Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Glasbollen zorgen voor beroering

GlasbolocmwBlijkbaar wordt de verplaatsing van de glascontainers niet overal op gejuich onthaald. Dat bleek eerder deze week al uit de racties op een eerdere post op Ronse Blogt. Nu stuurt Nelly Vuye ons ook foto's door van de glasbollen die nog steeds tegenover het OCMW-gebouw staan.

In de Europawijk werden ondertussen nieuwe containers geplaatst op de verhoogde berm aan het kruispunt van de PH Spaakstraat en Schumanstraat. 
'Komende van de Schumanstraat is de zichtbaarheid op de Spaakstraat herleid tot nul', aldus Nelly. 'Mogelijkheid om goed te parkeren is er niet, alleen als je in overtreding wil staan en het risico wil lopen dat je door het voorbijrazende stadsbuske wil omvergereden worden.'Glasbolocmw2
'De glasbollen staan er pas een week', zegt ze  'Maandagavond na 19 uur is de ophaling gebeurd met een oordovend lawaai. Verder wordt zelfs na 20 uur nog steeds glas in de bollen geworpen. Het  lawaai van brekend glas, draaiende motoren en zo moeten de buren erbij nemen. Het is nu alleen nog wachten op de vuiligheid van sluikstorters.'
'Ik weet, de glasbollen moeten ergens staan, maar de uitleg van het stadsbestuur dat het op plaatsen moet zijn waar er voldoende sociale controle kan uitgeoefend worden, is zever in pakskes. De mensen van de wijk kunnen toch moeilijk naast die dingen gaan zitten.'

Reacties

Waarom zijn die glasbollen eigenlijk nog nodig ? Schaf deze glasbollen toch eens af... Ronse heeft een model-containerpark, waar ik graag eens per maand mijn koffer ga ledigen.

Bart op 27 oktober 2008 om 11:55

Ik ken genoeg glasbollen waarrond het wel netjes is, hoor! Alsof het over zo is waar die dingen staan... Er zijn zelfs plaatsen in Ronse waar men afval in de entree gooit, laat staan dat ze daar ook niet naast de glasbol gaan doen.

 Dirk op 27 oktober 2008 om 16:01

... en sinds de diftar containers vind ik wekelijks massa's zakken in de beremen op de steenweg naar Brakel.

 Pendelaar op 28 oktober 2008 om 13:52

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!