Home  Regio  ronse  ronse blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Ronse?
Laat het weten aan:
Koen Lauwereyns
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ronse krijgt een nieuw magazine

Morgenavond wordt in de Joly tijdens een eerste redactievergadering een nieuw blad voor Ronse boven de doopvont gehouden. Hoofdredacteuren Yann Verhellen en Jonathan Jouret houden er een brainstorm over de titel en de inhoud van hun geesteskind. 'Op het programma staat een presentatie waarin we een woordje uitleg geven over het initiatief en de concrete organisatie ervan', zegt Yann. 'Vervolgens gaan we samen even brainstormen en discussiëren over allerlei openstaande topics. Het is een open vergadering en iedereen die wil meewerken, is welkom.'

Het blad-dat-voorlopig-nog-geen-naam-heeft zal driemaandelijks verschijnen en te krijg zijn op populaire Ronsese locaties. Het eerste exemplaar zal tijdens de kerstmarkt aangeboden worden.
'Voor de journalistieke content rekenen we op lokaal talent', aldus de initiatiefnemers. 'Zowel jonge mensen als door de wol geverfde anciens zijn welkom hun bijdrage te leveren. De bedoeling is het geheel inhoudelijk breed in te vullen met een flinke brok cultuur maar daarnaast ook aandacht voor sport, politiek enlifestyle. Naast deze vaste katernen willen we ook plaats reserveren voor opiniestukjes, ronsische poëzie, misschien een Franstalig stukje. Om dit te realiseren, werken we samen met drukker en grafisch vormgever Grafoman.'

Teater VTV haalt de geest van Louis de Funès naar Ronse

OscarZakenman is opgelicht door een secretaris die wil trouwen met zijn onwettige dochter, terwijl zijn wettige dochter zwanger is van de chauffeur.
Een verhaal van Claude Magnier waarbij Louis de Funès zich in 1967 als een vis in de Vittel voelde. Hebzucht die strijdt met vadergevoel, met een  permanente woede-aanval van de rasacteur tot gevolg. Heerlijk.
Louis zelf is er niet meer maar teater VTV brengt over enkele weken wel één van zijn beroemdste producties tot leven. Reserveren kan vanaf nu, en wel hier.

En dit is om nog meer goesting te krijgen:

Advocatenkantoor tekent bezwaar aan tegen stookolie-actie

Een advocatenkantoor, dat drie leveranciers vertegenwoordigt, heeft vorige week bezwaar aangetekend tegen de gezamelijke stookolie-aankoop van het OCMW. Dat maakte OCMW-voorzitter Pol Kerckhove (SP.A) zelf bekend. In een brief vragen de leveranciers de actie stop te zetten. Intussen weten we dat op dat verzoek niet werd ingegaan. Gisteren werd de levering van 395.000 liter toegekend voor 305 gezinnen aan cv Het Volk uit Gent.
De prijs werd vastgesteld op 0,58 euro voor gewone stookolie en 0,60 euro voor winterstookolie. Gezien de marktprijs op 29 oktober is dat een besparing van respectievelijk 45 euro voor 500 liter en v35 euro voor gewone stookolie.

'Voor een keer dat het OCMW iets kon doen voor alle Ronsenaars, wilden we die kans niet laten liggen', aldus Kerckhove. 'Ik weet dat er kritiek is omdat alleen mensen die met stookolie verwarmen van de aankoop konden genieten. Ik wil echter nagaan of er een mogelijkheid bestaat om een gelijkaardige campagne te ondernemen voor mensen die met gas verwarmen.'

Leven en dood

Geboorten
D’hondt Babette
Tahiri Imane
Tronquo Kelian
Heylens Marthe
Van Eesbeek Louise
Dogimont Nolan
Coussement Yana
El Mostaquil Adam
Othman Yassine
Wacheul Océane
Bufkens Yenko
El Abdellaoui Anouar 
Overlijdens
Jason Marie, echtgenote van Bourlez Paul
Van Hoorde Maria, weduwe van Van Maeldergem Charles
Machtens Roger, weduwnaar van Deroose Simone
Van der Eecken André, echtgenoot van De Keyser Monique
Roosen Edouard, echtgenoot van Tscherepjana Olga
Delahaye Pierre, echtgenoot van Nys Eliane

CD&V laat ballonnetjes op

Actiedagcdv2008De CD&V wou zaterdag op de markt aantonen dat de partij met meer dan alleen maar de faciliteitenproblematiek bezig is. Met een ballonnenactie peilde ze naar de aantrekkingskracht van onze stad. Marktgangers konden, onder het motto 'Ronse speelt zijn troeven uit', een element aanreiken waarom het leuk is Ronse te bezoeken. Die werden dan aan een ballon bevestigd. In totaal werden zo’n 120 heel diverse boodschappen de lucht ingestuurd: van goed onderwijs over sportinfrastructuur en groene omgeving. 

Wie nu nog niet wakker is, heeft dit nodig

Ronsenaar Ivo Maes heeft de geschikte manier gevonden om wakker te worden.

Wisselmeerderheid tegen de faciliteiten

Grfac_048Cordon sanitaire is dood

SP.A met rode kaken

CD&V tegen ‘koehandel’ maar voor het Vlaams Belang

CD&V, Vlaams Belang en Open VLD keurden vanavond een motie goed waarin de Federale en de Vlaamse regeringen wordt gevraagd om de taalfaciliteiten af te schaffen. De SP.A onthield zich. De twee raadsleden van GB/IC stemden tegen.

Blijkbaar moet het faciliteitendebat dat de jongste maanden in deze stad woedt toch meer zijn dan een onderonsje van politieke mandatarissen die er hun boterham mee trachten te verdienen. Voor het eerst in de recente geschiedenis van de raadszaal was er te veel publiek en te weinig plaats. De Ronsese burgers stonden tot in de coulissen van de macht te kijken hoe hun vertegenwoordigers met punten en komma’s schoven om toch maar een tekst te produceren waar zo veel mogelijk partijen zich in konden vinden. Dat dit niet de partijen zouden zijn die doorgaans onderonsjes smeden, was al enkele weken duidelijk maar dat de nieuwe vriendschappen zich zo gemoedelijk aan de Joe de loodgieter zouden etaleren, is toch verrassend. En zo gebeurde het dat de gerechtelijke politie van op de achterste rijen moest toekijken of de orde gehandhaafd bleef, Frans De Ruyck het zicht ontnomen werd op de veldslag om zijn Ronse alsnog Vlaams te maken en volksvertegenwoordiger Stefaan Vercamer (CD&V), bij afwezigheid van grote baas Yves Leterme zelf, rechtstaand een nationaal tintje moest geven aan de mooiste show in jaren. Gewezen schepen Gaston Decuyper (SP.A) had wel een zitje gevonden, al leek het of hij liever anoniem op de laatste rij had gestaan.

Terwijl de faciliteitenmoties van Vlaams Belang en CD&V pas als agendapunt 17 en 18 stonden te antichambreren, liet voorzitter Jan Foulon (CD&V) het debat-waar-iedereen-voor-gekomen-was al drie punten eerder losbarsten. Alsof de CD&V zo snel mogelijk door de zure, rode appel heen wilde bijten. Korte pijn.

Grfac_030Ook het Vlaams Belang leek weinig zin te hebben in nog langer treuzelen. De oppositiepartij liet weten zich achter de tekst van de CD&V te scharen en zijn eigen tekst in te trekken. Waarop de SP.A zijn jongste veulen Björn Bordon in de arena stuurde en hem een tekst liet voordragen waar het geacht publiek amper een woord van kon verstaan. Alsof Sint-Hermes de stad al voorbarig ontvlucht was en de duivel vrijspel had gegeven liet Björn zijn microfoon het afweten en leek het nog meer alsof de SP.A in dit debat niets zinnigs te vertellen had. Het kwam hierop neer:

Lees verder

Open VLD wil uitdoving faciliteiten tegen 1 januari 2019

Straks begint een gemeenteraad die vervroegd is samengereopen door de minderheidspartijen Open VLD en Vlaams Belang. Er staan 18 punten op de agenda. De twee laatste werden ingediend door respectievelijk Vlaams Belang en CD&V. In de twee gevallen gaat het over een motie over de afschaffing van de faciliteiten. De Open VLD heeft intussen ook een amendement ingediend op de tekst van de CD&V. U vindt de tekst hieronder.

Klik op de afbeelding om de tekst beter te kunnen lezen.

Openvldfac1 De partij heeft meteen ook een stappenplan uitgewerkt. Klik door voor meer.

Lees verder

Kliniek in zee met ziekenhuizen Aalst en Dendermonde

KliniekronseHet Az Zusters van Barmhartigheid stapt in een ziekenhuis-groepering met het Az Sint-Blasius van Dendermonde en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Dat kan je vandaag in onze dagkrant lezen. We stellen hier de ziekenhuizen kort voor.

Door de samenwerkings-overeenkomst tussen het O.L.Vrouwziekenhuis in Aalst en de vzw Fusieziekenhuis Heilig Hart Asse/Ninove, die in oktober 2000 werd ondertekend, werd het beddenaantal op 622 gebracht. Het Nieuw Ziekenhuis Ninove werd gesloten en vervolgens door het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst omgevormd tot het Medisch Centrum Ninove. Een jaar later volgde dan de definitieve fusie tussen Asse en Aalst. Voortaan bestaat het O.L.Vrouwziekenhuis over drie campussen met een totaal van 844 bedden.
In het O.L.Vrouwziekenhuis werken er ongeveer 2.400 personeelsleden en 280 dokters. Jaarlijks zijn er een 32.000 opnames, de opnames in de dagklinieken niet meegerekend.

Het AZ Sint-Blasius Dendermonde telt 460 'verantwoorde bedden'. Het aantal opnames waarbij de patiënt minimum één nacht in het ziekenhuis verblijft, lag in 2007 met 15.039 opnames lichtjes hoger dan in 2006. Het totaal aantal raadplegingen in 2007 bedroeg 146.197 raadplegingen. Daarvoor stonden 1.005 werknemers en 108 geneesheren in.

De Ronsese kliniek beschikt over 404 bedden. Er is een medisch korps van 94 artsen.

Eetcafé 'La Chapelle Ardente' in Villa Carpentier

EetcafvillaMuziekcafé Het Zevende Zegel uit Kluisbergen opent op 1 december, in het conciërgehuis van Villa Carpentier, eetcafé La Chapelle Ardente. Het zal op weekdagen open zijn vanaf 17 uur, in het weekend vanaf 14 uur. Ook in de zomermaanden zullen de stoelen en tafels vanaf 14 uur klaarstaan, in het schitterende park dat Victor Horta rond 'zijn' villa heeft aangelegd.

Oudere berichten:
> Records voor VZR in Bonn en Gent
> KSK Ronse wint verdiend met 1-0 van FC Doornik
> Toneelgroep NUNC 14 maart in CC De Brouwerij met 'Zwerfkei'
> Leven en dood
> Zaterdag voetbaltopper Ronse - Doornik
> Ronse present op prestigieuze Franse vakantiebeurs Tourissima
> Vermist: Philippe Vanbalberghe
> WTC Vlaamse Ardennen viert kampioen
> Jo Lemaire komt naar Ronse
> Dikketruiendag: oproep inzenden foto's
> Aanvragen attesten via website Ronse
> Leven en dood
> Ronse vroeger en nu
> Ongeval met fietsers op N60 richting Ronse, update
> Wie tapt de beste pint van Ronse?
> Squash Club Ronse scoort op Belgisch kampioenschap
> Leven en dood
> Verkeersgegevens januari Ronse
> Hoe Ronsenaars meevoelen met de gruwel in Dendermonde
> Stijn Delabie nieuwe redacteur Ronse blogt

Archieven per maand:
| mei 2009 | maart 2009 | februari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007 | december 2006

Ronse blogt

  • Stijn Delabie is correspondent voor Ronse.

    Stijn is een nieuwe Ronsenaar. In september 2006 kwam hij over van Gent, waar hij geboren en getogen is. Waarom Ronse? Zijn vrouw werkt in Oudenaarde en het is aangenaam om dicht en toch net ver genoeg van het werk te wonen. Daarbij kunnen jonge mensen in Ronse nog aan een betaalbaar huis geraken, is de omgeving groen, de stad mooi en heeft de sfeer iets open en werelds. Ook aangenaam dat hij zijn Gentse 'r' kan behouden, die is ongeveer hetzelfde.

Zoeken

Nieuws uit ronse

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!