Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Advocatenkantoor tekent bezwaar aan tegen stookolie-actie

Een advocatenkantoor, dat drie leveranciers vertegenwoordigt, heeft vorige week bezwaar aangetekend tegen de gezamelijke stookolie-aankoop van het OCMW. Dat maakte OCMW-voorzitter Pol Kerckhove (SP.A) zelf bekend. In een brief vragen de leveranciers de actie stop te zetten. Intussen weten we dat op dat verzoek niet werd ingegaan. Gisteren werd de levering van 395.000 liter toegekend voor 305 gezinnen aan cv Het Volk uit Gent.
De prijs werd vastgesteld op 0,58 euro voor gewone stookolie en 0,60 euro voor winterstookolie. Gezien de marktprijs op 29 oktober is dat een besparing van respectievelijk 45 euro voor 500 liter en v35 euro voor gewone stookolie.

'Voor een keer dat het OCMW iets kon doen voor alle Ronsenaars, wilden we die kans niet laten liggen', aldus Kerckhove. 'Ik weet dat er kritiek is omdat alleen mensen die met stookolie verwarmen van de aankoop konden genieten. Ik wil echter nagaan of er een mogelijkheid bestaat om een gelijkaardige campagne te ondernemen voor mensen die met gas verwarmen.'

Reacties

Ik zoek mensen die samen met ons een groepsofferteaanvraag willen uitschrijven voor de gezamelijke aankoop van alarmsystemen gezien het de recente golf van inbraken.
Als het zo doorgaat met de veiligheid zitten wij straks ook bij het OCMW!
En wat heeft het uigehaald om het politiekantoor 's nachts te sluiten om zo 2 patrouilles op pad te sturen? Nog nooit zoveel inbraken op 2 weken tijd geweest als nu.

Handelaar op 31 oktober 2008 om 08:58

Is het niet elke jaar hetzelfde dat in deze tijd van duisternis meer inbraken gebeuren .
Heb nog geen inbreker geweten die eerst langs de politie gaat om daarna zijn slag te slaan...
Dat men iets doet aan die rondhangende (groepen) jongeren.
Dat geeft pas een onveilig gevoel !
Het onderwerp ging hier toch over de stookolie en niet over de politie ...?!

 ikke op 4 november 2008 om 09:22

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!