Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Het mooiste plekje van Ronse

Over een paar weken willen we weten wat het allermooiste plekje van Ronse is. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Hier kan je de foto's van alle elf genomineerde plekjes nog eens op een rij zien en hier kan je je stem uitbrengen. Dat de mooiste moge winnen!

Zonnige groeten uit het verleden (4)

Pkmalanderpl_3


          

Malanderpostkrt_3Toegegeven, het heeft een tijdje geduurd maar met dit weer hadden we gewoon zin om wat langer in de tuin van de Chalet te blijven hangen. De textielbarons van weleer verkozen tenslotte ook om 's zomers op de heuvels rond Ronse te vertoeven in plaats van in hun winterverblijf in het stadscentrum. Naar het voorbeeld van de Portois op het Malanderplein bijvoorbeeld. En nu we het daar toch over hebben: een fijn postkaartje uit het verre verleden.

Nomineer het mooiste plekje van Ronse en WIN

OudespoorwegOf de laatsten de eersten zullen zijn, zal afhangen van het stemgedrag de komende weken. De familie De Wolf-Rombaut sluit de reeks 'mooiste plekjes' af.
'Het was héél moeilijk kiezen om een mooiste plekje te moeten uitkiezen. Naar onze mening zijn er véél van deze  in Ronse. We hebben uiteindelijk gekozen voor deze foto omdat dit het plekje is waar we in 2004 het geluk hadden iets te kunnen kopen. De foto is genomen ongeveer aan het wandelpad (oude spoorweg) richting Maagdenstraat. Bovenaan de foto is alweer de Ommegangstraat.  Naar onze mening het plekje waar we ons hart verloren.'

Vanaf morgen kan je hier stemmen op het favoriete plekje dat je voorkeur wegdraagt. Eind augustus kennen we dan het àllermooiste plekje van de stad.

Nomineer uw mooiste plekje van Ronse en WIN

HogerluchtDe tuinfoto van gisteren heeft nog liefhebbers geïnspireerd. Febe, Winne, Janne, bea en Johan worden er voorwaar lyrisch van.
'Thuis is waar je heen kan, waar je echt jezelf kan zijn, ... Een zonnestraal, een regenbui, daartussen een foto. Genieten van zon, regen en de (h)eerlijke natuur in de tuin. Met zicht op een bosje waar fauna en flora ons elke dag opnieuw doen stilstaan bij het wonder der natuur. Een live reportage van Natural Geographic op de flanken van Hogerlucht, waar de familie Joly het eerste pretpark opende, waar naar verluidt 15.000 mensen genoten van Historia Mundi en vooral van de mooie natuurlijke omkadering van het gebeuren. Wie beweert er dat het in Ronse niet goed leven is ?'

Nomineer uw mooiste plekje en WIN

Heynsdaelebos'Dit is voor mij het mooiste plekje in Ronse', schrijft Danielle De Jean ons. Ze kan gelijk hebben. Maar waar ligt het? 'Het  is een stukje Klijpe met Zomerij, Langveld, Bremstraat en een deel van Heynsdalebos.' Fijn! 'Voor mij is het het mooiste plekje omdat ik het dagelijks kan zien vanuit mijn woonkamer.' Moet kunnen.

Wie nog een plekje wil nomineren voor onze zomerwedstrijd, moet zich reppen. Morgen sluiten we af en beginnen we aan de tweede fase: het stemmen. Maar daarover snel meer.

Leven en dood

Geboorten
Verschuere Hailey
Huwelijken
Thienpont Andy & Van Roy Sophie
Overlijdens
Achahbar Rachid, echtgenoot van Oulad-M’hand Jamila
Lauwereyns Agnès, weduwe van Cardon Jean
Cans Christian
Dekeyser Brigitte, echtgenote van De Meyer Jean-Paul
Devoet Rufin, weduwnaar van Van Weymeersch Julienne
Goossens Maria, weduwe van Sandele Eugeen
Duvillers Georgette, weduwe van Verhaege Albert

Nomineer uw mooiste plekje van Ronse en WIN

Muziekbos2‘Het lijkt cliché en misschien gemakkelijk om voor het muziekbos te kiezen maar deze plek heeft iets’, zegt Bart Wallays. ‘Is het omwille van de ligging, de helling, de naam? Of misschien is het dit: ik heb een foto van het mooiste moment in het jaar: de boshyacinten of zoals een Ronsese local ze noemt: de blauwe ‘kouskies’. Een prachtig decor voor fotoreportages zoals daar zijn: een eerste communie… Mijn dochter vroeg me waar de naam ‘Muziekbos’ vandaan kwam? Vergeef me maar als ex-West-Vlaming wonende in de rand van Ronse moest ik het antwoord schuldig blijven.’

Omdat we vinden dat een diensthoofd lokale economie ook een fors ontwikkelde cultuurhistorische achtergrond nodig heeft, volgt hier de uitleg over de muziek in het Muziekbos, met dank aan Toerisme Vlaamse Ardennen.

‘De naam Muziekbos heeft oorspronkelijk niks met muziek te maken. De ‘muz’ in het woord Muziekbos verwijst wel naar het Keltische ‘moeras’ - een drassig lapje grond gelegen tussen watertjes.’

Lees verder

Nieuwe projecten voor Vleugels van Hoop

Vleugelsvh2_2Ronsenaar Lut De Cremer zet samen met haar collega’s van Vleugels van Hoop de schouders onder ontwikkelingsprojecten in Burundi en Rwanda. Begin dit jaar ging Lut ter plaatse al eens poolshoogte nemen en onlangs ging ze terug.

'Geheel onverwachts ben ik terug vertrokken naar Burundi en Rwanda. We verbleven drie dagen in Mabayi, waar het naaiatelierproject ‘Dushigikire Amahoro I Burundi’ loopt, en geloof me: het loopt formidabel.
We waren uitgenodigd voor een voorstelling van de productie. De cursisten hadden zelfs gewacht om hun naaiwerken te verkopen omdat ze ze eerst aan ons wilden verkopen. Het werd een echt vriendschapsfeest, hetgeen nog belangrijker is. Iedere medewerker was er. De gouverneur kwam langs en zijn echtgenote, die ook lid is van ‘Dushigikire Amahoro I Burundi’. 
In Rwanda waren we terug in het Socio-Cultureel centrum ‘Twese Hamwe’ om deze keer onze steun toe te zeggen aan het project Huishoudkunde 2008 en het project Weilanden 2008 voor Damas Gisimba van het Centre Mémorial Gisimba in Kigali.'

Hier vind je meer over de projecten van Vleugels van Hoop.

Als de burgemeester van huis is...

U hebt het misschien al aan den lijve ondervonden: ook op het stadhuis is het vakantie. Je kan er alleen in van 8.30 tot 12 uur en niet op zaterdag. Wie op de koffie wil bij de burgemeester of een schepen zal er ook moeten rekening mee houden dat de heren en dames de koffers hebben gepakt. We hadden u graag verteld aan welke costa ze van kleur gaan verschieten maar we kregen alleen van Joris Vandenhoucke respons: 'Twee maanden aan Costa Muziekbos en Côte den Bruul'.

Burgemeester Luc Dupont is afwezig van 14 juli tot 3 augustus. Gunther Deriemaker is ondertussen burgemeester ad interim. Voor een afspraak op zijn spreekuur, op vrijdag van 10 tot 12 uur, moet je eerst bellen naar 055-23.27.16.

Agnes Van Crombrugge is afwezig van 1 tot 31 augustus. Suzy Arys is er niet van 1 tot 31 juli. Joris Vandenhoucke brost zijn spreekuur van van 14 tot 31 juli. Nedia Gmati-Trabelsi legt er de riem af van 1 tot 31 augustus. Yves Deworm doet dat van 11 juli tot 17 augustus en Pol Kerckhove tenslotte is afwezig van 17 juli tot 3 augustus.

Nomineer uw mooiste plekje van Ronse en WIN

Wittentakwinter'Vanaf kapel Wittentak heb je een mooi ver zicht op de stad. Ik kan het weten, ik ben er geboren', zegt Danny Decubber. Geen wonder dat dit voor hem dan ook het mooiste stukje Ronse is. Zowel 's winters als 's zomers en, we zouden het hem eens moeten vragen, vermoedelijk ook tijdens winterachtige zomers.

WittentakzomerTot 21 juli kan u ook nog uw plekjes nomineren. Mail ons een foto door en een beknopte motivatie en vermeld naam, adres en telefoonnummer. Wie geen digitaal fototoestel heeft, kan ook gewoon een mailtje sturen met de beschrijving van zijn favoriete plekje, dan zorgen we zelf wel voor een foto. De eerste 25 inzendingen krijgen vier tickets voor Sea Life in Blankenberge cadeau.

Lees hier meer over de wedstrijd.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!