Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dienst Toerisme laat u wandelend Ronse ontdekken

Stmartinus_2Tijdens de zomermaanden organiseert de Dienst voor Toerisme van Ronse opnieuw geleide avondwandelingen. Bij twee wandelingen word je deze keer ook culinair in de watten gelegd. Deze wandelingen gebeuren onder leiding van een stadsgids. Vooraf inschrijven is verplicht.

Sint-Martinuskerk

Na een grondige renovatie is de Sint-Martinuskerk in haar glorie hersteld. Deze parel van neo-gotiek, is één der meesterwerken van Modeste de Noyette, een beroemd architect uit die tijd. Lekkerbekken kunnen nagenieten van het menu 'typisch Ronsisch' (facultatief).

Bois-Joly

Ronse bezit één van de mooiste natuurreservaten van de Vlaamse Ardennen: het 'Bois Joly'. Tijdens deze wandeling ontdek je de prachtige fauna en flora.

Textielwandeling

Wandel mee langs het roemrijke industriële verleden van de stad. Herontdek  hoe architectuur, cultuur en kunst floreerden dankzij de bloeiende textielnijverheid. Zowel de fabrieken, een steegje als villa’s van de vroegere textielbaronnen komen al aan bod. De lekkerbekken onder ons kunnen nagenieten van  het menu 'typisch Ronsisch' (facultatief).

PRAKTISCH

4 juli, 25 juli en 15 augustus: Textielwandeling   
11 juli, 1 augustus en 22 augustus: Bezoek Sint-Martinuskerk
18 juli, 08 augustus en 29 augustus: wandeling Bois-Joly

Vertrek: stipt om 19 uur

Deze gegidste wandelingen kosten één euro per persoon. Ze kunnen eventueel gecombineerd met  het menu 'typisch Ronsisch' aan de prijs van 14,5 euro per persoon.  – vooraf inschrijven is wel verplicht – het aantal plaatsen is beperkt.

Info en inschrijven via Toerisme Ronse, De Biesestraat 2, 9600 Ronse. Tel. 055/23.28.16, toerisme@ronse.be.

Reacties

Laat een reactie achter


Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!