Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gouden reeks voor Vrije Zwemmers Ronse

VzraarschotHet nieuwe seizoen ging voor de Vrije Zwemmers van start tijdens een internationale meeting in Aarschot. Op het programma stonden enkele langere nummers zoals de 1500, 800 en 200m vrije slag. Een wedstrijd die aanvankelijk in het programma werd opgenomen als doorgedreven training, leverde enkele opmerkelijke prestaties op voor de Vrije Zwemmers.

Twee clubrecords, twee leeftijdsrecords én goud voor elke VZR-zwemmer die aan de start kwam. Ofwel een perfecte reeks, en dit tijdens een doorgedreven training. Lynn Viville zette de toon. Zij ging van start tijdens de 800m vrije slag. Lynn zwom een mooi ingedeelde wedstrijd en zwom als junior de beste tijd overall. Niet alleen kreeg ze de gouden medaille om de nek gehangen, maar haar tijd (10.50.10) leverde ook nog eens het goud op. Jongere zus Ellen Viville ging ijzersterk van start op de 1500m vrije slag en ze hield een scherp tempo vol tot het einde. Meteen goed voor een gouden medaille en een verpulvering van het oude VZR-record met meer dan drie minuten (19.57.64).

Joke Deruyck (Jun), Bauwens Chloé (Sen) en Cyr Provost (Sen) stonden aangemeld voor de 200m vrije slag. Na een drukke zomer en de mindere trainingsarbeid, lieten alledrie de zwemmers hoopgevende tijden noteren. Een uitstekende training voor het drukke naseizoen, die voor alledrie ook nog eens beloond werd met een gouden medaille. Cyr zwom ook nog eens een nieuwe recordtijd bij de Masters 25. Het waren uiteindelijk de VZR-dames (Chloé, Joke, Lynn & Ellen) die de perfecte reeks afwerkten tijdens de 4x200m vrije slag. Tijdens een spannend duel tussen VZR en Brugge, namen de VZR-dames duidelijk de bovenhand. Na een sterke eindsprint, kaapte VZR het goud weg voor Brugge in een nieuwe VZR-recordtijd.

Wil je ook deel uitmaken van het VZR-succesteam? De Vrije Zwemmers Ronse nodigen je met plezier uit tijdens een van hun trainingen. Meer informatie kan je terugvinden op hun website www.vzr.be ofwel op 055.21.25.38 (Cyr Provost, voorzitter VZR). 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!