. Maar was er in Ronse geen schepen die bij dienst bruggen en wegen werkt in Oudenaarde???? Hopelijk wordt er dringend werk van gemaakt want het is meer dan nodig of gaan er eerst doden moeten vallen???

 Philippe op 25 juni 2008 om 21:31

De Groeneweg niet vergeten! ;o)

 André op 26 juni 2008 om 09:10

Ik schaam mij diep voor mijn gebrekkige kennis van ons wegennet!

 Koen Lauwereyns op 26 juni 2008 om 10:07

't Begin van 't Schavaart is ook weeral "botte stienen".
En wat dan gezegd van de Trogstraat: beginstrook zijn kasseien, dan volgt een middenstrook asfalt (nutteloos) en dan terug kasseien tot op het eind aan de Kanarieberg. Een echt fenomeen ;-)

 André op 26 juni 2008 om 12:08

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!