Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wat een fijne zaterdag op Scène

021 003

019_2

Ros2008_2

009

018

035_2(Met dank aan Stef Van Maelsaeke)

Drie keer Armand Demeulemeester

Armanddm2Vanaf morgen kan je op drie lokaties terecht voor de retrospectieve tentoonstelling met werk van de bekende Ronsese kunstschilder Armand Demeulemeester. In het huis Uutvercoren zal het vroege schilderwerk van de kunstenaar te zien zijn, in de Brouwerij zullen zijn verschillende doorlopen periodes getoond worden en zijn atelier op de Kapellestraat zal een beeld geven van de inspirerende plaats van creatie van deze kunstenaar.

Armand Demeulemeester heeft gedurende zijn artistiek parcours aan verschillende individuele en groepstentoonstellingen deelgenomen en sleepte diverse prijzen (waaronder in ’69 Prijs van de stad Ronse voor Schilderkunst, voorloper van de huidige Grote Prijs voor Tekenkunst) en nominaties in de wacht.  Daarnaast heeft hij een aantal publicaties op zijn naam staan en is hij vermeld in verscheidene catalogi.   
Het is duidelijk dat deze kunstenaar een meer dan lokaal talent was wat onder meer blijkt uit het feit dat vele werken her en der in België en in het buitenland (van de buurlanden, VS tot in Japan en Korea) in private collecties zijn opgenomen.  Bovendien zijn diverse werken aangekocht door openbare collecties zoals de Belgische staat, de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Oost-Vlaanderen en door de musea van Kortrijk, Doornik, Laren en Vaticaanstad. 

Lees verder

Zonnige groeten uit het verleden (14)

Pkzuidstraat 008

Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. De Zuidstraat in volle glorie en ... in iets minder glorie. Met dank aan de vastgoedmaffia.

Leven en dood

Geboorten
Roland Russlan
Echatibi Adam
Sermeus Luna
Verschelden Annelore
Hadj Ahmed Kenza
Outmani Somaya
Huwelijken                  
De Nijs Johan & Timmermans Mélodie
Parent Wesley & De Ridder Kelly
Trauwaert Gregory & De Beyter Julie
Overlijdens
Vermeersch Lydie, weduwe van D’hondt Denis
Ongenae Roger, echtgenoot van Hantson Marie-José
Meersschaert Jean, echtgenoot van Malrait Denise
Malrait Denise, weduwe van Meersschaert Jean

Zomerwedstrijden lopen op hun laatste benen

Het restje zomervakantie wordt dramatisch kort, bijgevolg is het tijd dat we een einde breien aan de zomerwedstrijden die hier de voorbije weken liepen. We gingen onder meer op zoek naar het mooiste plekje van de stad. De snelle inzenders werden beloond met tickets voor Sea Life in Blankenberge. De poll, die moet uitmaken welk plekje uiteindelijk voor een jaar de titel van allermooiste mag dragen, staat nog tot maandagmiddag online.

Wmp108_woii_go

Tot 15 augustus kon je ook deelnemen aan de fotowedstrijd van Historia Mundi. Alle inzendingen kan je hier bekijken. De organisatoren hebben een eminente jury samengesteld die zijn verdict zal bekendmaken tijdens het Open Monumenten-weekend van half september. Het Nieuwsblad zal dan ook de publieksprijs uitreiken. Uit alle inzendingen kiest onze fotoredactie tien beelden die we hier eerstdaags zullen publiceren. Het is dan aan u om op basis van deze shortlist de ultieme keuze te maken.

Beschutte werkplaats Arcor is het zonnetje in Ronse

ZonnecellenMet 1.530 fotovoltaïsche panelen op het dak behoort Arcor tot de grootste projecten in België. Gisteren stelde Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, het systeem officieel in werking. Het “maatschappelijk verantwoord ondernemen” kreeg in Ronse vorm onder impuls van het werkbedrijf.

Kathleen Van Brempt : “Arcor is een belangrijke pionier : het bedrijf toont aan dat industriële activiteit en ecologie perfect kunnen samengaan. Beschutte en sociale werkplaatsen die willen investeren in milieuvriendelijke innovatieprojecten kunnen op mijn steun rekenen. Als minister van Sociale Economie heb ik daarvoor alvast 4 miljoen euro gereserveerd.”

Lees verder

Ronse nadert de 25.000 inwoners

Op 1 januari 2008 had Ronse 24.639 inwoners; 12.053 mannen en 12.586 vrouwen, jawel. In vergelijking met een jaar eerder is dat een toename van 213 stuks of 0,87 procent. Daarmee zitten we net iets boven het arrondissementsgemiddelde en 0,14 procent boven het provinciaal gemiddelde. De kaap van 25.000 wenkt. Al die wijsheid komt uit cijfers van de FOD Economie.

Ronse op Scène kondigt zich aan met bomvol programma

RonseopsceneNog twee dagen een bewolkte hemel en de zomer kan beginnen. Dit weekend voorspellen de Armand Piens met dienst alleen maar stoom en zwoeligheid. De organisatoren van Ronse Op Scène hebben wellicht nog ergens een Arme Klare verstopt die ze bijzonder goed verzorgen. Feest dus en wel op deze manier:

Avondprogramma
Crypte
20u00-22u00 Lichtklassiek concert met Trio Panache
Loungecafé Joly
21u30-21u50 Vuurspuwer Pyromancer
Grote Markt
19u30-20u15 Muziekoptreden De Gev(l)uigoode Mandolinen méé priezen
20u45-21u30 Muziekoptreden Ola Pola
22u00-22u45 Muziekoptreden Woodface
22u45-23u05 Vuurspuwer Pyromancer
23u15-00u30 Muziekoptreden Red Zebra
Tip : Voor een bezoek aan CC De Ververij (Wolvestraat) kan u tussen 14u en 18u GRATIS de Ronse Opscène trein nemen op volgende opstapplaatsen: Grote Markt, Guissetplein en Kleine Markt

Het goed gevulde dagprogramma leest je hierna...

Lees verder

Zonnige groeten uit het verleden (13)

Hoogtijd dat we tijdens onze tijdreis eens naar de Grote Markt afzakken. Samen met het station, is dit tenslotte de plek waar postkaartfotografen een zwak voor hadden.

Pkgrmarkt 010

KAV laat zich bekijken

KavlogokleurZaterdag houden de KAV-afdelingen van Ronse tussen 8 en 12.30 uur een Proef-KAV actie op de markt. Alle vrouwen die interesse tonen voor de werking krijgen een plantje. Vrouwen die zich ter plaatse lid maken krijgen nog een extra verrassing. KAV hoopt op deze manier nieuwe leden aan te trekken en de werking in de kijker te zetten.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!